banner143

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Karsan e-Jest ile Hırvatistan’da

Karsan, yüzde 100 elektrikli ürün gamıyla şehirlerin çevreci ulaşım tercihi olmaya devam ediyor.

Endüstri Güncel 28.10.2021, 13:30 28.10.2021, 15:56 Melike Kaya Bayram
135
Karsan e-Jest ile Hırvatistan’da

Türkiye’de yer alan fabrikasında çağın mobilite ihtiyaçlarına uygun ulaştırma çözümleri sunan Karsan, yüzde 100 elektrikli ürün gamıyla şehirlerinçevreci ulaşım tercihi olmaya devam ediyor. Özellikle Avrupa’nın tarihi dar sokakları e-Jest ile çevreci bir ulaşım çözümüne kavuşuyor. Markanın elektrikli toplu taşıma çözümlerindeki yeni yolculuğu “Karsan Electric Evolution” kapsamında ismi değişen e-Jest, son olarak Hırvatistan’ın Split Belediyesi’nde hizmet vermeye başladı. 6 metre sınıfındaki özgün boyutları, yüksek manevra kabiliyeti ve menzil performansıyla öne çıkan e-Jest aynı zamanda Hırvatistan’daki 100% elektrikli ilk Karsan modeli oldu.

Konuyla ilgili bilgiler veren Karsan İhracat Genel Müdür Yardımcısı Deniz Çetin, “Karsan elektrikli araçlarımız Avrupa’nın 30’dan fazla şehrinde yol almaya devam ediyor. 2020 yılında pazarda segmentinin lideri olan e-Jest de gün geçtikçe tasarımıve performansıyla beğenilmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda son olarak Hırvatistan’ın en büyük ikinci şehri olan Split’e teslim ettiğimiz e-Jest aracı ile Adriyatik kıyılarında hizmet verecek olmaktan mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

210 KM’YE KADAR MENZİL SUNUYOR

Yüksek manevra kabiliyeti ve benzersiz yolcu konforuyla kendini kanıtlayan e-Jest, 170 HP güç ve 290 Nm tork üreten BMW üretimi elektrikli motor ve yine BMW üretimi 44 ve 88 kWh bataryalarla tercih edilebiliyor. 210 km’ye kadar menzil sunarak bu anlamda 6 metrelik küçük otobüs sınıfının en iyi performansını gösteren e-Jest’in enerji geri kazanımı sağlayan rejeneratif fren sistemi sayesinde bataryaları yüzde 25 oranında kendi kendini şarj edebiliyor. 10,1 inçlik multimedya dokunmatik ekranı, tamamen dijital gösterge paneli, anahtarsız çalıştırma, USB çıkışları ile donatılan ve talebe bağlı olarak WI-FI uyumlu altyapı sağlayan e-Jest, 4 tekerlekte bağımsız süspansiyon sistemiyle de binek otomobil konforunu aratmıyor. 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@