banner143

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Polisan Holding, Reçine Üretim Fabrikası Kuracak

Polisan Holding CEO’su Mehmet Hacıkamiloğlu, ilk çeyrekte net karını yaklaşık 4 kat artıran holdingin, yeni dönem yatırımları hakkında bilgi verdi.

Endüstri Güncel 04.05.2021, 12:00 Melike Kaya Bayram
816
Polisan Holding, Reçine Üretim Fabrikası Kuracak

Polisan Holding, ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre; konsolide gelirler %52 artarak 355,2 milyon TL, FAVÖK marjı 2,8 puan yükselerek %17,7 ve net karda yaklaşık dört kat artarak 38,8 milyon TL oldu. Kimya, liman, gayrimenkul ve boya sektörlerinde faaliyet gösteren Polisan Holding’in yılın birinci çeyreğinde kaydettiği 751,6 milyon TL’lik kombine gelirlerinin yüzde 50,0’si boya, 40,0’ı kimya aktiviteleri, yüzde 7,6’sı liman, yüzde 2,4’ü ise diğer faaliyetlerden oluştu. Polisan Holding’in ilk çeyrek finansal sonuçlarını değerlendiren CEO Mehmet Hacıkamiloğlu,“Güçlü performansımızı, pazarın değişen trendlerini hızlı analiz etmenin, çevik aksiyon almanın, güçlü tedarik ağımızı kendi lehimize kullanmanın çıktıları olarak görüyoruz. Polisan Holding olarak, insanımızın sağlığını önceliklendirmek kaydıyla, işimizi kesintisiz olarak sürdürmeye ve ihtiyaç noktalarında, insan kaynağımızı güçlendirmeye devam ediyoruz” dedi. 

POLİSAN KİMYA’DA 5 MİLYON EUROLUKYENİ YATIRIM

Holding’in yeni dönem planlamaları hakkında da bilgi veren Mehmet Hacıkamiloğlu, Polisan Kimya tarafında temellerini attıkları ve yaklaşık 5 milyon € tutarındaki yeni reçine fabrikasının universal reaktörler ile desteklenen son teknolojik alt yapıya sahip olacağı bilgisini paylaştı.

POLİPORT’TAKAPASİTENİN 436.000 M3’E ÇIKARTILMASI PLANLANIYOR

Avrupa’nın en büyük 10 limanından olan Kocaeli Körfez Bölgesinde faaliyetini sürdüren ve yaklaşık 280.000 metrekarelik alanda kurulu Poliport’un, kapasitesini uzun vadeli bir yatırım planı sonucu 436.000 m3‘e çıkarmayı planladıklarını kaydeden Mehmet Hacıkamiloğlu,“Poliport’ta, tüm süreçlerimizde tam otomasyona geçeceğimiz ve müşterilerimize de, operasyonlarımızı canlı olarak takip etme fırsatı sunacağımız AION Projemizi başlattık. Poliport’ta, portföyümüzü, katma değerli, uçtan-uca hizmetler ile genişletmek üzere çalışmalar yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

YUNANİSTAN’DAKİ PET FAALİYETLERİ STRATEJİSİ YAKINDA NETLEŞECEK

Yunanistan ve Balkanlardaki tek Polietilen Tereftalat (PET) ve öncü r-PET granül üreticilerinden birisi olan PolisanHellas ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Mehmet Hacıkamiloğlu, şunları kaydetti: “Yunanistan’daki PET işimiz PolisanHellas, sıkı bir finansal disiplin yaklaşımı ve operasyonel karlılık odağıyla, küresel ölçekte artan hammadde fiyatlarının da desteği ile en yüksek gelir ve karlılık, euro bazında en düşük net borç ve çalışma sermayesini yakalayarak, tarihinin en iyi ilk çeyrek performansını sergiledi.” Hacıkamiloğlu, şirket ile ilgili stratejilerini Yunanistan’daki yeni regülasyonları yakından takip ederek netleştireceklerini de sözlerine ekledi.

‘2021 YILINDA KARLI GELİR BÜYÜMESİ ODAĞIMIZI KORUYACAĞIZ’

Mehmet Hacıkamiloğlu, Polisan Kansai Boya tarafındaki çalışmalar hakkında da şunları kaydetti: “Boya operasyonlarımızda, iş yapış şekillerinin radikal anlamda değiştiği pandemi ortamında pazarlama aktivitelerimize ağırlık verdik ve bunun neticesinde, satış tonajlarımızda artış gözlemledik. Bayiler için kurguladığımız ve iletişimi TV ve dijital kanallarda da desteklenen “Polisan’la Gülümse Hayata” kampanyasının sonucunda, Polisan Kansai Boya’nın marka bilinirliği arttı. Policlubextra bağlılık programımız sayesinde, boya ustalarımızın sadakatini güçlendirdik. Yurtdışındaki dağıtım kanallarımızda da daha etkin hale gelerek, projelere ürün tedarik etmeye başladık. Polisan Kansai Boya’da, Dow Chemical ve Kansai Paint iş ortaklıklarımız ile sinerji oluşturarak, yüksek karlılık seviyelerimizi korumaya odaklanacağız.“

Polisan Holding CEO’su Mehmet Hacıkamiloğlu, ihracat ve AR-GE çalışmaları hakkında da bilgi vererek; “Kimya ve boya işimizde, ihracat, potansiyel büyüme unsuru olmaya devam edecek. Yeni AR-GE merkezi binasına taşınan Polisan Kansai Boya ve toplam gelirleri içerisindeki katma değerli ürün payını her geçen yıl artıran Polisan Kimya, ihraç pazarlarına yönelik, katma değeri yüksek, yenilikçi ürünler üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@