banner24

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Kärcher Tarihinde Bir İlke İmza Atti

Kärcher 2021 yılında, tarihinde bir ilki gerçekleştirerek 3 milyar euro'nun üzerinde ciro gerçekleştirdi.

Endüstri Güncel 11.04.2022, 18:00 Melike Kaya Bayram
115
Kärcher Tarihinde Bir İlke İmza Atti

Kärcher 2021 yılında, tarihinde bir ilki gerçekleştirerek 3 milyar euro'nun üzerinde ciro gerçekleştirdi. 2021 yılı toplam cirosu 3.092 milyar euro olan Alman temizlik teknolojileri devi Kärcher bir önceki yılın rekorunu, 2021 yılında yüzde 13.6 oranında ciro artışı sağlayarak kırmayı başardı. Kärcher, COVID-19 pandemisinin şekillendirdiği iki yıl boyunca yüzde 25 büyüdü. 900’ün üzerinde yeni istihdam sağlayarak son bir yıl içinde çalışan sayısını da önemli ölçüde artıran Kärcher’in 78 ülkede bulunan 150 şirketinde toplam 14 bin çalışanı bulunuyor.

Kärcher, Türkiye Genel Müdürü Gökhan Gökmen, "Kärcher 2021'de zoru başararak, olağanüstü bir büyüme gerçekleştirdi” diyerek şunları aktardı:

“Pandemi başladığından beri Kärcher'in basınçlı yıkama makineleri, buharlı temizleyicileri ve bahçe aletlerine yönelik talepler ciddi oranda arttı.Pandemi döneminde özellikle evden çalışanların hijyen konusundaki hassasiyetlerinin artması nedeniyle ürünlerimize olan ilgi de aynı şekilde artış gösterdi.Pandeminin ikinci yılında, profesyonel kategorideki cihazlarımıza olan ilgi de önemli ölçüde arttı veKärcher grubunda stratejik denge yeniden sağlandı. Özellikle konaklama sektöründe küresel olarak elektrikli süpürgelerden buharlı temizleyicilere ve zemin temizleme makinelerine kadar tüm bu cihazlara yapılan yatırımlar, sanayide oldukça ilgi gördü.”

Kärcher Türkiye olarak sürdürülebilir büyümeyi devam ettirdiklerini belirten Gökmen “ 2020 yılında 43%, 2021 yılında %41 büyüme gerçekleştirdik. 2 yıl toplamında %102 büyüme!“ ifadelerini paylaştı.

SÜRDÜRÜLEBILIRLIK ÇALIŞMALARINA DEVAM EDIYORUZ

Şirketin operasyonel iş tarafının pandemi ve pandeminin yarattığı belirsizliklerin oluşturduğu ortamda ilerlemeye devam ettiğini aktaran Gökmen, diğer taraftan dastratejik yatırımlar konusunda büyük adımlar attıklarını söyledi. Gökmen şu bilgileri de verdi: “2021 yılında müşterilerimize avantajlar sağlamak amacıyla 125 milyon euro yatırım yapıldı. Sadece yurt dışı pazarında değil Türkiye’de de geçen yıl temizlik pazarında önemli ölçüde büyüyerek büyük ilerleme kaydettik."

Kärcher’in ayrılmaz bir parçası haline gelen sürdürülebilirlik stratejisi sayesinde, şirketin geçen yıl bir dönüm noktasına ulaştığını da söyleyen Gökmen, 2021 yılında Almanya’nın Köln şehrinde yer alan  Köln Katedrali üzerinde çalışmalara başlandığını söyleyerek, Türkiye’de de benzer projeleri hayata geçirmek için çalışmalara başladıklarını ifade etti. Gökmen “Çalışmalarımızda tarihi anıtları da ücretsiz olarak temizlemek için birçok teklif vermenin yanında İstanbul’un bazı belediyelerine bağlı hayvan barınaklarını temiz ve hijyenik bir hale getirerek birçok projeye imza attık” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@