banner143

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

İnovatif Çözümleri Karsan’a Yeni Bir Başarı Daha Getirdi

Karsan, iklim değişikliği gibi tüm dünyanın en önemli gündem maddeleri arasında yer alan sorunlara yönelik inovatif çözümleriyle de örnek olmaya devam ediyor.

Endüstri Güncel 01.03.2022, 09:00 Melike Kaya Bayram
137
İnovatif Çözümleri Karsan’a Yeni Bir Başarı Daha Getirdi

Türkiye otomotiv sanayinin önde gelen kuruluşlarından Karsan,sektörde elde ettiği güçlü konumun beraberinde getirdiği sorumlulukla tüm dünyayı etkisi altına alan sosyal, çevresel ve ekonomik konulara yönelik inovatif çözümler geliştiriyor. Toplu taşıma alanında değişimin öncüsü konumuna gelen Karsan, bu kez de dünyanın en önemli gündem maddeleri arasında yer alan iklim değişikliğine yönelik yönetimsel yaklaşımıyla örnek oldu. Bu kapsamda Karbon Saydamlık Projesi (CDP - Carbon Disclosure Project) İklim Değişikliği Programı’na ilk kez başvuran Karsan, elde ettiği B- notu ile yeni bir başarıya daha imza attı.

“ÜRÜNLERIMIZI DAHA IYI BIR GELECEĞI INŞA ETMEK IÇIN TASARLIYORUZ”

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Karsan CEO’su Okan Baş, “Karsan olarak; dünya markası olma hedefiyle hareket ederken, üretim süreçlerimizi büyük bir titizlikle yürüttük. Elektriğin evrimi temasıyla hayata geçirdiğimiz yeni nesil ürünlerimizle sektörümüzün şekillenmesinde öncü rol oynadık. Yolculuğumuz ilklere imza atan kilometre taşları ile dolu. Elde ettiğimiz bu konumun birçok sorumluluğu da beraberinde getirdiğinin bilincindeyiz. Toplu taşıma sektörünün öncüsü olan ürün ve hizmetlerimizi daha iyi bir geleceği inşa etmek için tasarlıyoruz” diye konuştu.

“ÇALIŞMALARIMIZA ARALIKSIZ DEVAM EDIYORUZ”

“Yüksek teknolojili çözümler üreten, dünyaca tanınan, iddialı bir marka olma yolunda ilerlerken, geleceğe temel olan iklim değişikliği alanında yürüttüğümüz çalışmaların da sonucunu almak çok kıymetli.” ifadelerini kullanan Okan Baş, “Bu araştırmada; B- düzeyine ulaşmak, bir kurumun iklim değişikliği risk ve fırsatlarının farkında olduğunu ve bunu yönettiğiniürün ve hizmetleriyle iklim değişikliği sorununa çözüm getirmeye çalıştığını ve performansını takip ettiğini gösteriyor. Bu alandaki çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Hem iklim değişikliği risk ve fırsatlarını yönetmesi hem  sera gazı emisyonu azaltım uygulamalarını hayata geçirmesi hem de elektrikli ve otonom toplu taşıma çözümleri üretiminde sektöründe öncü bir konumda yer alması, Karsan’ın başarısının altında yatan temel sebepler” diye konuştu.

KARBON SAYDAMLIK PROJESI

Kar amacı gütmeyen bir inisiyatif olan Karbon Saydamlık Projesi  (CDP - Carbon Disclosure Project); şirketlerin, şehirlerin, yatırım kuruluşlarının çevresel etkilerini yönetmelerine destek sunuyor, yatırım ve finans kuruluşlarının çevresel etkilerini ne düzeyde yönettiklerini sistematik biçimde göstermelerine imkan sağlıyor. Karbon Saydamlık Projesi, her yıl gerçekleştirdiği “CDP Climate Change” isimli araştırmasıyla şirketlerin iklim değişikliği risk ve fırsatlarını yönetme düzeyini ortaya koymaya çalışıyor. Söz konusu araştırma; hisseleri borsalarda işlem gören şirketlerin belirli bir metodoloji çerçevesinde bilgilerini CDP veri tabanına girmeleriyle gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda; araştırmaya katılan şirketlerin iklim değişikliği risk ve fırsatları konusundaki farkındalıkları, yönetim düzeyleri, uygulamaları ve gösterdikleri liderlik değerlendiriliyor. Araştırma; alanında “altın standart” olarak nitelendirilen oldukça detaylı bir metodolojiyle gerçekleştiriliyor. Katılımcıların yanıtlarının ardından yapılan değerlendirmeler; D (en düşük), A (en yüksek) puan çerçevesince belirleniyor.

KARSAN ILK YILINDA KÜRESEL ORTALAMAYA ULAŞTI!

Küresel otomotiv sektörünün iklim değişikliği risklerinin yönetimi konusunda çok ilerlediği, bu konuda uzun zamandır aksiyon alan uluslararası şirketlerin bulunduğu biliniyor. Sektördeki şirketler de buna paralel olarak yüksek notlar alıyor. Hem sektör ortalamasının hem Avrupa şirketler ortalamasının hem de küresel şirket puan ortalamasının B düzeyinde olduğu biliniyor. Karsan ise sürdürülebilirlik programını başlatmasının ardından 6 ay sonra, araştırmaya dahil olduğu ilk yılında bu başarıyı elde ederek, küresel ortalamaya ulaştı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@