banner143

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

Kelebek Mobilya Son 1 Yılda Online Kanalda Yüzde 100’ün Üzerinde Büyüdü

Türkiye’nin lider mobilya üreticisi Kelebek Mobilya, e ticaret bazında son 1 yıllık online büyüme verilerini paylaştı.

Endüstri Güncel 14.01.2022, 17:00 Melike Kaya Bayram
141
Kelebek Mobilya Son 1 Yılda Online Kanalda Yüzde 100’ün Üzerinde Büyüdü

Türk mobilya sektöründe 87’nci yılını kutlayan Kelebek Mobilya, pandemi döneminde gerçekleştirdiği online yatırımlarıyla büyümesine ivme kazandırdı. Son bir yıllık dönemde online kanaldan bayileriyle beraber satış geliri elde eden Kelebek Mobilya, önceki yıla göre online satışlarda yüzde 100’ün üzerinde artış sağladı. Kelebek Mobilya’nın toplam satışlarında 2022 yılında çok daha fazla paya sahip olması hedeflendi, bu kanallarda iddialı olduğunu göstermek amacıyla pazar yerleriyle de işbirliği sağladı. Dijital Dönüşüm ve CRM alt yapısıyla planladığı yatırımlarla online kanallardaki satış hacmini daha da artırmayı 2022 yılı hedefleri arasına koydu.

Online satışlarını bayileri aracılığıyla yapan Kelebek Mobilya bayilerine bu şekilde online ve offline çift kanaldan satış yapabilmelerinin önünü açarak sektörde bir ilki gerçekleştirdi. Bu dönemde en fazla satış hacmine ise pandemi nedeniyle 1-17 Mayıs Tarihlerinde yaşanan ‘tam kapanma’ sürecinde gerçekleşti.   

EN FAZLA KELEBEK DEKOR AKSESUARLARI VE KOLTUK SATILDI

İl bazında bakıldığında geçen yıl online satışın tercih edildiği ilk üç il İstanbul, İzmir ve Ankara olurken bölge olarak Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu ilk üçte yerini aldı. Online kanalda en çok satan Kelebek Dekor aksesuarları ve koltuk grupları oldu. Batı illerinde en çok dekorasyon ürünlerinin tercih edildiği Kelebek Mobilya’nın online sitesinde, Doğu Bölgelerinde ağırlıklı olarak tekil mobilyalar satıldı. Kelebek Mobilya’nın web sitesini bu sene 5 milyon kişi ziyaret ederken ortalama inceleme süresi 4 dakika oldu.

   

ONLİNE MAĞAZACILIKTA FARK YARATAN ÖNCÜ ÇÖZÜMLER

‘Yeniliğe Kanat Açtık’ söylemini geçen yıl online’a da taşıdıklarını belirten Kelebek Mobilya Marka Direktörü Serkan Kaplan, “Türkiye’nin en güvenilir mobilya markalarından biri olarak, online mağazamızla da kalite, yenilikçilik, modern ürün ve ulaşılabilir fiyat politikamızdan ödün vermeden yolumuza devam ediyoruz. Online mağazamızda müşteri memnuniyetini ön plana çıkaran öncü uygulamalarımızla sektörde fark yarattık. Pandemi sürecinde görüntülü arama ve kişiye özel randevulu ücretsiz mimari hizmet uygulamaları ile güvenli alışveriş konforu sunarak hizmet çeşitliliğimizi artırdık. Önümüzdeki süreçte de hızlı ve doğru aksiyonlar alarak e-ticaret alanında büyümeyi sürdüreceğiz” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@