banner143

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Ods Consulting Group Yeni Yatırım Ve Fırsatlara Dikkat Çekiyor

Küresel anlamda Covid-19’un etkilerinin sürdüğü 2021 yılında şirketler, tüm projeksiyonlarını bu gerçeği gözeterek yapıyor.

Endüstri Güncel 27.09.2021, 17:45 Melike Kaya Bayram
86
Ods Consulting Group Yeni Yatırım Ve Fırsatlara Dikkat Çekiyor

Sektörün lider oyuncuları arasında yer alan ODS Consulting Group, normalleşme süreciyle hareketlenen sektördeki yeni yatırımlara ve fırsatlara dikkat çekti.

İHRACATTA OTOMOTİV ENDÜSTRİSİ, HAZIR GİYİM KONFEKSİYON İLE ÇİMENTO CAM SERAMİK VE TOPRAK ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ ATAKTA”

İhracat danışmanlığı alanında fark yaratan çalışmalara imza attıklarını belirten ODS Consulting Group Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Onur Seçkin, “Genel ticaret sisteminin verilerine göre Türkiye’de ihracat2021 yılının ilk yedi ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre %34,9 oranında artış kaydederek 121,4 milyar dolar seviyesine yükseldi. Danışmanlık hizmeti sunduğumuz Otomotiv Endüstrisi, Hazır Giyim Konfeksiyon, Çimento Cam Seramik ve Toprak Ürünleri sektörünün ihracatta ön plana çıktığını görüyoruz. İhracatçılar Meclisimizin hazırladığı rapor, bu konuda detaylı bilgi sunuyor.” dedi.

E-TİCARET’İN ÖNEMİ

İhracat verilerinin analizi aşamasında tüketici alışkanlıklarındaki değişikliklerin de dikkatlice ele alınması gerektiğinin altını çizen Seçkin, “Pandemi sonrasında nihai tüketiciler açısından yaşanan en önemli değişim, e-ticaret eğilimi olarak dikkat çekiyor. Bu konuda verilere bakıldığında, Türkiye’nin toplam e-ticaret hacmi,2020 yılının ilk 6 ayında 2019 yılının aynı dönemine göre %64 artış göstererek 91,7 milyar liraya yükseldi. Bu dönemde 3 bin 761 KOBİ, e-ticarete başladı.Türkiye’nin 2020 yılının ilk 6 ayındaki 91,7 milyar liralık e-ticaret hacminin %91’ini (83,3 milyar lirası) yurt içi harcamalar, %5’ini (4,5 milyar lira) e-ithalat dediğimiz Türkiye’nin diğer ülkelerden alımları ve %4’ünü de e-ihracatolarak belirttiğimiz diğer ülkelerin Türkiye’den alımları oluşturdu.” dedi.

Seçkin, e-ticaretsüreçlerinde özellikle depolama ve ürün teslimi aşamalarında birtakımoperasyonel sorunlarla karşılaşıldığını vurguladı ve ekledi: “E-ticaret gönderilerine uygun olarak taşıma sistemlerinde iyileştirme yapılması, operasyonun buna göre şekillendirilmesi,e-ticaret firmaları ile kargo şirketleri arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi gerekiyor. Şehir içi dağıtım problemlerinin önüne geçebilmek için şehir içinde merkez olarak kullanılabilecek depolama çözümlerine yatırım yapılması,depolama, lojistik, dağıtım konularında nitelikli personel istihdam ihtiyacının karşılanması da dikkat edilmesi gerekenler diğer noktalar.”

“ŞİRKETLER EN ÇOK YENİ PAZARLAR BULMA VE VAR OLAN PAZARLARDA DERİNLEŞMEYE YÖNELİK STRATEJİ GELİŞTİRME KONUSUNDA YÖNLENDİRİLME TALEBİNDE BULUNUYORLAR”

ODS Consulting Group olarak her sektörden değerli firmaların ihtiyaçlarını karşıladıklarını,hem üretim yapan firmalarınhemde hizmet verdikleri sektörlerin amacının ortak olduğunu söyleyen Onur Seçkin, “Nasıl ve hangi adımları atarak ihracatımızı daha da iyi noktaya getirebiliriz sorusuna eğiliyoruz. Bu noktada firmalara, doğru fiyatta doğru satış ağı ve stratejik pazarlarda doğru rakip analizleriyle daha sağlam adımlar atmalarını öneriyoruz.” dedi.

SEKTÖRDEKİ YENİ YATIRIMLAR VE FIRSATLAR

2021 yılını yatırımlar açısından da değerlendiren Seçkin, “Yatırım planı olan birçok işletme, pandeminin yoğun olarak yaşandığı 2020 yılı sonuna kadar bu yatırımları ertelemek durumunda kaldı. Bu yılın ilk çeyreği itibariyle yaşanan talep hareketliliği ile kapasite anlamında yetersiz kalan işletmeler harekete geçmeye, pandemi öncesinde ötelenen tüm yatırımlar bir anda hızlı bir şekilde gerçekleşmeye başladı. Danışmanlık yaptığımız sektörler arasında en çok sayıda yatırımın bilişim sektöründe gerçekleştiğini görüyoruz. Onu makine sanayi sektörü takip ediyor. E-ticaret kanalının küresel pazarda ciddi avantaj kazanıp, B2C konusunda özellikle lojistik firmalarına daha çok fırsat ve avantaj sağlayacağını düşünüyorum. Sanayi üretiminde ürün ve sektör çeşitliliği ile gelişmiş yan sanayi avantajı,ülkemizin güçlü yönleri olarak öne çıkıyor.Esnek ve hızlı üretim yapımız, ürün standartlarımızda AB ile uyumlu hareket edilmesi, güçlü lojistik hizmetlerimiz, yüksek liman ve taşımacılık kapasitesi ve gelişmiş ihracat finansman olanakları da diğer avantajlarımız.” dedi.

“İLK 6 AYDA YAKLAŞIK %150 ORANINDA BÜYÜDÜK”

200’ü aşkın profesyoneli bünyesinde bulunduran, yurt içi ve yurt dışındaki ofislerinde müşterilerinin değişen ihtiyaçlarına çözüm sağlayan ve global bir marka olma yolunda ilerleyen ODS Consulting Group; Savunma ve Havacılık, IT ve Yazılım, Tüketici Ürünleri, Otomotiv Sanayi, Makine İmalat, Kamu Projeleri, Kimya Sanayi, Medikal Ürünler ve Elektronik Ürünler gibi çok geniş bir spektrumda, farklı endüstrilerde hizmet sunuyor.

Onur Seçkin, ODS ConsultingGroup’unpandemi döneminde yaptığı atılımlara da değindi. Bir önceki yıla göre, finansal açıdan ilk 6 ayda yaklaşık %150 oranında bir büyüme gerçekleştirdiklerinin altını çizen Seçkin, pandemi başlangıcında sayısı 70’i aşan tam zamanlı kadrolarının bugün 200 kişinin üzerinde olduğunu vurguladı. Süreçten güçlenerek çıktıklarını söyleyen Seçkin, “Entegre bir yönetim anlayışıyla ve çeşitli yazılım çözümlerini kullanarak farklı lokasyonlarda ama tek hedefe kilitlenmiş bir ekip kurduk. Bir yandan altyapımızı dijitalleşmeye yaptığımız yatırımla çok daha güçlendirirken diğer taraftan personele yoğun bir eğitim programı ile gelişim fırsatı sunduk. Bu süreçte öne çıkan uluslararası iş geliştirme hizmetimiz ve pandemi sonrasında yoğun istihdama dönüşle beraber talep gören işe alım danışmanlık hizmeti ile önemli bir atılım gerçekleştirdik. İş modellerimizi de müşterilerin memnuniyetini artıracak şekilde ve tam da ihtiyaçları gözeterek yeniden ele aldık. Tüm bunları değerlendirdiğimizde ODS olarak önemli başarılara imza attığımızı söyleyebiliriz.” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@