banner143

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

İnoksan, Otel Yatırımcılarının İlgi Odağı Oldu

İnoksan, Antalya’da bu yıl 33’üncüsü düzenlenen Hotel Equipment – Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı’na yenilikçi ürünleriyle katıldı.

Endüstri Güncel 23.01.2023, 12:15 23.01.2023, 13:46 Melike Kaya Bayram
96
İnoksan, Otel Yatırımcılarının İlgi Odağı Oldu

Hotel Equipment – Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı’na katılan İnoksan,Türkiye’nin ilk ısı dönüşümlü bulaşık makinesi ve diğer yenilikçi ürünleriylesektör profesyonellerinden yoğun ilgi gördü.

İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık ve İnoksan Genel Müdürü Esra Altay Batkın fuarda sektör temsilcileri ve profesyonelleri ile bir araya gelerek son dönemde büyük gelişim gösteren turizm sektörü ile endüstriyel mutfak sektörünü değerlendirdi. Türkiye’de 20.000 m² kapalı alanda kurulu teknolojik mutfak üssü bulunan, 5 kıtaya ihracat yapan İnoksan, 2023 ve sonraki dönemde AR-GE yatırımları neticesinde geliştirdiği yenilikçi ürünleriyle Türkiye pazarında büyürken bir yandan da ihracatını artırmayı hedefliyor.

AR-GE yatırımlarımıza hız verdik

Fuarda bu hedeflere dair bilgiler veren İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, “Türkiye’nin 2022’de 52 milyon civarında turist ağırladığı düşünülüyor buna paralel 2023’te de 60 milyon turist ağırlama hedefi bulunuyor. Bu gerek Antalya bölgesi gerekse de ülkemizdeki diğer turizm merkezlerimizde yeni otel yatırımları ve mevcut otellerin yenilenme süreçlerini de hızlandıracak bir gelişme olarak dikkat çekiyor. Pandemi sonrasında otel yatırımlarında yaşanan bu hareketlilik neticesinde önümüzdeki dönemde endüstriyel mutfak pazarında yeni projelere ihtiyaç duyulacak ve sektör iç pazarda büyüme oranını artıracaktır.

İnoksan olarak uzun yıllardır dış pazarda 5 kıtaya yayılmış küresel bir oyuncuyuz. Kombi fırınında ilk üreticisiyiz ve bu ürün özelinde küresel çapta referans gösterilen marka olduk. Bugün Almanya’dan Avustralya’ya kadar birçok farklı coğrafyada kombi fırın satıyoruz. Bulaşık makinesi kategorisinde ise İngiltere ve Almanya’da önemli başarılar elde ettik ve şimdi de Amerika pazarına gidiyoruz. Türk otel yatırımcılarına da sesleniyoruz. Sektörümüz uluslararası arenada büyük başarılara imza atıyor. Uluslararası otel zincirleri memnuniyetle ürünlerimizi kullanıyor. Biz de bu referans ile Akdeniz piyasasındaki otel yatırımcılarının ilgisini büyük mutlulukla karşıladık” dedi.

Türkiye’nin ilk ısı geri dönüşümlü bulaşık makinesi

İnoksan Genel Müdürü Esra Altay Batkın ise fuara katıldıkları yenilikçi ürünlere dair bilgiler verirken İnoksan’ın AR-GE yatırımları ile Türkiye’nin ilk ısı geri dönüşümlü bulaşık makinesini geliştirdiklerini söyledi. Fuarda da yoğun ilgi gören ısı geri dönüşümlü bulaşık makineleri ilk kullanımdan itibaren yüzde 20-25 arasında enerji tasarrufu yaparak ürüne yapılan yatırımın 1 yılda geri dönüşünü sağladığını belirten Esra Altay Batkın, 2023 yılı içerisinde AR-GE yatırımlarına hız vererek daha inovatif ürünler geliştireceklerini de sözlerine ekledi.

İnoksan’ın yeni konveksiyonlu fırın ailesi dikkat çekiyor

Fuara önceliği enerji verimliliği olan yenilikçi ürünler ile katılan İnoksan, konveksiyonlu fırın ailesi ile otel yatırımcılarının ilgi odağı oldu. Bu yeni fırın serisinde bilgisayarlı simülasyonlar ile kabin içerisi analiz edilerek tüm tepsilerdeki homojenizasyon en üst düzeyde sağlandı. Diğer yandan cihazlarda kullanılan PID kontrol sistemi ile de fırınların fazla enerji tüketmesinin önüne geçilerek enerji verimliliğine daha fazla odaklanılıyor. Ayrıca, premix sistem ile birlikte de gazlı cihazlarda atmosferik yanmaya göre yüzde 50’ye varan yakıt tasarrufu sağlıyor.

Bu yıl seri üretime geçirilen sulu ve lavataşlı ızgaralar sayesinde kullanıcılar maksimum performansı minimum güç ile alıyor. Bir diğer yeni ürün çalışması bulaşık yıkama ürün gruplarında bulunuyor. Bu ürünlerde özelikle su tüketimine yoğunlaşılmış durumda ve yapılan çalışmalar da set altı makinelerinde su tüketiminde yüzde 25 tasarruf sağlanıyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@