banner143

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Schneider Electric, Bloomberg’in Cinsiyet Eşitliği Endeksi Tarafından Art Arda Beşinci Yıl Ödüllendirildi

Schneider Electric, Cinsiyet Eşitliği Endeksinde bir kez daha genel ortalamanın üzerinde puan aldı ve bu yıl 5.kez art arda endekste yer alma başarısı gösterdi.

Endüstri Güncel 30.03.2022, 14:30 Melike Kaya Bayram
77
Schneider Electric, Bloomberg’in Cinsiyet Eşitliği Endeksi Tarafından Art Arda Beşinci Yıl Ödüllendirildi

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümüne liderlik eden Schneider Electric, 2022 yılı ile birlikte art arda beşinci kez Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksinde (GEI) yer aldığını duyurdu. Schneider Electric, 2022 Bloomberg GEI'da yer alan 45 ülke ve bölgeden 418 şirketten biri oldu. Endeks beş kriter temelinde cinsiyet eşitliğini ölçüyor: Liderlik ve uzmanlık alanında kadınlar, eşit ücret ve cinsiyet ücret paritesi, katılımcı kültür, cinsel tacize karşı politikalar ve kadın yanlısı marka olmak.

Bu yıl bir kez daha Schneider Electric'in puanı GEI ortalamasının üzerinde gerçekleşti ve şirket, en yüksek puanları eşit ücret ve cinsiyet ücret paritesi kategorilerinde aldı. Schneider Electric’in ‘Global Ücret Eşitliği Çerçevesinde’ cinsiyet ücret farkları karşılaştırılabilir çalışan grupları temelinde belirleniyor ve tutarlılık, adalet ve şeffaflık sağlanıyor. Schneider Electric, 2025 yılı itibariyle kadınlar ve erkekler arasındaki ücret farkının %1'in altına düşürüleceğini taahhüt etmiş bulunuyor.

Schneider Electric ayrıca katılımcı kültür kategorisinde %15, kadın yanlısı marka kategorisinde ise %17 oranlarıyla genel GEI ortalamasının üzerinde puan almayı başardı. Bu puanlar şirketin 128.000 kişilik global işgücü arasında cinsiyet eşitliğini teşvik etme konusundaki kararlılığını kanıtlıyor.

Bu sonuçlar şirketin daha geniş çaplı sürdürülebilirlik stratejisinin ve 2025 sürdürülebilirlik hedeflerinin sonucudur. Bu hedefler arasında yeni işe alınanlar ve mevcut çalışanlar arasında kadın temsilinin artırılması da yer alıyor ve Schneider Electric’in pozitif değişiklik yaratma ve herkes için eşit fırsatlar sunma kararlılığını yansıtıyor.

Bloomberg GEI endeksi, cinsiyet eşitliği alanında şeffaflık taahhüdünde bulunan halka açık şirketlerin performansını takip eden bir pazar ve sermaye endeksidir.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@