banner143

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Noor Türkiye’nin Geliştirdiği Yeni Nesil Hava Temizleme Teknolojisi Abu Dabi Üniversitesi’nden Tam Not Aldı

Noor Technology, geçtiğimiz ay aralarında Doç. Dr. Sadullah ÖZTÜRK’ün de bulunduğu bir ekip ile Abu Dabi’de Emirates Palace Otel’de bir sunum gerçekleştirdi.

Endüstri Güncel 18.04.2022, 15:30 Melike Kaya Bayram
96
Noor Türkiye’nin Geliştirdiği Yeni Nesil Hava Temizleme Teknolojisi Abu Dabi Üniversitesi’nden Tam Not Aldı

İç ortamlarda bulunan havanın kalitesini arttırmak üzere, aralarında Prof. Dr. İsmail BOZ ve Doç. Dr. Sadullah ÖZTÜRK’ün de bulunduğu uzman ekibiyle yürüttüğü çalışmalarına hız kesmeden devam eden Noor Technology, en gelişmiş katalitik yüzeylerin formülasyonu için bilimsel ve endüstriyel araştırmalara dayanan Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarını İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa ile iş birliği içerisinde sürdürmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz ay aralarında Doç. Dr. Sadullah ÖZTÜRK’ün de bulunduğu bir ekip ile Abu Dabi’ye giden Noor Technology, fotokataliz teknolojisini kullanarak havada ikincil kirlilik yaratmayan hava temizleme cihazlarını, Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti olan Abu Dabi’de bulunan Emirates  Palace Otel’de tanıttı. Hava sanitasyonunu garanti etmenin birincil gereklilik olduğu tüm yerler için dezenfeksiyon çözümleri sunan ürünlerin tanıtıldığısunum doğrultusunda, ürünleri büyük bir beğeni ile karşılayan otel yönetimi, kendi bünyesinde kullanmak üzere, hava temizleme cihazlarınaonay verdi. Böylece Türk Teknolojisi, İtalyan Tasarımı sloganı ile kendini tanımlayan marka, Birleşik Arap Emirlikleri’ne ihracat faaliyetlerini başlattı.

LED TEKNOLOJİSİYLE ENERJİ, İÇERİK BİLEŞENLERİYLE DOĞA DOSTU

Noor Technology ekibi tarafından gerçekleştirilen Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretinin ikinci durağı Abu Dabi Üniversitesi oldu.Üniversite tarafından fotokataliz teknolojisi ile ikincil kirlilik bırakmadan, havadaki mikrop ve bakterilerin %99’unun yok edilmesi üzerine gerçekleştirilen testler olumlu yönde sonuçlandı. Kötü koku ve zararlı mikroorganizmalardan arınmış bir ortam sunan hava temizleme cihazları üniversite tarafından yoğun ilgi gördü. Ürünlerin hiçbir şekilde plastik içermemesi ve LED ışık kullanımı sayesinde ekolojiye katkı sağlaması da ayrıca beğeni topladı. İlerleyen zamanlarda markadan, Abu Dabi Üniversitesi ile de iş birliği içerisinde olduğuna dair haberler gelmesi bekleniyor.

ARTIK MEKANLARIN HAVA KALİTESİNİ CEP TELEFONLARIYLA KONTROL ETMEK MÜMKÜN!

Uzman kadrosu ile yürüttüğü çalışmaları sonucunda teknolojik gelişmelerine her gün bir yenisini ekleyen Noor Technology, ortamdaki iç hava kalitesinin ve havadaki bakteri oranının uzaktan takibini sağlayacak bir uygulama geliştirdi. Bu teknoloji sayesinde kullanıcılar telefonlarına indirdikleri uygulama aracılığı ile belirledikleri ortamdaki iç hava kalitesini ve havada bulunan mikrop yükünü uzaktan takip edebilecekler. Uygulama, akla ilk olarak gün içerisinde insan yoğunluğunun fazla olduğu ortamların hava sanitasyonunu garanti etmek gibi faydalar getirse de yakın gelecekte birçok işletme tarafından insan yaşamının kalitesini arttırmaya yönelik hizmetler için tercih edilecek gibi görünüyor.

HAVATEMİZLEME CİHAZLARINDA FOTOKATALİZ TEKNOLOJİSİ DEVRİ

Geleneksel yöntemlerle oluşturulmuş hava temizleme cihazlarında organik/inorganik zararlı maddelerin filtreler üzerinde birikmesi mümkündür. Bu durum filtrede ve ortam koşullarında zararlı mikroorganizmaların oluşmasına ve artmasına katkıda bulunur. Bu sebeple hava arıtım cihazlarındaki filtreler yeni bir kontaminasyon kaynağı haline gelir. Filtre verimliliği azalır ve filtrelerde bozulmalar meydana gelir. Fotokataliz teknolojisi, hava arıtım cihazlarındaki geleneksel yöntemlerin aksine kirliliklerin filtreler üzerinde tutunmasına engel olarak, kirliliklerin en az zararlı bileşenlerine kadar parçalanmasına yol açar. Böylece ikincil bir kirlilik kaynağı oluşturulmadan filtrelenen havanın temiz kalması sağlanır.

Noor Technology ortamdaki zararlı gazların atık yan ürün oluşturmadan giderilmesini amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarına her gün devam eden marka, fotokatalitik özellik sağlayan hava temizleme cihazlarının üretimi konusunda uzmanlığını arttırıyor. Fotokatalitik maddelerinin en önemli özelliğinin görünür ışık ya da UV ışık yardımı ile geride zararlı madde bırakmadan organik bileşikleri parçalamak olduğunu belirten Noor Technologies mühendisleri, günümüzde genelde deneysel aşamada kullanılan malzemelerin yüksek aktiflik, uzun ömürlü kullanım ve yüksek düzeyde temizleme özelliği göstermesi için optimizasyonu ve karakterizasyonu üzerinde çalışmalarına devam ediyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@