banner143

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Masdaf, Atık Suları Deşarj Ederken Çevreyi de Koruyor

İleri teknoloji "ENDURO Dalgıç Pompaları”, atık su arıtma tesislerinde ki zorlu olan kanalizasyon atıklarıyla mücadele etkili çözümler sunarak çevreyi koruyor.

Endüstri Güncel 21.05.2021, 09:15 Melike Kaya Bayram
143
Masdaf, Atık Suları Deşarj Ederken Çevreyi de Koruyor

Sanayileşme, şehirleşme, nüfus artışı ve zirai faaliyetler su kirliliğine neden olan başlıca etmenler arasında yer alıyor. Bütün dünyada ve ülkemizde sınırlı olan su kaynakları üzerindeki kirlilik giderek artıyor.

Evsel ve endüstriyel atıklar genellikle akarsulara boşaltılıyor. Kirlenen bu suların çoğu zaman tarımsal alanlarda kullanılması ise toprağın kirlenmesine ve zaman içerisinde bu toprakların çoraklaşmasına sebep oluyor. Bu noktada doğal kaynakların korunması, bitkilerin, hayvanların ve insanların su kirliliğinden etkilenmemesi için kurulan atık su arıtma tesisleri ve bu tesislerde kullanılan “dalgıç atık su pompaları” hayati önem taşıyor.

Pompa sektörünün lider markası Masdaf’ın ENDURO serisi Dalgıç Pompaları, atık su arıtma tesislerinde arıtılan suyun; deniz, göl ve dere gibi doğal su kaynaklarına deşarjı esnasında zorlu olan kanalizasyon atıklarıyla mücadele etkili çözümler sunarak, katı ve büyük partiküller nedeniyle pompalarda yaşanan sorunların çevre üzerinde tehdit oluşturmasının önüne geçiyor.

Çark yapıları sayesinde farklı atık suları kolaylıkla basınçlandırabilen ENDURO serisi Dalgıç Pompalar, atık su arıtma tesislerinin yanı sıra evsel ve endüstriyel ham kanalizasyon atıklarının taşınmasında, çamurlu ve katı parça içeren sıvıların taşınmasında ve fabrika atık sıvılarının naklinde de kullanılıyor.

Masdaf Ar-Ge departmanı tarafından TS 12599 standardına uygun olarak tasarlanan ENDURO Dalgıç Pompalar, helisel yapıdaki salmastra kutusu ile pis su içerisinde bulunan katı parçacıkları, mekanik salmastradan uzak tutarak, mekanik salmastrayı koruyor ve uzun bir çalışma ömrü sunuyor. Pompa içerisinde kullanılan “su kaçağı elektrodu” ise mekanik salmastradan veya herhangi bir sebepten dolayı oluşabilecek kaçakları erken şekilde uyararak, sistemin kesintiye uğramasının önüne geçiyor. Termistör kullanımıyla da motorun aşırı ısınmasına karşı koruma sağlanıyor.

ENDURO Dalgıç Pompaların gövdesinde bulunan temizleme kapağı ise pompanın, tesisattan sö­külmesine ihtiyaç duyulmadan hızlı müdahale ve bakım avantajı sunuyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@