banner143

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

MEXT, Dünya Devleri ile Birlikte Silikon Vadisi’nde Türkiye’yi Temsil Etti

MEXT ekibi, en büyük açık inovasyon ve girişimcilik platformu Plug and Play tarafından düzenlenen Silicon Valley Start-up etkinliğinde,özel davetle yerini aldı.

Endüstri Güncel 24.06.2022, 17:15 Melike Kaya Bayram
79
MEXT, Dünya Devleri ile Birlikte Silikon Vadisi’nde Türkiye’yi Temsil Etti

PayPal ve DropBox gibi 35 Unicorn’u sektöre kazandıran ve dünyanın en büyük açık inovasyon ve girişimcilik platformu olan Plug and Play, bir start-up etkinliği olan Silicon Valley Expo’yu 14-16 Haziran 2022 tarihlerinde düzenledi. San Francisco’da bulunan Silikon Vadisi'nde gerçekleştirilen etkinlikte 250’den fazla start-up sunum yaptı. Türkiye’yi MEXT’in temsil ettiği organizasyonda, Plug and Play CEO'su ve kurucusu Saeed Amidi, MEXT ekibini özel olarak ağırladı.

Plug and Play, yılda 60’tan fazla hızlandırma programı düzenliyor. Dünya çapında milyonlarca kullanıcıya sahip Dropbox, PayPal, Hippo, Honey, Rappi, N26 gibi şirketlerin unicorn olmasını sağlayan Plug and Play, toplam 7 milyar dolarlık yatırım fonuna sahip. Platformun küresel girişim havuzunda 40 binin üzerinde girişim bulunuyor.

Plug and Play İstanbul Ofisi, MESS ile Türk sanayisinin hizmetinde

Başta üyeleri olmak üzere tüm paydaşlarına fayda sağlamak üzere çalışmalarını sürdüren MESS, Türk ekonomisinin rekabet gücüne katkı sunma hedefiyle küresel iş ağını her geçen gün genişletiyor. Merkezi Silikon Vadisi’nde bulunan dünyanın en büyük açık inovasyon ve girişimcilik platformu Plug and Play, Türkiye’de MESS Teknoloji Merkezi MEXT’te girişimcilere rehberlik etmeye devam ediyor.

“İşimiz dönüşüm, rotamız gelecek” söylemini rehber edinerek, geleceğin teknolojilerini ve ülkenin faydasına olan tüm yenilikleri öğrenmeye, desteklemeye devam edeceklerini ifade eden MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, “MESS olarak, tüm dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmekle kalmıyor, onları ülkemiz ve sanayimiz ile buluşturmak için canla başla çalışıyoruz. Yerli girişimcilerimize yeni pazar ve yatırım bulma imkanı sağlamak, yabancı girişimleri üyelerimizle tanıştırmak, en önemli hedeflerimizden biri.Bu hedefle, dünya devi Plug and Play ile başlattığımız iş birliği sayesinde, 20 ülkede 400’den fazla kurumsal ortağı olan Plug and Play’in tüm ekosistemi, İstanbul ofisimizde Türk sanayisine hizmet ediyor. Üyelerimiz, Plug and Play’in gelişmiş girişim ağına ücretsiz olarak erişebiliyor, dünyanın her yerinden start-up’lar ile buluşabiliyor. Türkiye’de kurucu partneri olduğumuz Plug and Play İstanbul Ofisi tarafından bugüne kadar düzenlenen buluşmalara binlerce kişi katıldı. Üyelerimizin öncelikli inovasyon ihtiyaçları göz önünde bulundurularak yüzlerce girişim MEXT tarafından değerlendirildi; seçilenler üyelerimiz ile bir araya getirildi, projeler geliştirildi. Bu konudaki çalışmalarımız, büyüyerek devam edecek. ” diyor.

MEXT ekibi, ziyaretleri sırasında, Plug and Play CEO ve kurucusu Saeed Amidi ev sahipliğinde küresel teknoloji ekosisteminin devleri ve öncüleriyle bir araya geldi. Microsoft'un Silikon Vadisi’nde yeni açtığı Teknoloji Merkezi’ni ve kampüsünü de ziyaret eden MEXT ekibi,  ülkemizden bu tesisi ziyaret eden ilk ekip oldu. Silikon Vadisi’ndeki ziyaretler esnasında Google ile yapay zekanın sanayideki uygulama alanlarına yönelik proje ve iş birliği fırsatları için ilk adımlar atıldı. Ayrıca, Break through Energy ve Iconiq gibi önemli girişim sermayesi fonları tepe yönetim ekipleri ile, ülkemize yönelik yatırım fırsatları ve sanayimizin ikiz dönüşümüne hizmet edecek iş birlikleri değerlendirildi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@