banner143

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Reynaers Group Emin Adımlarla İlerliyor

Reynaers Group, o yıla kadar ulaşmak istediği iddialı hedefleri ortaya koyan sektör lideri sürdürülebilirlik strateji raporu Reynaers Act’i duyurdu.

Reynaers Group Emin Adımlarla İlerliyor

Avrupa'nın önde gelen sürdürülebilir mimari alüminyum ve çelik çözümleri sağlayıcısı Reynaers Group, mimarlık ve inşaat sektörü paydaşlarının yanı sıra iş dünyasını2025 sürdürülebilirlik hedefleriyle tanıştırdı. 60. yılını kutlayacağı 2025 yılına kadar ulaşmayı hedeflediği sürdürülebilirlik eylemlerini açıklayan Reynaers Group, Paris İklim Anlaşması'nın küresel sıcaklık artışını 2°C ile sınırlandırma hedefi için belirlenen adımları takip ederek, belirlenen uluslararasıhedeflerden daha iyi performansa ulaşmayı amaçlıyor.

Farklı departmançalışanları ile kurulan Sürdürülebilirlik Kurulu; Reynaers’ın sürdürülebilir ürünleri, bu ürünlerin kullanıldığı binalar, Reynaers Group çalışanları ve şirketin faaliyetleri olmak üzeredört temel alanda, iddialı sürdürülebilirlik hedefleriyle projeye liderlik edecek.

Sürdürülebilir binalar inşa etmek

Reynaers Group, küresel enerji kullanımının yüzde 35'ini oluşturan binalar için sürdürülebilir, enerji verimli çözümlere olanak tanıyan yenilikçi ürünler geliştirerek enerji tüketimini düşürmeyi planlıyor. Bu amaçla Pasif Ev Sertifikalı sistem yelpazesini sürekli olarak genişleten yenilikçi şirket, alüminyum ürün yelpazesindeki termal performans konusunda Minergie gibi sertifikalar almayı hedefliyor.

Sürdürülebilirlik verilerini dijital araçlarına entegre eden Reynaers Group, iş ortaklarına; sürdürülebilir binalar tasarlamaları için ihtiyaç duydukları tüm bilgilere kolay erişim sunacak. Şirket,Yapı Bilgi Modelleme’ye (BIM) dahil olan her ürün için gerekli sürdürülebilirlik bilgilerini içerecek bir Dijital Pasaport sunmak için bulut tabanlı BIM yazılımını büyütüyor.

Reynaers Group 2023 yılında, iş ortaklarına bütünsel sürdürülebilirlik için destek olmayı planlıyor. Ayrıntılı simülasyonlar, Reynaers Aluminium ürünlerinin  bir binanın enerji verimliliği üzerindeki etkisini ölçmeye, hesaplamayayardımcı olacak. Eğitimli personel; iklim, yön veya bina tipi gibi parametreleri göz önünde bulundurarak iş ortaklarına ısı yalıtımı, güneş enerjisi ve doğal havalandırmadan en iyi şekilde nasıl yararlanabilecekleri konusunda tavsiyelerde bulunacak.

Sürdürülebilir mimari için ürün çözümleri tasarlama

Reynaers Group'un hedefi, 2024 yılına kadar dokuz alüminyum sistemi daha Cradle to Cradle® Bronze Level seviyesinde sertifikalandırarak, sertifikalı döngüsel ürünlerin payını alüminyum ürün cirosunun yüzde 60'ına çıkarmak. Ayrıca şirket 2024 yılına kadar montaj ve bakım talimatları, malzeme bileşimi ve sürdürülebilir sistem özellikleri gibi tüm ürün bilgilerini içeren ürün pasaportlarını tamamlamayı planlıyor.

Bir binanın kullanım ömrünün sonunda geri dönüştürülebilir malzeme hacmini en üst düzeye çıkarmak için Reynaers, bu süreçler üzerinde olumsuz etkisi olan bileşenleri belirleyerek ve onlardan kaçınarak tüm süreçleri optimize edecek.

Daha iyisi için birlikte çalışıyoruz

Reynaers Group 2019 yılında 280 bin ton karbondioksitlik bir ekolojik ayak izi oluşturdu. Şirket bu etkiyi azaltmak için çeşitli kararlar aldı. Reynaers Group elektrik tüketimini yenilenebilir enerjiye kaydırarak, şirket binalarının tasarımlarını, araç filosunu ve üretim süreçlerini gözden geçirdi. Şirket böylece operasyonlarında karbon emisyonlarını azaltmayı planlıyor. Değer zinciri, Reynaers Group'un yıllık 280 bin ton karbondioksit emisyonunun yüzde 96,3'ünü oluşturuyor. Şirket, süreçlerini güncelleyerek bu etkiyi yüzde 55 oranında azaltmayı hedefliyor. Ayrıca, çevre yönetim sistemlerine daha fazla yatırım yapmayı planlıyor.

1986'da yaklaşık 100 çalışanı olan Reynaers Group’un 2021'de 70'tenfazla ülkede 2 bin 650'den fazla çalışanı var. Şirket, insan kaynakları yaklaşımını sürekli geliştirmeye ilham veren birçok problemle karşılaşıyor. Reynaers Group, sürekli değişen pazar gelişmeleri karşısında çalışanlarına çeşitli yaşam boyu öğrenme ve kişisel gelişim fırsatları sunuyor. Derinlemesine ürün eğitimi oturumları ve kurslar çalışanların kişisel düzeyde gelişmesine yardımcı oluyor.

Reynaers Group, çalışanlarının refahını önemsiyor ve birlikte büyümeye, gelişmeye inanıyor. Dünya çapında yapılan anketlerde çalışanların en acil ihtiyaçlarını belirliyor ve etkili önlemlerin uygulanmasına yardımcı oluyor. İş güvenliği bir numaralı öncelik ve en üst yönetimin sorumluluğu olarak kabul ediliyor.Tüm paydaşları için duyarlı bir ortak olan Reynaers Group, toplum üzerinde olumlu bir etki yaratmak istiyor. Bu nedenle, yıllık Topluluk Günleri ve Toplum için Reynaers programı ile yerel hayır kurumlarına bağış yapıyor.

Reynaers Group CEO'su Dirk Bontridder, grubun geleceği ve Reynaers Act stratejisinde yer alan taahhütler konusunda heyecanlı olduğunu belirterek; “Sürdürülebilirlik stratejimize güveniyorum. Şirket olarak bizler, çalışanlarımız ve tüm paydaşlarımız bu iddialı hedefler doğrultusunda davranışlarımızı ve iş yapış şeklimizi değiştireceğiz. Grubumuzun tamamı adına konuşmak gerekirse, küresel sıcaklıklardaki artışın 2030 yılına kadar 2°C ile sınırlandırılması ortak hedefi için gezegenimize katkıda bulunmayı taahhüt ediyorum. Kendimize inanarak ve birlikte kararlı bir şekilde hareket ederek hedeflerimize ulaşabiliriz” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@