banner143

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Mondi, Müşterilerin Ağır Hizmet Oluklu Mukavva Ambalajlara Geçmesine Yardımcı Oluyor

Ağır hizmet oluklu mukavva ambalajları, endüstriyel ve dayanıklı tüketim mallarını güvenli ve daha sürdürülebilir bir şekilde nakletmek için kullanılabiliyor.

Endüstri Güncel 28.01.2022, 12:46 Melike Kaya Bayram
59
Mondi, Müşterilerin Ağır Hizmet Oluklu Mukavva Ambalajlara Geçmesine Yardımcı Oluyor

Mondi, ağır hizmet oluklu mukavva ambalajları  (AH) çözümlerine yönelik yeni pazarlama kampanyasının sloganını belirledi: “Tüm büyük şeyler akıllı ambalajlarda gelmelidir.” Almanya, Polonya ve Türkiye’de otomotiv, kimya, makine, metal, güneş enerjisi, ağır dayanıklı tüketim malları, beyaz eşya, ev inşaatı ve donanımları, spor ve eğlence gibi çeşitli sektörler için amaca uygun ambalajlar üreten tesislere sahip olan Mondi, sürdürülebilir AH (HeavyDuty ambalajları) oluklu mukavva çözümlerinin Avrupa’daki lider tedarikçisi konumunda.

Mondi 2021 yılında Olmuksan’ı satın aldıktan sonra Bursa, Çorum ve Gebze’deki yeni Türk AH oluklu mukavva tesislerini Almanya (Ansbach) ve Polonya’daki (Simet) tesisleriyle entegre etme konusunda iyi bir ilerleme kaydediyor. Mondi son yıllarda Ansbach ve Simet tesislerinde yeni kapasite, teknoloji ve makinelere yatırım yaptı ve bunlar şu anda Avrupa’nın en büyük tam hizmet ve en son teknolojiye sahip tesislerinden bazılarıdır. Mondi Olmuksan, grubun daha geniş bir yelpazedeki sektörlere ve coğrafyalara hizmet verme kapasitesini daha da artırarak Türkiye’deki AHsektörünün önde gelen oyuncularından biri.

Mondi Wellpappe Ansbach Satış Direktörü Gerald Dörzbach şunları söyledi: “Müşterilerimiz AH tipi bir oluklu mukavva kutusunun bir tonluk üst ağırlığa dayanabilmesinden veya oluklu mukavvadan bir kutunun ağır eşyaları sıcak ve nemli iklimlerde güvenli bir şekilde taşıyabilmesinden etkilenmiş bulunuyor. AH oluklu mukavva çözümlerinin uygulanabilir bir alternatif olduğunu fark ettiklerinde, özelleştirme, elleçleme ve taşıma verimliliğinin sağladığı ek avantajlar onları heyecanlandırıyor. Ve elbette, hafif, kâğıt bazlı, geri dönüştürülebilir bir malzemeye geçmek, müşterilerimizin kendi sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı oluyor.”

Mondi, ilk analizden tasarıma ve uygulamaya kadar onlarla birlikte çalışarak, müşterileri AH oluklu mukavva ambalajlarına geçişte desteklemektedir. Mondi’nin ThinkBox adı verilen yeni müşteri etkileşim merkezleri, AH ve endüstriyel segmentte iş birliği ve çözümlerin geliştirilmesi için özel bir alan sağlıyor. Müşteriler, bir taraftan paket başına ürün sayısını artırırken ve sınırlı kargo hacimlerinden maksimum şekilde yararlanılmasını sağlarken, tuhaf şekilli veya ağır ürünlerle mükemmel şekilde uyum sağlayan özel yapım, hafif çözümlere sahip olmanın avantajlarından da yararlanmaktadır.

Mondi Corrugated Packaging Satış ve Pazarlama Direktörü Tarik Aniba şunları söyledi: “Büyük ve ağır malların nakliyesi, çevresel etkinin yanı sıra giderek daha karmaşık ve maliyetli hâle geliyor. Bu nedenle “tüm büyük şeylerin akıllı paketlerde gelmesi gerektiğine” inanıyoruz. Üreticiler operasyonel süreçler, lojistik ve sürdürülebilirlik nedeniyle AH oluklu mukavva ambalajlarına geçmekle avantaj kazanabilirler. Geleneksel sandık ve konteynerler yerine kâğıt bazlı bir alternatif kullanma olasılığını düşünmemiş olabilecek firmalara ulaşmak istiyoruz. Sadece ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayan, aynı zamanda sürdürülebilirliğin tasarımını da içeren özelleştirilmiş çözümler geliştirmek için sabırsızlanıyoruz”.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@