banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Nurus, Türkiye’nin ‘Ergonomi Sertifikası’na Sahip İlk Firması Oldu

Türk Standartları Enstitüsü tarafından ilk kez düzenlenen TS EN ISO 9241-5 Ergonomi Sertifikası’nın sahibi Nurus oldu.

Endüstri Güncel 24.03.2022, 13:45 24.03.2022, 12:58 Melike Kaya Bayram
73
Nurus, Türkiye’nin ‘Ergonomi Sertifikası’na Sahip İlk Firması Oldu

Bugüne dek ihtiyaçlara yönelik yenilikçi ve yaratıcı tasarımlara imza atan Nurus, Türk Standartları Enstitüsü tarafından ilk kez düzenlenen TS EN ISO 9241-5 Ergonomi Sertifikası’nın sahibi oldu.  Me Too, Uneo, Breeze ve Otto ürünleri ile bu belgeyi almaya hak kazanan Nurus; böylece ürünlerinin insan anatomisine uygunluğunu bir kez daha kanıtladı. Derin bir uzmanlık, güçlü teknoloji ve yüksek yetkinlik ile üretilen bu ürünler aynı zamanda, başta Avrupa olmak üzere, tüm dünyada tüketiciler seviyesinde tanınan ve kabul edilen güvenlik belgesi GS Sertifikası’na sahip olma özelliği de taşıyor.

RENAN GÖKYAY: “İYİ BİR OFİS KOLTUĞU, AYNI ZAMANDA BİR GÜVENLİK EKİPMANIDIR.”

Nurus Baş Tasarımcısı Renan Gökyay, “Mobilyanın yanı sıra havacılık ve uzay araştırmaları alanlarında çalışmalar yapan, kompozit malzemeler geliştiren bir marka olarak, teknoloji ve sağlık odaklı yaklaşımımızla insan anatomisine uygun ürünler geliştiriyoruz. Tasarımı, ergonomisi ve çevreye saygısıyla tanınan Nurus çalışma koltukları ve masalarının, ISO’nun (International Organizations for Standardization) Avrupa’daki en çok oya sahip kuruluşu olan TSE tarafından ilk kez verilen Ergonomi Sertifikası’nalayık görülmesinden mutluluk duyuyoruz.  Yüksekliği ayarlanabilir, dinamik çalışmayı destekleyen ve uzun süreli oturmanın sebep olacağı sağlık sorunlarının önüne geçen Otto çalışma masamızında bu belgeyle taçlandırılması, insan anatomisi ve sağlığı için titizlikle çalıştığımızı ortaya koyuyor” dedi.

TSE tarafından TS EN ISO 9241-5 Ergonomi Sertifikası ile belgelendirilen Türkiye’deki ilk firma olmaktan gurur duyduklarının altını çizen Renan Gökyay, “TSE Başkanı değerli Sayın Adem Şahin’in fabrikamızı ziyaret edip bu belgeyi bizzat takdim etmesinden onur duyuyoruz. TSE yetkililerine bu belgenin standartlaştırılması ve Avrupa standartlarına uyum süreçleri için gösterdikleri çabadan dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Avrupa’da 1987 yılından bu yana Euro norm belgelerine sahip olan ürünler üretiliyor, çalışanlar bu standartlardaki ürünleri kullanabiliyor. Biz de Türkiye’de sektörün öncülerinden biri olarak bu standartlarda yaratıcı, fonksiyonel, kişiselleşebilen ve insan odaklı tasarım yapmaya aynı motivasyonla devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

“ERGONOMİ SERTİFİKALI ÇÖZÜMLER, İŞVERENLER İÇİN DE ÖNEM TAŞIYOR, ÇALIŞANLARIN SİGORTASI OLUYOR”

Gökyay, “Ofis çalışanlarının uzun süreli oturmaya bağlı yaşadığı problemlere yönelik çözümlerin başında; daha verimli, mutlu ve sağlıklı çalışmaya imkân tanıyan ergonomik ofis koltukları ve masaları geliyor.  Bu konuda Gazi Üniversitesi ile birlikte 2016’dan bu yana yaptığımız araştırmalara göre çalışan sağlık sorunlarını yüzde 90’lara varan oranlarda azaltıyor. Bu konu, iş sağlığı ve güvenliği kapsamında da büyük önem taşıdığı gibi iş kayıplarının da önüne geçiyor. Ergonomik ofis çözümleri sayesinde, çalışanların yaşayabileceği iş kazalarının önüne geçilmesi mümkün oluyor. Çalışanın koltuktan düşmesi, bel ve boyun rahatsızlıkları ile karşılaşılması gibi istenmeyen durumların önlenmesi için bir güvenlik ekipmanı olan çalışma koltukları işverenlerin çok dikkatli davranmaları gereken bir seçim.  İşverenlerin de bu anlamda ergonomi sertifikalı ofis çözümlerine yönelmelerinin çalışanın sağlığının ve anatomisinin sigortası olarak ortaya çıkıyor” şeklinde sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@