banner143

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Kişiselleşen İhtiyaçlar İçin Üretimde Iot Şart

Teknoloji devi Mitsubishi Electric, IoT teknolojisinin sektör ve akademide nabzını tutmak için IoTLine Fair’ 22 etkinliğine katıldı.

Endüstri Güncel 25.04.2022, 12:35 Melike Kaya Bayram
67
Kişiselleşen İhtiyaçlar İçin Üretimde Iot Şart

Geleceği şekillendiren yapay zekâ teknolojilerini bugünün üretim anlayışına entegre eden Mitsubishi Electric, dijital çözümlerin gelişimi için genç yeteneklerle bir araya gelmeye devam ediyor. İstanbul Teknik Üniversitesi IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) Öğrenci Kolu tarafından Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen IoTLine Fair’22 etkinliğine katılan şirket, nesnelerin interneti ve yapay zekâ gibi teknolojilerin sanayinin yanı sıra toplumda yarattığı değişime de ışık tuttu.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM SANAYİNİN YANI SIRA HAYATIDA DEĞİŞTİRİYOR

‘’Fabrikaların Dijital Dönüşümü ve Yapay Zekâ’’ oturumunda konuşan Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri Ürün Yönetimi ve Pazarlama Birim Müdürü Tolga Bizel, dijitalleşme denildiğinde akla kompleks yapıda alt yapıların, karmaşık süreçlerin geldiğini ve aslında bu dönüşümün hayatın her alanında kendini gösterdiğini söyleyerek şu açıklamalarda bulundu: ‘’Örnek vermek gerekirse Türk kahvesinin yolculuğu önce közde sonra cezvede ve sonra da makinelerle kesişti. Tıpkı Türk kahvesi gibi sanayideki dönüşüm de belli periyotlarda kendi iç dinamikleriyle birlikte farklı bir kabuğa bürünüyor. Biz; sanayinin birinci devriminde su ve buhar gücünü konuşurken ikinci devriminde seri üretim, montaj hattı, elektrik enerjisini, üçüncü devriminde bilgisayar ve otomasyonu bugün yani dördüncü devriminde ise siber fizik sistemlerini konuşuyoruz. Önceleri ticaret için İpek Yolu’nu kullanırken bugün geldiğimiz noktada küresel dijital ticaret yollarını tercih ediyoruz. Bu şu demek; yaşamın her alanında yaşanan bu dönüşüm, sadece sanayiyi değil hayatı da dijitale taşıyor. Yeni teknolojiler, yaşamımızın her alanını domine ederek yeni bir gerçeklik yaratıyor ve bu gerçeklikten bağımsız bir dönüşüm mümkün görünmüyor.”

YAPAY ZEKÂ İLE DEĞİŞEN TÜKETİCİ ALIŞKANLIKLARINA UYGUN ÜRETİM

Yapay zekâ teknolojilerini fabrikalarında kullanarak tüketicilerin ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde cevap verebildiklerini söyleyen Tolga Bizel, ‘’Örneğin Japonya’da bulunan vehücresel üretim yapan bir fabrika yapısı olan Nagoya Works-Kani fabrikamızda kişiselleştirilmiş üretim yapılıyor. Tüketicinin tercihlerine göre hangi hücrelerin bir araya gelmesi gerekiyorsa o hücreler bir araya geliyor ve analiz yapılarak üretim gerçekleşiyor. Ayrıca yapay zekâ sayesinde fabrikanın çalışma verilerinin güvenliğini sağlayarak üretimde gereken verileri kurum içinde tutuyoruz.Bununla birlikte dünyanın herhangi bir yerindeki bulut sistemini kullanmanın yaratacağı maliyeti ortadan kaldırarak tüketicinin istediği ürüne ulaşmadaki maliyetini de düşürüyoruz” şeklinde konuştu.

Dünyayı değiştirecek geleceğin teknolojilerinin düşündüğümüzden de yakın olduğunu sözlerine ekleyen Bizel, gerçek hayatı dijitale taşıyan dijital ikiz simülasyonunun kişileştirilebilir üretim hatları için hayati olduğunu, dijital dönüşüm teknolojileri, yapay zekâ, nesnelerin interneti, büyük veri, otonom sistemler ve siber güvenlik gibi teknolojilerin de işletmelerin gücüne güç katacağını söyleyerek konuşmasını tamamladı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@