banner24

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

“İnovasyon Olmadan Küresel Rekabete Giremezsiniz”

Türkiye’nin ekonomik geleceğine yön veren kurumsal şirketlerden yalnızca 168’inde “İnovasyon Departmanı” bulunduğu açıklandı.

Endüstri Güncel 01.03.2021, 16:20 01.03.2021, 17:56 Melike Kaya Bayram
458
“İnovasyon Olmadan Küresel Rekabete Giremezsiniz”

Türkiye’nin ekonomik geleceğine yön veren kurumsal şirketlerden yalnızca 168’inde “İnovasyon Departmanı” bulunduğu açıklandı. Şirketleri; girişimci inovasyon kültürü ile dönüştürme amacıyla yola çıkan GOOINN tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre, inovasyon ile entegre bir çalışma kültürüne sahip olmayan şirketler global rekabette yer alamayacak ve sürdürülebilirliklerini sağlayamayacaklar. Şirketlerin kendi inovasyonlarını kendilerinin yapabilir hale gelmesi için kurumiçi girişimciliğe yatırım yapılmasının gerekliliğinin altının çizildiği araştırmaya göre; özellikle pandemi döneminde dönüşüme geçmek, kurumlarda inovasyon ve girişimcilik kültürünün gelişmesi açısından şirketlere yardımcı olacak. 

Kurumsal şirketlere inovasyon ve girişimcilik kültürünün yetkinliklerini aktarma konusunda çözüm ortaklıkları yapan GOOINN’in Kurucusu Yavuz Çingitaş, şirketlerde yeni iş modelleri ve girişimler çıkmasını sağlamanın ana hedefleri olduğunu belirtti. Çingitaş, küresel rekabette inovatif yaklaşımın artık vazgeçilmez bir değer olduğunu da kaydederek şunları söyledi;

“2020 Global İnovasyon İndeksi raporu verilerine göre ürün geliştirme ve yatırım bütçeleri 2020 yılında bir önceki yıla göre azalırken, inovasyon profesyonelleri tarafından ciddiyetle ele alınması gerektiğinden bahsediliyor. Türkiye'de global şirketlerimizin büyük çoğunluğunun gözlerini çevirmesi gereken alan burası. Sürdürülebilir ve küresel bir markaya sahip olmak da buradan geçiyor, rekabette bir adım öne çıkmak da… Geleceğe yatırım yapmak için çalışma mantığı mutlaka değişmelidir. İnovasyon olmadan rekabet de olmaz.”  

“ÇALIŞANLARINIZA YATIRIM YAPIN”

GOOINN danışmanlığında projelendirilen inovatif yaklaşımlara da değinen Çingitaş, Eczacıbaşı VitrA İnovasyon Merkezi tarafından tasarlanan, kamusal alanlarda bulaş riskini azaltmak için geliştirilen hijyenik tuvalet projesi iş modelinin; girişimcilik ruhunun kuruma entegre edilmesini ve yaygınlaştırılmasını amaçlayan Zorlu Holding’in Akıllı Hayat 2030 vizyoner yaklaşımı ile iki yıldır yürütmüş olduğu Parlak Bi ’Fikir Kurumiçi Girişimcilik Programı’nın ve Sabancı Holding'in yazılım, dijital dönüşüm, teknolojik ürün geliştirme becerilerinin yer aldığı bir teknoloji şirketi olan SabancıDx’in Tasarım Odaklı Düşünme Yolculuğu Programı’nın alanlarında çok başarılı örnekler olduğunu da kaydetti.

Çingitaş, Türkiye’nin İnovasyon İndeksi’nde 51'inci sırada olduğunu da sözlerine ekleyerek “Ülkemizdeki büyük şirketlerimiz ellerinde bulundurdukları en değerli varlıkları yetenekli insan gücüdür. Bu açıdan bakıldığında büyük şirketler çalışanlarına inovasyon yetkinlikleri kazandırıp şirket değerini arttırmak ve uluslararası pazarda değerli marka/ürün/iş modeli ortaya çıkartmak için varını yoğunu ortaya koymalıdır.” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@