banner24

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Saha İstanbul, Yüksek Teknoloji Projesi Olan 15 Yerli Ve Milli Firmayı Global Rekabete Hazırlayacak

SAHA İstanbul, SAHA Girişim programı kapsamında başvuruları değerlendirdi ve desteklenecek 15 yerli firmayı, projeyi seçerek açıkladı.

Endüstri Güncel 21.07.2022, 14:15 Melike Kaya Bayram
31
Saha İstanbul, Yüksek Teknoloji Projesi Olan 15 Yerli Ve Milli Firmayı Global Rekabete Hazırlayacak

Bünyesinde Savunma, Havacılık ve Uzay Teknolojileri sanayinde yer alan 816 Firma ve 22 Üniversitenin yer aldığı SAHA İstanbul Sanayi kümelenmesi, Avrupa’nın en büyük sanayi kümelenmesi olarak büyümeye ve SAHA Girişim programı ile de yerli Savunma Sanayinin gelişimine katkıda bulunmaya devam ediyor.

Yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesi için bir girişimci destek programı başlatan SAHA İstanbul, Haziran ayında başvuruları almıştı. Başvuruların değerlendirilmesinin tamamlandığı bu süreçte, SAHA Girişim Programına kabul edilen 15 firma açıklandı. Konuyla ilgili bilgi veren SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar; “İlk dönem çağrısına çıkan ‘SAHA Girişim Programı’yla yüksek teknoloji projesi olan girişimci firmalara hukuki ve teknik danışmanlıktan, eğitim ve mentörlüğe kadar pek çok konuda destek sağlanacak. Program kapsamında girişimci firmanın globalde rakiplerini tanıması, rekabeti anlaması, geliştirdiği ürünün globaldeki yerini alması ve müşteri bulması için organizasyonlar ile proje pazarı etkinliklerine katılımları da hedefleniyor” dedi.

SAHA İstanbul’un, Yerli Savunma sanayinin yüksek katma değer sahibi projeler geliştirmesi ve Global alanda rekabet etmesini sağlayacak SAHA Girişim programına çok büyük önem verdiğini söyleyen Haluk Bayraktar; “Başta savunma, uzay ve havacılık olmak üzere yüksek teknoloji ürünü olan girişimci firmalarımız ülkemizin teknoloji geliştirme kapasitesine büyük katkı sağlayacaklar” şeklinde bilgi verdi.

 Aynı zamanda Kalkınma Ajansı ile de görüşmelerin sürdüğü projede, mali destek programı kapsamında girişimci firmalara büyük katma değer sağlanacak. Bu kapsamda şu destekleri veriliyor olacak.

  • Yatırımcı görüşmelerine hazırlık
  • Yatırıma erişim
  • Eğitim ve mentörlük
  • Sektör liderleri ile üst düzey buluşmalar
  • İş geliştirme ve tanıtım
  • SAHA Expo’da bedelsiz stant tahsisi ve final sunumları
  • SAHA Proje Komitelerine erişim
  • Finansal, hukuki ve teknik danışmanlık
  • Altyapıya ulaşım desteği
  • İlk müşteriye erişim desteği

Dışa bağımlılığı ortadan kaldırmak için firmaların yeteneklerini birleştirerek; yeni yetenekler, konsorsiyumlar ve benzeri yapılarla bu sinerjiyi oluşturduklarını ifade eden SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar; “SAHA Girişim, Türkiye’de projesi olan tüm firmaların önünü açıyor. Savunma sanayinin özellikle global alanda rekabetini daha güçlü hale getirecek, sektörde kaliteli, bilinçli büyümeyi destekleyecek” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@