banner24

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Kocaer Çelik’e Metal Expo Fuarı’nda Yoğun İlgi

Kocaer Çelik, demir çelik sektörünün nabzını tutan METALEXPO-Demir, Çelik, Metal Ürünleri & Üretim Teknolojileri Fuarı’nın ilk iki gününde yoğun ilgi gördü.

Endüstri Güncel 03.10.2022, 09:00 Melike Kaya Bayram
115
Kocaer Çelik’e Metal Expo Fuarı’nda Yoğun İlgi

Altı kıtada 140 ülkeye gerçekleştirdiği ihracatla Türkiye’nin sektöründe en büyük çelik profil ihracatçılarından Kocaer Çelik, İstanbul Fuar Merkezi’nde 28 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında dünya çelik sektörünü bir araya getiren METALEXPO-Demir, Çelik, Metal Ürünleri & Üretim Teknolojileri Fuarı’nda katma değerli ürünlerini sergiliyor.Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 9’uncu salon E2 numaralı stantta ziyaretçilerini ağırlayan Kocaer Çelik, fuarın ilk iki gününde yoğun ilgi gördü.

Fuara ilişkin değerlendirmede bulunan Kocaer Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocaer, “Kocaer Çelik olarak global ve ulusal organizasyonlarda müşterilerimizle bir araya gelmeyi, ziyaretçilerimizle temas etmeyi oldukça değerli buluyoruz. Demir-çelik sektöründe küresel düzeyde yaşanan dalgalanmalara rağmen şirket olarak yılın ilk 9 ayında ihracatımızı artırmayı başardık.  Altı kıtada 140 ülkeye yayılmış müşterilerimize, Ar-Ge, tasarım ve üretim tecrübemiz ile özel çözümler ve katma değerli yeni ürünler sunuyoruz. Bunu yaparken doğal kaynakların korunmasına da özen gösteriyoruz. Rüzgar Enerji Santrali ve Güneş Enerji Santrali’nden karbon-nötr uygulamalarına, sürdürülebilir su yönetiminde hammadde tedariğine kadar birçok proje için yatırımlarımız devam ediyor” dedi.

“2021 yılı GRI onaylı Sürdürebilirlik Raporumuzu yayınladık”

Hakan Kocaer şöyle devam etti: “Global Reporting Initiative (GRI) onaylı ilk Sürdürülebilirlik raporumuzu yayınladık. Ülke ekonomimize sağladığımız katma değerin yanı sıra sürdürülebilirlik hedeflerimizi adım adım tamamlayarak dünyamıza da fayda sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”

Avrupa’nın öncü entegre tesisleri arasında

Kocaer Çelik, 85 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 280 bin metrekare alanda toplam 800.000 ton/yıl çelik profil kapasiteli 3 Çelik Profil Fabrikası, 100.000 ton/yıl kapasiteli Galvaniz Fabrikası,120.000 ton/yıl Servis Merkezi ve 15 milyon kWh/yıl yenilenebilir elektrik üretim kapasiteli Güneş Enerji Santrali ile hizmet vermektedir.Şirket, Servis Merkezi’nde çelik profillerin üzerinde boy kesme, delme, kaynaklama, soğuk şekillendirme hizmetleri ile birlikte 2022 yılında devreye aldığı sıcak daldırma Galvaniz Fabrikası’nda galvaniz kaplama hizmeti de veriyor. Kocaer Çelik, Türkiye’de ve Avrupa’da, çelik profil imalatı, servis merkezi ve galvaniz kaplama işlemlerini entegre bir yapıda gerçekleştiren öncü tesislerden biri olma özelliği taşıyor.Sektöründe ilk olma özelliği gösteren Ar-Ge Merkezi ve Yurtdışı Dağıtım Ağı organizasyonlarının yanı sıra, yeni ürün tasarım gücü, dijital dönüşüm yatırımları, dünyada öncü robotik uygulamaları ve teknolojisi yüksek esnek üretim altyapısı sayesinde sektöre özgün ve katma değerli ürünler kazandırıyor.Kocaer Çelik, 2022 yılı sonunda A2 Fabrikasına, 2023 yılı ortasında ise A1 Fabrikasına yeni katma değerli ürünlerin üretimine yönelik son teknolojiyi kullanarak gerçekleştireceği yatırımlar ile küresel rekabet gücünü ve ihracatını daha da arttırmayı hedefliyor.

10 farklı sektörde uluslararası ve ulusal müşterilerin çözüm ortağı

Kocaer Çelik, 60’a yakın farklı kalitede 12 bin üzerinde kimyasal kompozisyon içeren çeşitli cins, ebat ve kalınlıklarda katma değerli ürünlerini güneş enerjisi alt yapısı, enerji nakil hattı, yapısal çelik, ulaşım, madencilik, tünel, gemi inşa, tarım, makine imalat ve savunma sanayi sektörlerinden ulusal ve uluslararası müşterileriyle buluşturuyor. Kocaer Çelik, 2021 yılında 473 milyon ABD Doları dövize endeksli satış hasılatı, 328 milyon ABD Doları ihracatı ile demir-çelik sektöründe Ege Bölgesi’nin son dört yıldır en büyük ihracatçısı konumunda yer alıyor.

2023’ün sonunda tükettiği elektrik enerjisinin tamamını kendisi üretmeyi hedefliyor

Daha iyi bir gelecek ve daha temiz bir dünya için sürdürülebilir üretim vizyonuyla ülkemize katma değer yaratmaya devam eden Kocaer Çelik, Ege Bölgesi’nin en büyük çatı üzeri GES’lerinden birine sahip olarak sektöründe ilklere imza atmaya devam ediyor. Şirket, fabrikalarının çatısı üzerinde hayata geçirdiği 15 milyon kWh kurulu güçte çatı üzeri Güneş Enerjisi Santrali (GES) sayesinde kullandığı elektrik enerjisinin yaklaşık yüzde 33’ünü yenilenebilir kaynaklar üzerinden karşılıyor. 2023 yılının sonuna kadar üretimdeki enerji ihtiyacını tamamen temiz ve yenilenebilir kaynaklardan karşılamayı hedefleyen Kocaer Çelik, 15 milyon kWh gücünde arazi GES, 15 milyon kWh gücünde ise Rüzgar Enerji Santrali (RES) yatırımlarına tüm hızıyla devam ediyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@