banner24

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Pardus Projesi Saha Expo’da Kurumsal Ürün Ailesini Tanıttı

TÜBİTAK, bu yıl 3.sü düzenlenen SAHA EXPO Savunma ve Havacılık Hibrit Fuarı'na katıldı.

Endüstri Güncel 25.11.2021, 12:00 Melike Kaya Bayram
117
Pardus Projesi Saha Expo’da Kurumsal Ürün Ailesini Tanıttı

TÜBİTAK, bu yıl 3.sü düzenlenen SAHA EXPO Savunma ve Havacılık Hibrit Fuarı'na katıldı. TÜBİTAK şemsiyesi altında ilgili enstitülerin yer aldığı fuarda; TÜBİTAK ULAKBİM Pardus Projesi kurumsal yazılım ve donanım çözümleri Ahtapot, Liderahenk ve EnGerek ile boy gösterdi.

TC Sanayi Bakan Yardımcısı Sn. M. Fatih Kacır fuar ziyareti sırasında, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile birlikte Pardus standında incelemelerde bulundu.

SAHA EXPO kapsamında düzenlenen panelde geliştiricilerimizden Selin Akbuğa Ahtapot Bütünleşik Siber Güvenlik Sistemi hakkındaki sunumuyla yerli ve yabancı katılımcılara milli olarak geliştirilen güvenlik sistemlerimizi tanıttı.

Pardus kurumsal çözümleriyle Türkiye siber alemde güvende

BÜTÜNLEŞİK SİBER GÜVENLİK SİSTEMİ, AHTAPOT

Milli olanaklarla geliştirilen Ahtapot, Türkiye'nin siber dünyada güvenliğine çözüm sağlıyor. Açık kaynak kodlu topluluk sürümünün yanı sıra özel Ahtapot donanımı üzerinde çalışan kurumsal çözümüyle 15 farklı siber güvenlik bileşenini barındıran sistem, askeri kuruluşlardan kamu kurumlarına ve finans sektörüne kadar çeşitli kurumsal müşteriler tarafından tercih ediliyor. Gerek müşteri sistemlerindeki başarısı gerekse NATO CWIX ve Locked Shields tatbikatlarında gösterdiği başarıyla kendini kanıtlayan bir bütünleşik siber güvenlik ürünü olan Ahtapot'un donanımıyla birlikte gelen kurumsal sürümü, SAHA EXPO’da sergilendi.

MERKEZİ YÖNETİM SİSTEMİ, LİDERAHENK

Pardus, Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere stratejik kurumlarda kullanılan Merkezi Yönetim Sistemi Liderahenk’i de Saha EXPO’da tanıttı. Çeşitli eklentiler ile sistem üzerindeki çevre birimlerinin yönetimini sağladığı gibi uygulama/paket yönetimi eklentisiyle sistemin sürekli güncel kalmasını da sağlayan Liderahenk; kurumsal politikalar doğrultusunda merkezi olarak tarayıcı, vekil sunucu vb. uygulamaların özelliklerini düzenleyip değiştirebiliyor. Yerel ya da dağıtık LDAP tabanlı çözüm altyapısıyla kurumsal ağlardaki sınırsız sayıdaki bilgisayar ve kullanıcıyı yönetebilen Liderahenk, izleme ve denetleme özellikleriyle kurumsal ağlardaki süreçleri anlık ve dönemsel olarak raporlayabiliyor.

ENGEREK NEDEN GEREKLİ?

Pardus tarafından geliştirilerek TC Tarım ve Orman Bakanlığı ile TC Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nda kullanılan Kimlik Yönetim Sistemi Engerek de SAHA EXPO’da ziyaretçilerin incelemesine sunuldu. Web tabanlı, açık kaynak kodlu, güvenilir bir kimlik yönetim sistemi olan EnGerek; tüm sistemlere kolayca entegre olabilmesinin yanında kullanıcı hesaplarını merkezden ve otomatik olarak yönetebiliyor.

SAHA EXPO fiziki fuarı sona ererken Pardus, kurumsal ürün ailesi ile birlikte sizleri SAHA EXPO sanal fuarında buluşmaya davet ediyor.

SAHA EXPO’nun fiziksel fuarı biterken sanal fuar devam ediyor. TÜBİTAK ULAKBİM Pardus Projesi ve kurumsal ürün ailesinden Ahtapot, Liderahenk ve EnGerek, SAHA EXPO sanal fuarda ziyaretçileriyle buluşmayı sürdürüyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@