banner24

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

IIFF 2022, Türk Mobilyasının Dünyaya Açılan Kapısı Olacak

2021’de 4,28 milyar dolar ihracat gerçekleştiren mobilya sektörü; MOSFED koordinasyonunda 25-30 Ocak tarihlerinde düzenlenecek IIFF 2022’de bir araya geliyor.

Endüstri Güncel 14.01.2022, 15:30 Melike Kaya Bayram
87
IIFF 2022, Türk Mobilyasının Dünyaya Açılan Kapısı Olacak

Türkiye’deki ekonomik büyüklüğü yaklaşık 10 milyar doları aşan, 200 noktayaihracat yaparak en yaygın ihracatı gerçekleştirenTürkiye mobilya sektörü, IIFF 2022 İstanbul Mobilya Fuarı’nda (İstanbul International Furniture Fair), dünya mobilya sektörünü ağırlayacak.
25-30 Ocak 2022 tarihleri arasında, Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) desteğinde düzenlenecek IIFF 2022 ile dünya mobilya sektörü, rotasını Türkiye’ye çevirecek.Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi ile İstanbul Fuar Merkezi’nde 260 bin metrekarelik alanda 25 salonda eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek fuarda; Türkiye mobilya sektörünün 36 bin üreticisi en son ürün, tasarım ve modellerini sergileyecek.

MOBİLYACILAR, 80 ÜLKEDEN ALIM HEYETİ İLE BULUŞACAK

Türkiye mobilyacılarının tasarımı ve kalitesiyle doğan;yatak odalarından çocuk odalarına, yemek takımlarından bahçe mobilyalarına kadar mobilya sektörünün en son ürünleriIIFF 2022’de dünya pazarına açılacak.Ulusal ve uluslararası 800 firma ve üç bin marka IIFF 2022’de dünyanın 80 ülkesinden gelen alım heyeti ile buluşacak.Sektör profesyonellerini, ihracatçıları, kullanıcı ve karar vericileri bir araya getirerek fuar, yerel ve uluslararası birçok iş birliğine, satın alımına zemin hazırlayacak.

IIFF 2022, 6 MİLYAR DOLARLIK 2022 İHRACAT HEDEFİNDE ÖNEMLİ BİR ROL OYNAYACAK

IIFF 2022’nin iki fuar merkezinde eş zamanlı gerçekleştirilecek Türkiye’nin ilk fuarı olacağını ve birçok ilke de ev sahipliği yapacağını belirten Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED)Başkanı Ahmet Güleç, “Mobilya sektörü olarak 20 yıldır ülke ekonomisine olan katkımızı her yıl katlıyoruz. Sektör olarak 2021 yılında da ihracatımızı geçen yıla kıyasla yüzde 23,9 artırmayı başardık ve 4,28 milyar dolarlık ihracata imza attık. 2022 ihracat hedefimizi ise 6 milyar dolar olarak belirledik. Yıllar önce bu rakamlar bir hayalken bugün, üreticilerimiz ve ihracatçılarımızla hey yıl belirlediğimiz hedeflerimizi gerçekleştiriyoruz.IIFF 2022’nin bu yılki 6 milyar dolarlık ihracat hedefimize ulaşmamızda çok önemli bir rolü olacak. Fuarda, ihracat yapan sanayicilerimiz yeni pazarlara girme şansı yakalayacak. Daha önce hiç ihracat yapmayan firmalarımız da aynı şekilde yeni iş birliklerine imza atarak dünyaya açılma şansı yakalayacak. Yerel firmalarımız ise Türkiye’nin önemli markalarıyla tanışma fırsatı bularak ürün, tasarım ve teknoloji anlamında güç birliği imkanı bulacak. Böylece sektörümüzde yerel, ulusal ve küresel markalar arasında güçlü bir sinerji oluşacak” şeklinde konuştu.

“SEKTÖR TEMSİLCİLERİNE BIRAKACAĞIMIZ MİRASA ODAKLANIYORUZ”

Mobilya sektörü olarak tüm yatırımların odağında uzun dönem getirileri düşündüklerini sözlerine ekleyen Güleç, sözlerini şöyle tamamladı: “Sektör olarak bugüne ya da yarına değil ülkemize ve bizden sonra gelecek sektör temsilcilerine bırakacağımız mirasa odaklanıyoruz. Bunu başarmak için de ülkemizin mobilyasıyla tanınması için çalışıyoruz. Mobilyacılar olarak Türkiye’nin mobilyasıyla dünyada tanınması ve gelişmesi için fuarlar düzenleyerek mobilyacılarımızın ufkunu dünyaya açıyoruz.  Fuarlarımızla 2022’nin yanı sıra 2023 yılı dünya ihracatında ilk 5’te yer almak ve 10 milyar dolarlık ihracata imza atmakhedeflerimize ve bırakmak istediğimiz mirası da yaratabileceğimize inanıyoruz.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@