banner24

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Sanayide Yeni Devrim Görüntü İşleme Teknolojisiyle Olacak

Doruk; IoT, artırılmış gerçeklik ve yapay zekâ teknolojilerine ek olarak görüntü işleme teknolojisiyle de bu dönüşümün aktörleri arasında yer alıyor.

Endüstri Güncel 17.08.2021, 10:30 Melike Kaya Bayram
93
Sanayide Yeni Devrim Görüntü İşleme Teknolojisiyle Olacak

Yapay zekânın sahaya çıkışından bu yana sanayideki üretim süreçlerindeköklü bir kabuk değişimi yaşanıyor. Yapay zekâ teknolojileri; fabrikada maksimum verim elde etmek, üretim standartlarını korumak, insan ve robot iş gücünü hibrit olarak kullanmak ve süreçlere hız katmak için elverişli bir iklim yaratıyor. Bu noktada görüntü işleme teknolojisi, geniş ölçekte birçok sektörün temel kaynağına dönüşerek zorlu algılama ortamlarında standart çözümlere kıyasla maliyet avantajı sağlıyor. Görüntü işleme teknolojisinin ProManage ürünlerinin birçoğunda kullanıldığına dikkat çeken Doruk Yönetim Kurulu Üyesi ve ProManage Corporation Genel Müdürü Aylin Tülay Özden, üreticilere rekabet üstünlüğü sağlamanın yanı sıra sanayiyi geleceğe hazırlamada rehberlik ettiklerinin altını çizdi.

Yapay zekânın sahneye çıkmasıyla görsel veri dönemi başladı

Görsel verinin gücünü yapay zekânın akılcı ve hızlı yapısına entegre ederek görüntü algılama, anlamlandırma alanında fark yarattıklarını ifade eden Aylin Tülay Özden; “Tüm dünyabüyük bir teknolojik metamorfoz yaşarken en efektif gelişmeler yapay zekâ kulvarında kendini gösterdi. Bu noktada görüntü anlamlandırma teknolojisi sanayinin her alanında başarısını kanıtladı. Bugün dijital görsellerden veya video görüntüleri üzerinden bir insanın karar verme mekanizmasına benzer şekilde işlemler yapıp çıkan sonuca göre karar veren görüntü algılama, anlamlandırma teknolojisi, yeni nesil teknolojiler için mükemmel bir veri tabanı sağlıyor. Modern çağın en güçlü aktörüne dönüşen veri konusunda çok net çıktılar sağlayan görüntüanlamlandırma teknolojisi,operasyon akışının ve üretim sonuçlarının hem niteliksel hem de niceliksel olarak anlık yönetilmesine imkan sunuyor. Doruk olarakIoT, makine öğrenmesi, artırılmış gerçeklik ve yapay zekâteknolojilerinin yanı sıra görüntü anlamlandırma uygulamaları ile zenginleşen ProManage sistemimiz ile sanayiye dijital mentorluk yapıyoruz.İşletmelerin dar boğazlarını, zayıf yönlerini, gelişime açık noktalarını sürekli olarak gösteriyor ve gelişimlerine katkı sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

“Görüntü Anlamlandırma” teknolojisi sanayinin kalkınmasında belirleyici rol oynuyor

Şirketlerin rekabet güçlerinin iyileştirilmesi, inovatif yetkinliklerinin arttırılması, üretim ve ihracat kapasitelerinin büyütülmesi hedefiyle sürekli gelişimi hedef aldıklarını belirten Özden; “Amacımız; teknolojik gelişmeler ve uluslararası trendler ışığında sistemlerimizi geliştirereksanayicilerin güncel ihtiyaç ve taleplerine cevap verebilmek. Akıllı otonom sistemlerin temelinde yer alan görüntü anlamlandırma teknolojilerini farklı uygulama alanlarına entegre ederek yüksek katma değer sağlamayı önceliklendiriyoruz. Kameralar etrafında inşa edilen görüntü anlamlandırma sistemleri ile sanayinin kalkındırılması için ürün tanıma, kimliklendirme, kalite ölçümü ve geri izleme uygulamalarında eksiksiz sonuçlar elde edebiliyoruz. Örneğin; montaj sırasında olası bir hata karşısında çok hızlı bir şekilde aksiyon alınarak yanlış yapılan işlemler düzeltilebiliyor, operasyondaki uygunsuzluğun farkedilmeden ileri aşamalara iletilmesine engel olunuyor. Teknolojimizin içinde geometrik dönüştürme, renk düzeltme işlemleri, iki veya daha fazla görüntüyü birleştirerek sayısal karıştırma veya optik karıştırma, görüntü düzenleme, sabit cisimleri tespit ederek iki boyutlu nesne tanıma, mesafe algılama gibi özellikler yer alıyor. Aynı zamanda istatistiksel bilgiler çıkarma, işlem ve filtre seçenekleri, diğer matematiksel, morfolojik işlemler ve görüntü anlamlandırma gibi farklı yöntemler kullanıyoruz” dedi.

Sosyal mesafe ölçüm ve uyarı sistemi ProManage KiT’i de görüntü anlamlandırma  teknolojisiyle geliştirdiklerini söyleyen Özden, ProManage KiT ile pandemi şartlarına uygun olarak çalışanlar arasındaki sosyal mesafeyi kontrol edilebildiklerini ve kişilerin güvenli olmayan yerlere girişiniengelleyebildiklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@