banner24

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Hedef daha fazla üretim daha yüksek ihracat

Dalsan Alçı ile sürdürülebilir ve hafif inşaat çözümlerinde dünyanın en önemli firmaları arasında yer alan Saint-Gobain Rigips Alçı güçlerini birleştirdi.

Endüstri Güncel 16.05.2023, 09:45 Melike Kaya Bayram
24
Hedef daha fazla üretim daha yüksek ihracat

Alçı ve alçı levha sektöründe 1932 yılından bu yana faaliyet gösteren ve Türkiye’de pazar lideri konumunda bulunan Dalsan Alçı ile dünyanın bu alandaki en önemli firmaları arasında yer alan Saint-Gobain’in Türkiye’deki şirketlerinden Saint-Gobain RigipsAlçı arasında imzalanan ortaklık anlaşması, Rekabet Kurulu izin sürecinin tamamlanmasıyla resmiyet kazandı.Bu ortaklık ile inşaat sektöründe, Türkiye ekonomisine de katkı sağlayacak önemli bir yabancı yatırım gerçekleşmiş oldu.Şirketlerin birleşmesi ile ilgili çalışmalar yapılırken, iki şirketinmevcut tüzel kişiliklerini, üretim ve hizmetlerini aynı şekilde sürdüreceği açıklandı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından, şirketler yüzde 50 - yüzde 50 ortaklık payı ile tek bir çatı altında birleşerek faaliyetlerine ‘Dalsan Alçı Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ tüzel kişiliği altında devam edecek.

ÜRETİM VE İHRACAT ARTACAK, TÜRKİYE KAZANACAK

Bu birleşme ile toplam 5 tesiste yaklaşık 100 milyon metrekare alçı levha, 2 milyon tondan fazla paketlenmiş veya silo ile sevk edilebilen yapı malzemeleri ile 50 milyon metrenin üzerinde kuru duvar sistem profili üretilmesi hedefleniyor.Yeni yapı, her iki şirketin bilgi birikimleri, deneyimleri ve büyüyen alçı ve alçı levha kapasiteleri sayesinde müşterilerine yenilikçi, sürdürülebilir ve hafif inşaat çözümleri sunmasına olanak tanıyacak. Bu çözümler bir taraftan yurt içinde artan talebi karşılarken diğer taraftan da sektör ihracatını artırıp ülke ekonomisine katma değer sağlayacak. Bu ortaklıkla oluşan güç birliğinin yakın coğrafyalarda da sürmesi amaçlanıyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@