banner143

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

İkmib Başkanı Adil Pelister: “Enflasyonla Mücadele İçin Kimya Sektörümüze de Kdv Ve Ötv Desteği Bekliyoruz”

İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, "Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri" ile ilgili yazılı bir değerlendirme yaptı.

Endüstri Güncel 14.02.2022, 08:35 Melike Kaya Bayram
68
İkmib Başkanı Adil Pelister: “Enflasyonla Mücadele İçin Kimya Sektörümüze de Kdv Ve Ötv Desteği Bekliyoruz”

Pelister değerlendirmesinde şunları kaydetti:

“Sayın Hazine ve Maliye Bakanımız tarafından detayları açıklanan Kredi Garanti Fonu (KGF)  kapsamındaki 60 milyar TL’lik paketin iş dünyası ve kimya sektörümüzün geleceği açısından önemli bir adım olarak görüyoruz. Vadeleri değişen ve 6 ay ile 2 yıl arasında ödemesiz bir seçenek ile uygun faiz oranlarını kapsayan 3 ayrı destek paketi ile KOBİ’lerimizin ve ihracatçılarımızın sermayesini güçlendirecek finansmana ulaşması desteklenecek.

Özellikle kalkınma planlarındaki öncelikli hedef sektörler arasında bulunan kimya sektörümüz, yatırım destek paketinden yararlanabilir. Yatırım kredilerinin azami 2 yılı ödemesiz, 8 yıl olacağı açıklandı. KOBİ’lerin 25 milyon, büyük şirketlerin 100 milyon TL’lik yatırım kredisine yüzde 16 faizle ulaşabileceği belirtildi. Kimya sektörümüzde katma değeri yüksek yerli ve milli üretimi önemsiyoruz. Bu açıdan 60 milyar TL olarak hazırlanan paket tutarının biraz daha artırılmasını ve KOBİ ihracatçılarımıza verilen desteğin biraz daha pekiştirilmesini de bekliyoruz.

Sektörümüzde ithalat bağımlılığını azaltmak için yeni yatırımlara ihtiyaç var. Bu konuda Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi programı ile birlikte bu tarz yatırım ve ihracatı destekleyici paketlerin olması da sektörümüz adına memnuniyet verici.

Bununla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı temel gıda ürünlerindeki KDV’nin yüzde 1’e düşürülmesi de enflasyonun seyri açısından olumlu bir etki yaratacaktır. Enflasyonla mücadele kapsamında diğer sektörlere hammadde ve yarı mamul tedariği sağlayan kimya sektörümüzde de KDV ve ÖTV gibi giderlerin düşürülmesi veya azaltılması gerektiğine inanıyoruz.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@