banner143

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Kipaş Kağıt Yeni Makinası İçin Valmet İle Anlaştı

Valmet, Batı Kipaş Kağıt'ın Söke’deki ikinci kağıt üretim tesisini kuruyor.

Endüstri Güncel 05.10.2021, 09:00 Melike Kaya Bayram
1912
Kipaş Kağıt Yeni Makinası İçin Valmet İle Anlaştı

Valmet, Batı Kipaş Kağıt Sanayi İşletmeleri'nin Söke'de bulunan tesisine,kapsamlı bir otomasyon ve servis paketinin de dahil olduğu yeni bir oluklu mukavva kağıdı üretim hattı tedarik edecek. Yeni üretim hattı (PM3), yüksek kaliteli fluting ve testliner türlerinde üretim yapacak. PM3'ün 2023 yılının üçüncü çeyreğinde devreye alınması planlanıyor.

Değeri tam olarak açıklanmamakla beraber bu tür bir sipariş kapsamının toplam değerinin 90-110 milyon Avro civarında olduğu belirtiliyor.

Kipaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sinem Öksüz Dedebayraktar yeni yatırım hakkında şunları söyledi: "Yeni oluklu mukavva makinesi PM3, Valmet'in üst düzey teknik yeniliklerinin bir vitrini olacak. Batı Kipaş Kağıt, teknolojide öncü olmak istiyor. Valmet'i, yenilikçi çözümleri ve özellikle daha önce Kahramanmaraş'ta kurduğu PM1 makinasında gösterdiği başarılı performans sebebiyle seçtik.”

Valmet Türkiye Kıdemli Satış Müdürü Haluk Arıcan ise, “Kipaş Kağıt ile işbirliğimiz mükemmeldi. Ağustos ayında kendilerine yaptığımız çok yakıtlı kazan teslimatını da duyurduk. Sunduğumuz üst düzey teknik çözümler, Kipaş Kağıt'ı gerçekten farklılaştıran faktörler oldu -bu projede, su katmanlı hamur kasası, gelişmiş kurutma sistemi ve sert nip baskılı tutkallama uygulaması (hard nip sizer) bunlara iyi örneklerdir.” dedi.

Son teknoloji üretim hattı, gelişmiş Valmet DNA Otomasyon Sistemi ile destekleniyor

Valmet'in PM3 teslimatı, döküntü kağıttan üretim yapan yüksek hızlı bir oluklu kağıdı üretim hattıve ana mal sarıcı ile bobin makinası için kullanılacak olan yaklaşım sistemini içeriyor. Yenilikçi su katmanlı teknolojiye sahip bir OptiFlo Layering Gap hamur kasası kullanılarak pabuç ve raspa teknolojisine sahip OptiFormer Gap formasyon ünitesi sayesinde, sadece bir hamur kasasında çok iyi kaplanmış iki katmanlı safiha üretilmiş olacak. Sistemin devamında, pres kısmında OptiPress Linear ve mükemmel çalışabilirlik, gelişmiş geçiş (gruplar arası geçiş) kontrolü ve hacimlilik artışı sağlayan üstün kurutma ünitesi OptiDry Twin ile desteklenen tek sıra ve çift sıra silindir uygulamasıyla OptiRun Single kurutma kısmı ve sert kaplamalı vals ile tutkallamada yüksek mukavemet değerleri sağlayan OptiSizer Hard bulunacak.

Makine hattının sonu, transfer rayı ile kombine edilmiş OptiReel Linear mal sarıcı ve yüksek sarma kapasitesini daha da artıracak olan Dual Unwind (ikili besleme ünitesi) özellikli iki vals arasında etkin sarım yapan OptiWin Pro bobin makinası ile donatıldı. Ayrıca, kesintisiz yüzey tutkal hazırlama ve OptiSizer uygulama sistemini de içeren kağıt makinası ve makina salonu proses havalandırma sistemi de siparişe dahil olacak.

Teslimat, proses ve tahrik kontrolleri ile durum izlemeyi de içeren Valmet DNA Otomasyon Sistemi ile safiha izleme ve inceleme sistemine sahip Valmet IQ Kalite Kontrol Sistemi (QCS) ni de kapsıyor. Yeni oluklu kağıdı üretim makinesinin başlatılması ve ileri optimizasyonu, en son Endüstriyel Internet çözümlerini kullanan Valmet Performance Centervasıtasıyla uzaktan desteklenecek. Maliyet izleme, üretim sürecindeki enerji tüketiminin gerçek zamanlı maliyet bilgilerini sunacak. Teslimata ayrıca Valmet Kağıt Makinası Elek-Keçe, yedek parça ve sarf malzemeleri paketi de dahil olacak.

9.100mm elek genişliğindeki kağıt makinesi, atık kağıttan 60-110 g/m2 gramaj aralığında fluting, testliner ve kraft top testliner kağıt türlerini üretecek. Makinenin tasarım hızı 1.800 m/dk. ve yıllık kapasitesi yaklaşık 650.000 ton olacak.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@