banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Hilti Kadınları İle İnşaat Sahalarında Eşitlik Hareketi

Erkek istihdamın yoğun olduğu inşaat sektöründe cinsiyet eşitliğini sağlayabilmek için Hilti kadınları sahaya iniyor.

Endüstri Güncel 13.10.2021, 13:00 13.10.2021, 12:53 Melike Kaya Bayram
322
Hilti Kadınları İle İnşaat Sahalarında Eşitlik Hareketi

Çalışan deneyimini merkeze alan eşit ve katılımcı perspektifiyle sadece sektör için değilçalışanları adına da katma değer yaratan Hilti Türkiye, inşaat sahalarında erkek işi olarak atfedilengörevleri kadınların da yapabileceğini savunuyor.Bütün düşüncelere kulak verilmesi, farklı fikirlerin değerlendirilmesi, eşitlikçi yaklaşımın çalışma ortamının her alanına yayılmasını esas alan “Hilti Kadınları Sahada” projesi, yapılan işlerin cinsiyetten bağımsız olduğunu göstermeyi ve inşaat sektöründe eşit görev dağılımını sağlamayı hedefliyor.

MESLEKLERDEKİ CİNSİYET KALIPLARI YIKILIYOR

Kadınlar Komitesi ve Hilti Kadınları Sahada projelerinin ilk olarak 2019 yılında ortaya çıktığını ve her yıl gelişerek yeni çalışmalarla devam ettiğini belirten Hilti Türkiye İK Direktörü Gülseda Gürsoy;



“Bugünün dünyasında kadının zekâsı, emeği, niteliksel fayda ve becerilerinden yoksun bir iş dünyası düşünmek mümkün değil. Ne fabrikada ne evde ne de sahada… Üretimden üst yönetime kadar her alanda kadın istihdamını bir seçenek olarak görmek artık günümüz gerçekliğinden ve nesnellikten uzak bir yaklaşım. Bu noktada Hilti Türkiye olarak kadınların iş hayatına sağladığı katma değeri geleceğin güvencesi olarak kabul ediyor, kadınların saha rollerinde daha fazla yer almalarını sağlamak adına var gücümüzle çalışıyoruz. Konumu ya da tanımı ne olursa olsun bir göreve cinsiyet atamak konusunda köklü bir dönüşümün yaşanması gerektiğini düşünüyoruz. Hilti Kadınları Sahada projemizle öncelikle kendi sektörümüzdeki cinsiyet kalıplarını yıkmayı, sonrasında ise toplumsal eksende fırsat ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasını hedefliyoruz.Yanı sıra kadınların her alanlarda katılımcı olması için gerekli farkındalığın yaratılmasını amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.


HİLTİ KADINLARI SAHADA PROJESİNE İŞ ORTAKLARINDAN BÜYÜK DESTEK
 

Projeyle ilgili olarak iş ortaklarından olumlu geri bildirimler aldıklarını vurgulayan Gürsoy; “Hem şirket içinde hem de sahada çeşitliliğe dair attığımız adımlar ve aksiyonlarımız, çalışanlar ve müşterilerden destek görüyor.Önce şaşırıyorlar, ancak yapılan işin cinsiyetten bağımsız olduğunu anladıklarında kadınların sahada daha fazla rol almaları gerektiğinde hemfikir oluyorlar.Zaten kadın istihdamının yoğun olduğu bir şirket olarak iş ortaklarımızdan her zaman olumlu dönüşler alıyoruz. Şu an için yüzde 27 oranında kadın çalışanımız var ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na uyumlu olacak şekildebu oranı yüzde 34’e çıkarmayı planlıyoruz.” dedi.

FIRSAT EŞİTLİĞİNİ ŞİRKETİN HER KATMANINDA UYGULUYOR
 

Kadınların saha rollerinde daha çok yer almasını hedefleyen proje kapsamında orta vadede Toplumsal Cinsiyet Eşitliliği üzerine farklı aktivitelerin yer aldığını söyleyen Gülseda Gürsoy; “Bunların başında eğitim ve farkındalık seminerleri geliyor.Toplumsal Cinsiyet Eşitliği kapsamında konuşmacılar çağırıyorve şirket çalışanlarımıza seminerler veriyoruz. Ek olarak şirket içindeki uygulamalarımızda sadece kadın ya da erkeklere özel uygulamalara yönelik politikaları farklılaştırıyoruz.Örneğin;babalık izniniiki hafta olarak uyguluyoruz. Kadınlar Günü hediyelerimizi sadece kadın çalışanlarımıza değil,çalışanlarımızın eşleri ve anneleridahil olmak üzere hayatımıza dokunan tüm kadınlaraarmağan ediyoruz.

Hilti olarak, şirket içindeki kadınlarımızdan oluşan ve genel müdürümüzün sponsorluğunda oluşturduğumuz Kadınlar Komitesi projelerine yer veriyoruz. Şirket içindeki kadınları dinliyor ve sahadan gelen geri bildirimler ışığında aksiyonlar alıyoruz. Kadınlar Komitesi hem yerel hem global ölçekte projeler geliştirerek fırsat eşitliği için çeşitli çalışmaları hayata geçiriyor.Kadınların okul hayatından başlayarakonları özellikle iş hayatı ile ilgili konularda desteklemek amacıyla oluşturduğumuz ‘Hilti ile Kariyer Köprülerini İnşa Edin’ sloganıyla yola çıktığımız kadın öğrencilere yönelik ‘Mentor-Menti’ programımız bulunuyor. Aynı şekilde satış ve pazarlama departmanları için önceliklendirdiğimiz, üniversitelerin 3. ve 4. sınıflarından istihdam sağladığımız ‘Kadın Stajyer’programlarımızı da sürdürüyoruz” sözleriyle Hilti’nin kadınların kariyerindeki rolü hakkında bilgiler verdi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@