banner143

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

İnovasyona Açık Ve Sürdürülebilir Geleceğe Hazır Şirketler Açıklandı

Great Place to Work® Enstitüsü, çalışan fikirleriyle geleceklerini inşa eden organizasyonların yer aldığı Innovation By All™ Listesi’ni açıkladı.

Endüstri Güncel 19.10.2022, 14:00 Melike Kaya Bayram
28
İnovasyona Açık Ve Sürdürülebilir Geleceğe Hazır Şirketler Açıklandı

Çalışanlara yenilikçi bir iş yeri deneyimi sunan ve yöneticilerinin çalışan fikirlerine önem verdiği organizasyonların yer aldığı Great Place to Work® Türkiye Innovation by All™ 2022 Listesi açıklandı.

Great Place to Work® Türkiye Innovation by All™ 2022 Listesi için 2022 yılı başından itibaren Trust Index™ anket sürecine giren tüm şirketler değerlendirildi ve Great Place to Work® sertifikası alan firmalar belirlendi. Ardından Innovation By All 2022 Türkiye listesine 135 şirket aday oldu. Temel olarak organizasyonlardaki inovasyon kültürünü ölçümleyen organizasyonun yeni fikirlere yaklaşımı, çalışanların fikir önerilerinin yöneticileri tarafından ne kadar desteklendiği, çabanın takdiri, iş birliği gibi 12 farklı Trust Index™ ifadesine dayanan bir metodoloji kullanıldı. Nihai değerlendirme için ise Innovation by All™ 2022 Türkiye Listesi özelinde gönderilen ek dokümana verilen cevaplar doğrultusunda 4 farklı kategoriden oluşan listede 36 organizasyon yer aldı.10-99 Çalışan Sayısı Kategorisi birincisi miniyol.com olurken 100-249 Çalışan Sayısı Kategorisi birincisi Apsiyon, 250-499 Çalışan Sayısı Kategorisi birincisi AbbVie ve 500+ Çalışan Sayısı Kategorisi birincisi de Astra Zeneca Türkiye oldu.

Eyüp Toprak:“Ülkemizde inovasyona verilen değerdeki artış gurur verici”

Değişim ve dönüşüm hiç olmadığı kadar hızla hayatımıza girdiğinive en sert şekilde de iş hayatında hissedildiğini belirten Great Place to Work® Türkiye CEO’su Eyüp Toprak, “Değişim ve dönüşüm hiç olmadığı kadar hızla hayatımıza girdi ve en sert şekilde de iş hayatında hissediliyor.Tarih boyunca başarının anahtarı, değişime uyum sağlamaktan geçiyor. Bu elbette organizasyonlar için de geçerli. Başarısını devam ettirmek isteyen organizasyonlar, sürdürülebilir bir gelecek için değişim ve yenilenmeyi kurum kültürlerinin önemli bir parçası haline getirmeye çalışıyorlar. Hem toplumsal hem de iş dünyasındaki gelişmeleri yakından takip etmek ve bunları kurum kültürüne entegre etmek, inovasyon kavramının temelinde yatıyor. Sevindirici bir gelişme olarak ülkemizde de sürdürülebilir kalkınma adına inovasyona verilen değerin arttığını görüyoruz. Başlıca örnekler olarak hızlanan süreçleri, dijitalleşmeyi, hibrit çalışma modelini veya esnek çalışma saatlerini sayabiliriz. Değişim ve dönüşüm hareketlerine uyum sağlayamayan organizasyonların da ciddi kayıplar yaşadığı görüldü. Ülkemizde inovasyona verilen değerin değiştiğini rakamlar da gösteriyor: Birleşmiş Milletler’in İsviçre merkezli kuruluşu Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) tarafından hazırlanan Küresel İnovasyon Endeksi 2022 Raporu’nda Türkiye, 2022’de 4 basamak yükselerek 37’nci sırada yer aldı. Türkiye, endekste son iki yılda 14 basamak yükselerek ilk 40 içerisine girmeyi başardı. Ülkemiz ayrıca üst-orta gelir grubu 36 ülke arasında 4’üncü sıradaki yerini de korudu. Yine farklı uluslararası kuruluşların yaptıkları araştırmalar, birçok organizasyonun inovasyona ayırdığı bütçenin pandemi sonrasında yüzde 60 oranında arttığını gösterdi. Ve bu, önümüzdeki senelerde de artarak devam edeceğe benziyor. Great Place to Work® Türkiye olarak pandemi öncesi ve sonrası sürece baktığımızda, Trust Index™ Çalışan Anketindeki ‘Anlamlı İnovasyon Fırsatı’ sorumuz olan ‘Son bir yıl içerisinde, bir işin yapılması için kaç kere yeni ve daha iyi yöntemler geliştirme fırsatınız oldu?’ sorumuzun son 3 yıldaki eğilimini inceledik. 2019-2020 arası tüm katılımcıların yüzde 67’si bu soruya oldukça fazla, orta derecede değerlendirirken 2020-21’de bu rakam yüzde 73’e çıkıyor. 2021-22’de ise bu rakam yüzde 76. Buradan organizasyonların inovasyona değer verdiklerini ve bu değerin çalışanlar tarafında da karşılık bulduğunu görebiliyoruz. İnovasyon kültürüne verilen bu değerin yüksek ekonomik performans, çalışan devir hızında düşüş, ticari fayda ve iyi bir kurum kültürü olarak geri döndüğünü hatırlatır, Innovation by All™ 2022 Türkiye Listesi’nde yer alan 36 şirketimizi tebrik ederiz” dedi.

InnovationByAll™ 2022 Liste Şirketleri

10-99 Çalışan Sayısı Kategorisi

  1. miniyol.com
  2. Farmazon
  3. ARAZ & ÜNLÜESER AVUKATLIK ORTAKLIĞI
  4. DAIICHI SANKYO
  5. ABGG Global Grubu
  6. Kunduz
  7. PEAKUP Teknoloji A.Ş.
  8. POINTO
  9. NEWHEALTH MEDIA
  10. ALTINTEL LİMAN VE TERMİNAL İŞLETMELERİ A.Ş.
  11. Motto Danışmanlık Mühendislik ve Teknoloji Limited Şirketi
  12. Logiwa
  13. PHILIPS DOMESTIC APPLIANCES
  14. Enocta

100-249 Çalışan Sayısı Kategorisi

  1. Apsiyon
  2. Chiesi İlaç Ticaret A.Ş.
  3. SIEGWERK TURKEY
  4. Sepaş Enerji
  5. Astellas İlaç Türkiye
  6. Viessmann Manisa Isı Teknolojileri San. & Tic. Ltd. Şti.
  7. Doktortakvimi.com
  8. Crm Akademi Bilişim Sistemleri Limited Şirketi
  9. emlakjet
  10. PURATOS TURKEY

250-499 Çalışan Sayısı Kategorisi

  1. AbbVie
  2. NovoNordisk Türkiye
  3. kariyer.net
  4. Elsan Elektrik
  5. Zurich Sigorta
  6. Novartis İlaç Türkiye
  7. Organik Kimya

500+ Çalışan Sayısı Kategorisi

  1. AstraZeneca Türkiye
  2. DHL WORLDWIDE EXPRESS TAŞIMACILIK VE TİCARET A.Ş.
  3. NTT DATA BUSINESS SOLUTIONS
  4. ETİYA BİLGİ TEKNOLOJİLERİ
  5. Aydem Yenilenebilir Enerji

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@