banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Hibrit Çalışma İle İş Birliğine Dayalı Üretim Çağı Başlıyor

Schunk, dijital ve konvansiyonel yöntemleri bir araya getirdiği iş birlikçi sistemleriyle sanayiye yüksek katma değer sağlıyor.

Endüstri Güncel 13.10.2021, 14:30 Melike Kaya Bayram
95
Hibrit Çalışma İle İş Birliğine Dayalı Üretim Çağı Başlıyor

Süreçleri dijitalleştiren uygulamalar ve sektör zincirinin en önemli halkasını oluşturan paydaşların işini kolaylaştıran çözümler, endüstri çağının itici gücünü oluşturuyor. İş birliğine ve ortak paylaşıma dayalı hibrit çalışma düzeninde dijital ve robotik teknolojilerin hakimiyeti şirketlerin rekabet gücünü artırması ve sürdürülebilir kılması için temel bir argümana dönüşüyor.Bu noktada esnek, akıllı ve hissedebilen ürünleriyle robot uygulamaları için en kapsamlı çözümleri sunan teknoloji öncüsü Schunk,müşterilerine mobilite çağında üretim ve hizmette özgürlük alanı sağlıyor.

İNSAN İŞ GÜCÜNÜN KALİTESİVE VERİMLİLİĞİ ARTACAK

İş birliğine dayalı hibrit anlayışın Endüstri 4.0’a cevap verebilen etkili bir sistem olduğuna dikkat çeken Schunk Türkiye ve Orta Doğu Ülke Müdürü Emre Sönmez;‘‘Mevcut koşullara entegre edilen ve insan iş gücünün niteliğini artıran sistemler, tüm proseslerdeki hata oranını minimize ederek verimliliği artırmada belirleyici oluyor. Üretim bandında yaşanabilecek olası aksamaların önüne geçerek maliyet ve zaman avantajı sağlıyor. Aynı zamanda ürün ve hizmetleri sunma süreçlerindeki esnekliği artırıyor ve tekrarlanabilirlikleri sayesinde ürün/hizmet kalitesinde standartları yükseltiyor. Schunk olarak hibrit anlayışın Türk ve dünya sanayisini yönlendirecek ve geleceğin iş modelinde öne çıkacak bir uygulama olacağını düşünüyor, sistemlerimizi buna göreinşa ediyoruz. Bugün birçok hizmetimizi dijital uygulamalar üzerinden gerçekleştiriyor, ürettiğimiz robotik ve otonom çözümlerle insan ve teknoloji birlikteliğini artırıyoruz” dedi.

ÜRÜN GELİŞTİRMEK İÇİN DİJİTAL UYGULAMALAR DEVREYE GİRİYOR

Global teknolojik gelişmeleri çok yakından takip ederek ürün ve hizmetlerini dünyaya uygun bir şekilde hızla dijitalleştirdiklerini vurgulayan Emre Sönmez; “Endüstriyel yapıda kalıcı etkiler bırakan pandemiyle birlikte dijitalleşme ve hibrit çalışma alanındaki yatırımlarımızahız kazandırdık.Bu kapsamda kullanıcılarımızın ürün uygulamalarını geliştirmesi ve ürün testlerini yapabilmesi içinCoLab (KolaboratifGripper Uygulama Merkezi) uygulamasını devreye soktuk. Bu uygulamayla müşterilerimiz otomasyon çözümlerini gerçekçi bir ortamda testedebiliyor. Ayrıca mühendis desteğimizle de müşterilerimizeözelenuygunçözümü geliştirebilme fırsatı sunuyoruz.Bunun yanı sıra üreticilerin bir kamera sistemiyle uygulama merkezine bağlanarak talaşlı imalattaki işleme proseslerini izleyip bilgi alabilecekleri Technical Center’ı (Teknik Merkez) hayata geçirdik. Bu uygulamamızüzerinden düzenli olarak eğitimler gerçekleştirerek müşterilerimizi yeniliklerle ilgili sürekli bilgilendiriyoruz”şeklinde konuştu.

4 BİNDEN FAZLA UYGULAMA GÖRSELİYLE DİJİTAL BİR KÜTÜPHANE

Sektör paydaşlarının makro büyüme sağlaması adına zengin içeriklere sahip arşivler sunduklarını söyleyen Sönmez; “Schunk’un Dijital Uygulama Merkezi’nde farklı ürün ve makinelere ait 4 binden fazla uygulama görseli bulunuyor. Yaşayan ve sürekli güncellenen bir sistem olan Dijital Uygulama Merkezi aracılığıyla müşterilerimize farklı ülkelerdeki benzer uygulamaları gösteriyoruz.Bu sayede müşterilerimizin diğer uygulamalardan haberdar olmalarını sağlıyoruz.Çalışanlarımız, paydaş zincirinin en önemli halkalarından birini oluşturuyor. Bu kapsamda Almanya merkezli E-Academy ile çalışanlarımız için Schunk ürün grupları hakkında çevrimdışı eğitim modülleri oluşturuldu. Çalışanlarımız istedikleri zaman bu eğitimlere katılıp sertifika alabiliyorlar. Pandeminin etkisiyle uzaktan çalışma modelleri geliştiren Schunk Türkiye olarak da online eğitim ve toplantılara ağırlık veriyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@