banner143

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Maden Operasyonlarını Dijitalleştiren Uygulamaya Global Ödül

Teknoloji şirketi Wipelot, madencilik sektörü için geliştirdiği IoT uygulamasıyla RFID Journal 2021 Awards’tan birincilikle döndü.

Endüstri Güncel 15.11.2021, 14:30 15.11.2021, 13:36 Melike Kaya Bayram
136
Maden Operasyonlarını Dijitalleştiren Uygulamaya Global Ödül

RFID Journal tarafından her sene düzenlenen sektörün en prestijli ödüllerinden RFID Journal 2021 ödülleri, 15. kez sahiplerini buldu.Birden fazla endüstride en iyi RFID uygulamalarını öne çıkarmak için yapılan yarışmada ödül sahipleri; uygulamaların yenilikçi yönü, firmalara kazandırdığı katkı ve faydalar göz önüne alınarak bağımsız jüri üyeleri tarafından belirlendi.

UWB (Ultra Geniş Bant Teknolojisi) tabanlı madencilik görev atama uygulamasının kullanıldığıve madencilik sektörünün öncü temsilcisiadına yapılan başvuruyla tüm rakiplerini geride bırakan teknoloji şirketi Wipelot, PhoenixArizona’da gerçekleşen yarışmada birincilik kazandı.Madenlerde personel ve ekipman yönetiminde güvenlik ve verimlilik artışı sağlayan ödüllü RTLS teknolojisi,Wipelot’un güçlü mühendis ekibi tarafından titizlikle yürütülen Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirildi.

MADEN OPERASYONLARINI DİJİTALLEŞTİREN İLK UWB TABANLI UYGULAMA

Sanayinin farklı faaliyet alanlarında verimliliği ve kaliteyi artırmak hedefiyle birçok akıllı iş çözümü hayata geçirdiklerini ifade eden Wipelot CEO’su M.Rifat Ok, aldıkları ödülle ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Madencilik alanında bugüne kadaryürüttüğümüz birçok projeyle bu alandaki zorlukları ve handikapları yakından deneyimledik. Çalışma sahasının esnek olmayışı, iletişimin ve varlık yönetiminin kompleks yapısı, iş sağlığı ve güvenliğini sağlamanın zor olması gibi farklı değişkenleri göz önüne alarak bu süreçleri dijitalleştirecek bir proje geliştirdik. Güvenlik ve verimlilik üzerine inşa edilen projemiz, müşterilerimize iş süreçlerinde pek çok fayda sağlıyor.Standart bir varlık izleme ağının ötesinde operasyonları sayısallaştırıp dijitalleştirerek anında müdahale, anlık izleme, veriyi doğru yönetme gibi ayrıcalıklar sunuyor. Projemizin bir diğer önemli özelliği ise UWB tabanlı Aktif RFID ile maden içerisindeki operasyonun dijitalleştirilmesi kapsamında yapılan ilk uygulama olması… Tüm bu ayrıcalıklar ise bizeRFID Journal 2021 Awards’ta birincilik kazandırdı.”

Wipelot, RFID Journal tarafından 2015 yılında “En İyi IoT DAĞITIMI” kategorisinde birincilik ödülünü, 2019 yılında sinyalizasyon projesiyle de “En İyi RFID UYGULAMASI” kategorisinde ikincilik ödülünü kazanmıştı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@