banner143

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

OPTİMAK TOBB 100’DE

Endüstriyel otomasyon ve robotik uygulamalarla yüksek katma değerli üretimin öncüsü Optimak STU; verimli, yerli ve yüksek teknoloji çözümleriyle TOBB 100’de yer aldı.

Endüstri Güncel 10.02.2022, 09:23 Serkan KIRAÇ
352
OPTİMAK TOBB 100’DE

Sahip olduğu “endüstriyel know-how”la anahtar teslim fabrikalar kuran Optimak STU yönetim kurulu başkanı Tansel Cavit Kulak, üretim hattında robotik ve endüstriyel otomasyonlarla üretim kapasitesini %90’ın üzerine çıkardıklarını belirtti.

On yıldır “hat sonu uygulamaları” konusunda uzmanlaşan ve “sistem ve teknoloji uzmanı” mottosuyla anahtar teslim fabrikalar kuran Optimak bünyesinde Ar-Ge merkezi yer alıyor. Sakarya 3. OSB’de 70 mühendis ve 150 çalışanla ülkemizde mevcut makine parklarında orta ve yüksek teknoloji makine sekmenti talebini karşılıyor.

ÖDÜLE DOYMUYOR
Sanayicilerin üretim verimliliğini artıran bir teknoloji firması olarak başarılara imza atan Optimak, 2021’de OSBÜK-OSB Yıldızları Araştırması’nda OSB’lerde en çok Ar-Ge harcaması yapan ilk 50 firma içinde yer aldı. 2020 ve 2021 yılında Deloitte Technology Fast 50 listesine seçildi. Bu başarılarını son üç yılda 5 patent ve 3 faydalı model başvurusuyla taçlandırdı.

VERİMLİLİĞE ODAKLANIYOR

Ülkemiz büyüdükçe daha hızlı ve verimliüretime odaklanan tüm sektörlere robotik ve endüstriyel otomasyon ile otonom sistemler kuran Optimak, “Türk Makinesi” imajını geliştiren mühendislik ve yazılım çözümleriyle orta/yüksek teknoloji ürünlerde ihracat payını artırıyor. Bu amaçla iş süreçlerini iyileştiren, verimliliği artıran endüstriyel üretimle makine, insan ve malzeme süreçlerinin gelişimine daha fazla önem veriyor.

Firmaların inovasyon kabiliyetlerini geliştiren, üretim değerini ve karlılığını artıran dijital dönüşüm çözümlerini fuarlara katılarak katılımcılara sunan Optimak, ekosistemin paydaşları olan üniversiteler, teknoparklar ve sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı iş birlikleriyle yol alıyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@