banner24

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

İzocam Bu Yıl Da Sanayinin Devleri Arasında

İstanbul Sanayi Odası tarafından hazırlanan "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" 2021 listesi açıklandı.

Endüstri Güncel 14.06.2022, 11:00 Melike Kaya Bayram
51
İzocam Bu Yıl Da Sanayinin Devleri Arasında

Türkiye’de yalıtım sektörüne 57 yıldır liderlik eden İzocam, yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda başarı çıtasını yükselterek bu yıl da İSO 500’deki yerini aldı. İSO 500 listesi, İstanbul Sanayi Odası tarafından; firmaların 2021 yılındaki üretimden satışları, net satışları, katma değeri, özkaynakları, aktif toplamı, vergi öncesi dönem kar/zararı, faiz, amortisman ve vergi öncesi kar/zararı, ihracat ve çalışanlar ortalaması ile belirlendi. 2021 yılında satış ve karlılıkta atağa geçen İzocam, bu başarısıyla İSO 500 listesinde bir önceki yıla oranla 8 basamak daha yükselerek 456. sıraya yerleşti.

İzocam'ın her ihtiyaca uygun ürün ve çözümleri ile gerek yurt içinde gerekse yurtdışında dünya çapındaki önemli projelerin aranan markası olduğunu vurgulayan İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, sektördeki lider konumlarını her yıl İSO 500 listesine girerek ve Türkiye’nin en büyük ilk 500 sanayi kuruluşundan biri olmayı başararak taçlandırdıklarını belirtti. 2021 yılını çift basamaklı büyüme rakamlarına ulaşarak ve 2020 yılındaki cirolarının neredeyse 2 katına yakın bir büyüme elde ederek kapattıklarını kaydeden Savcı, yılı 1,2 milyar TL’lik bir satış hasılatı ile tamamladıklarını aktardı. İç piyasadaki pazar paylarının %25'lere yaklaştığını söyleyen Savcı, ihracatı 800.000 m³’ü aşan bir şirket olarak geçen seneki cirolarının %20’sini ise ihracat gelirlerinin oluşturduğunu açıkladı.

Açıklamasında 2022 yılı hedeflerine de yer veren İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, 2022 yılında 2 milyar TL’lik bir satış rakamının üzerine çıkmayı amaçladıklarını kaydetti. İhracat satışlarını ise 30 milyon $ seviyesinin üzerine çıkartmayı hedeflediklerini vurgulayan Murat Savcı, "İhracatın ciromuz içindeki payını, orta vadede %30’un üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda 2022’de yeni pazar arayışlarımız devam edecek. Yurtdışında başta Türki Cumhuriyetler, Afrika, Balkanlar, Asya ve Orta Doğu’da olmak üzere ihracat faaliyetlerimizi aralıksız devam ettiriyoruz. İzocam, özellikle Orta Doğu ve Balkanlarda tercih edilen bir marka. Orta Doğu iklimlendirme pazarının en önemli üreticisi konumundayız. Bu sene de iklimlendirme için çıkaracağımız yeni ürünlerimizle bu güçlü konumumuzu korumaya devam edeceğiz. İhracat gelirlerimizin ciromuz içindeki payını artırma hedefimiz doğrultusunda, yeni pazar arayışlarımızı sürdüreceğiz. Mevcutta yer aldığımız ülke pazarlarındaki bayi ağımızı genişletirken, potansiyel olarak gördüğümüz ülkelerde de yeni bayilikler vereceğiz. Özellikle son yıllarda odaklandığımız Orta Afrika’daki pazar arayışlarımız 2022’de de devam ediyor. BDT ülkelerinde ise tanıtım faaliyetlerimizi artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@