banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Kimpur, Kredi Derecelendirmesinde Önemli Yükseliş Kaydetti

Kimpur'un Uzun Vadeli Ulusal Kurum Kredi Derecelendirme notu yatırım yapılabilir seviyede ve “çok yüksek kredi kalitesi” skalasında, "AA-” olarak belirlendi.

Kimpur, Kredi Derecelendirmesinde Önemli Yükseliş Kaydetti

Poliüretan sektörünün öncü şirketlerinden Kimpur, finansal sağlamlık ve güvenilirlik alanında önemli bir başarıya imza attı. Kredi Derecelendirme kuruluşu JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş. tarafından yapılan son değerlendirmede, Kimpur'un Uzun Vadeli Ulusal Kurum Kredi Derecelendirme notu yatırım yapılabilir seviyede ve “çok yüksek kredi kalitesi” skalasında, "AA- (tr)” olarak belirlendi ve 2022’de “stabil” olarak belirlenen görünümü, 2023’te “pozitif”e yükseltildi. Kısa vadeli ulusal kurum kredi derecelendirme notu ise “J1+ (tr)” olarak değerlendirildi ve görünümü "stabil" olarak korundu.

Uluslararası Arenada 'BB' Derecesi

Kimpur, Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para ve Uzun Vadeli Uluslararası Yerel Para Kredi Derecelendirme notlarında "BB" derecesini elde etti. Görünüm ise Türkiye'nin kredi derecelendirme görünümü ile uyumlu olacak şekilde "negatif" olarak belirlendi.

"Mali Disiplin ve Stratejik Yatırımların Sonucu"

Kimpur CEO'su Cavidan Karaca konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Bu derecelendirme notları, Kimpur'un mali disiplin ve stratejik yatırımlarının bir sonucu olarak şirketimizin sağlam konumunu ve geleceğe yönelik büyüme potansiyelini göstermektedir.

Uzun Vadeli Ulusal Kurum Kredi Derecelendirmesinde görünümün “pozitif”e yükselişi, Kimpur'un finansal gücünü ve kredi piyasasındaki güvenilirliğini pekiştirirken; sürdürülebilir büyüme hedeflerinde attığımız sağlam adımların da bir göstergesi niteliğindedir. Bu başarıyı tüm ekip arkadaşlarımız ve paydaşlarımızla kutluyoruz.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@