banner24

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

ITM 2022 Tekstil Sektörünün Liderlerini Ağırladı

Tekstil sektörüne yön veren İtalyan tekstil makineleri üreticileri, 14-18 Haziran tarihleri arasında, ITM 2022 Fuarı’nda Türk iş ortaklarıyla bir araya geldi.

Endüstri Güncel 20.06.2022, 11:00 Melike Kaya Bayram
53
ITM 2022 Tekstil Sektörünün Liderlerini Ağırladı

Tekstil sektörünün en önemli buluşmalarından biri olan İstanbul Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı (ITM 2022),bu yıl 145’i aşkın İtalyan tekstil makinesi üreticisini İstanbul’da ağırladı. İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı (ITA) ve İtalyan Tekstil Makineleri Üreticileri Derneği (ACIMIT) işbirliğiyle, İstanbul Tüyap Kongre Merkezi’nde bir araya gelen İtalyan üreticiler, en yeni teknolojilerini ziyaretçilere tanıtma fırsatı buldular, bununla birliktesürdürülebilir üretime katkı sunan yaklaşımlarıyla da fark yarattılar.

“Tekstil sektöründe teknoloji ve verimliliğe ihtiyaç var”

Tekstil sektöründe, Türkiye ve İtalya’nın ticari işbirliğinin çok eskiye dayandığının altını çizen ACIMIT Başkanı Alessandro Zucchi, “Her zaman olduğu gibi Türk tekstil firmalarının, İtalyan tekstil makinelerine gösterdiği ilgiden mutluyuz. İtalyan tekstil makineleri endüstrisi, sunduğu teknolojiler ve dijital dönüşüme katkılarıbakımından dünyada lider konumunda. Türkiye’ye ihracat rakamlarımız da her geçen sene yaklaşık yüzde 9 artış gösteriyor. Tekstil sektörüne esnek ve yaratıcı çözümler sunuyoruz” dedi.

Dijitalleşmenin yanında, tekstil sektörünün günümüzdeki en büyük ihtiyacının sürdürülebilirlik olduğunu da sözlerine ekleyen Alessandro Zucchi, “Sürdürülebilirlik, İtalyan makine üreticilerinin her zaman odağında oldu. ‘Sürdürülebilir Teknoloji’ ve ‘Yeşil Etiket’ girişimlerimiz bu konuda dünyaya da örnek oluyor. Üreticilerimiz düşük çevresel etki ve daha az hammadde tüketimine sahip makineler sunmakla ilgileniyorlar” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@