banner24

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Kastamonu Entegre İnovasyon Okulu İlk Mezunlarını Verdi

Kurumun inovasyon kabiliyetini, şirketin her kademesinde yaygınlaştırmak ve sürekliliğini sağlamak hedefiyle yola çıkan Kastamonu Entegre ilk mezunlarını verdi.

Endüstri Güncel 13.12.2021, 14:00 Melike Kaya Bayram
93
Kastamonu Entegre İnovasyon Okulu İlk Mezunlarını Verdi

Kurumun inovasyon kabiliyetini, şirketin her kademesinde yaygınlaştırmak ve sürekliliğini sağlamak hedefiyle yola çıkan “Kastamonu Entegre İnovasyon Okulu” ilk mezunlarını verdi.  Farklılokasyon ve departmanlarda görev yapan 21 Kastamonu Entegre çalışanı, okul dönemi boyunca5 farklı inovasyon tekniğini uygulamalı olarak deneyimleyip, kendifonksiyonlarına katkı yapacak, ticari potansiyele sahipprojeler geliştirdiler. Yenilikçi ürünler ve iş modelleri ile müşteri deneyimini mükemmelleştirmek, katma değeri yüksek ürünlerle ülke ekonomisine daha fazla katkı sunmak için tasarlananKastamonu Entegre İnovasyon Okulu, mezunlarınıinovasyon elçisi olmaya hazırlıyor.

“İNOVASYONU MÜHENDİSLERİN İŞİ OLMAKTAN ÖTEYE TAŞIYORUZ”

Törende katılımcılara diplomalarını veren Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, proje yöneticilerine ve programı tamamlayan çalışanlara emekleri için teşekkür ederken, şirket içinde inovasyon kültürü inşa etmeye önem verdiklerini vurgulayan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldızşöyle konuştu:

“İnovasyon şapkadan tavşan çıkartmak değildir.Fikir üretmeden önce inovasyon kültürünü oluşturmak gerekiyor.Sonrasında fikirler zaten gelecek.Sürekli işimizi daha iyi nasıl yapacağımızı, nasıl geliştirebileceğimizi, fark ettiğimiz bir problemi nasıl çözebileceğimizi, müşterimizin beklentilerini nasıl karşılayacağımızı düşünmemiz lazım.Oluşturmaya çalıştığımız bu kültür zaten bunları yapmamızı sağlayacak.İnovasyon Okulu projemizle bu kültürün şirketimizde yayılmasını sağlıyor ve inovasyonumühendislerin işi olmaktan öteye taşıyarak herkesi bu sürecin parçası haline getiriyoruz.”

İnovasyonuve Ar-Ge’yi büyümenin yeni aracı olarak tanımladıklarını belirten Yıldız, “Bu doğrultuda son yıllarda birçok Ar-Ge ve inovasyon yatırımı gerçekleştirdik. Bu alandaki çalışmalarımızı merkezi hale getirerek, özellikle kompozit teknolojileri anlamında gerçek bir Ar-Ge ekosistemine sahip olan Teknopark İstanbul’da bakanlık onaylı Ar-Ge merkezimizi kurduk. Geçtiğimiz yıl ise Ar-Ge harcamalarımızı %50 oranında artırdık. Bu yatırımlar neticesinde piyasanın ihtiyaç duyduğu,yangına dayanıklı kapı iç dolgu panelinigeliştirdik ve sektörümüzde üç boyutlu kalıplanabilir MDF ürününüportföyüne alan dünyanınikincişirketi olduk. Toz boyamaya uygun MDF geliştirme çalışmalarımız da devam ediyor.” diye konuştu.

“MOTTOMUZ: İNŞA ET, TEST ET, ÖĞREN”

İnovasyon Okulu’nun amacının inovasyona yatkın bireylerin gelişimini desteklemek olduğunu vurgulayan Kastamonu Entegre Global İş Planlama ve İnovasyon Direktörü Dr. Hüseyin Güler şunları ifade etti.

“2018 yılından bu yana, CEO’muz Haluk Yıldız, kurumsalinovasyon kültürünü kurmak anlamında her zaman destekçimiz oldu ve yolumuzu açtı. Ben ve ekibim, bu desteğin verdiği güvenle,kurum içi girişimciliği destekleyen bir yapı kurmak üzere çalışmalarımıza büyük bir tutku ile devam ediyoruz.Bu çalışmaların bir sonucu olarak kurguladığımız İnovasyon Okuluda şirket içindeki inovasyona yatkın bireylerin gelişimini sağlamayı hedefliyor. Katılımcılar 9 ay boyunca online eğitimlere katıldı ve fiziki olarak bir araya gelmeden problem keşfi yapıp değer katan yeniliklerin peşinde koştu. Hepsi inovasyonu şirketin tüm kademelerinde yaygınlaştırmak ve sürekliliğini sağlamak adına attığımız bu ilk adımı çok benimsedi ve daha da öteye taşıdı.Uygulamalı eğitimler ve projelendirme sürecini takiben inşa et, test et ve öğren yaklaşımıyla problemlere çözüm arayan katılımcılar eğitimlerin ardından kendi çalıştıkları alanda inovasyon projesi üretebilecek kabiliyetleri kazandı.Sonuçta da çok değerli fikir ve ürünler ortaya çıktı. İlk mezunlarımızı verdiğimiz bu programı global hale getirip devamlılığını sağlayacağız” dedi.

İnovasyon Okulu projesinin bir takım işi olduğunu da belirten Güler, İnsan Kaynakları Direktörlüğü ile yol arkadaşlığı yaptıklarını, başarı için kolektif bir çaba gerektiğinin de altını çizdi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@