banner24

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

Silkar Endaş 60’ıncı Yaşını Özel Bir Kokteyl İle Kutladı

Silkar Endaş, rulman sektörüne girişinin 60’ıncı Yıl dönümünü çevresi ve çalışanları ile birlikte Silkar Plaza’da verdiği özel bir kokteyl ile kutladı.

Endüstri Güncel 31.10.2022, 09:45 Melike Kaya Bayram
56
Silkar Endaş 60’ıncı Yaşını Özel Bir Kokteyl İle Kutladı

Kuruluşu 1957 yılına dayanan Silkar Endaş firması, ürün yelpazesinde barındırdığı dünyanın önde gelen rulman, endüstriyel ürün ve güç aktarım organları markaları ile seçkin Türk sanayici ve endüstriyel kuruluşlarına hizmet sunuyor. Ticari yaşamında 60 yılı geride bırakan Silkar Endaş bugün Merkezi İstanbul’da olmak üzere Gebze, Adana, Ankara, Bursa ve İzmir şubeleriyle sanayiye en yakın noktalarda yerini alıyor. Silkar Endaş, rulman sektöründe 60’ıncı yılını kutlamak için tüm bayileriyle birlikte İstanbul’daki Genel Müdürlük binasında düzenlediği kokteylde bir araya geldi.

“ŞİRKETİMİZİ DAHA İYİ YERLERE GETİRMEYE ÇALIŞTIK”

Silkar Endaş Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Silahtaroğlu, “Bu özel günde sizlerle birlikte olmak bizim için çok gurur verici. 10 yıl kadar önce yine sizlerle 50’inci yaşımızı kutlamak için bir araya gelmiştik. Zaman o kadar hızlı geçiyor ki bugün 60’ıncı yaşımızı kutlamak için yeniden bir araya geldiğimiz için çok mutluyuz. Bu süre içerisinde şirketimizi hep daha iyi yerlere getirmeye çalıştık. Zaman içerisinde aramızdan ayrılan usta rulmancılar, distribütörlerimiz ve çalışma arkadaşlarımız oldu. Onlara Allah’tan rahmet diliyoruz. Silkar Endaş’ı bugüne getiren eski ve yeni tüm distribütörlerimize, sanayicilerimize, müşterilerimize, hissedarlarımıza, tüm iş ortaklarımıza ve perde arkasında büyük bir özveri ile çalışan gelmiş geçmiş tüm Silkar Endaş çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum. 1962 yılında FAG Rulmanları ile başlayan bu süreçte bayrağı devralan tüm Silkar Endaş çalışanları olarak en büyük amacımız, zamanı geldiğinde şirketimizi başarılı bir şekilde yeni kuşaklara devretmek olacaktır.” dedi.

“SİLKAR ENDAŞ PAZAR PAYI, CİRO VE ÜRÜN GAMI İLE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR”

Silkar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Esra Badur, “Bundan 60 yıl önce ailelerimizin kurduğu Silkar Endaş şirketi, bugün ailenin üçüncü neslini oluşturan kardeşler ve kuzenler tarafından yönetilerek ticari yaşamını sürdürmeye devam ediyor. Dünya genelinde üçüncü neslin yönettiği aile şirketlerinin payının yüzde 3 olduğunu söylüyorlar. Eğer bu rakam doğruysa bu ailemiz için gerçekten önemli bir başarı demektir. Sürdürülebilirlikte en büyük etken şüphesiz ki büyüklerimizin bize bıraktığı aile, şirket, ortaklık kültürü, ticaret adabı ve ahlakı olmuştur. Ben de Tuğrul Bey gibi bugün aramızda olmayan, ebediyete intikal etmiş tüm aile büyüklerimize Kenan, Adnan, Burhan ve Orhan Silahtaroğlu’nu rahmetle ve saygıyla anıyorum. Bu akşam aramızda değerli büyüğümüz, amcamız Sezai Silahtaroğlu bulunuyor. Kendisi Silkar Endaş’ın 60 yıllık hikayesini anlatmaya çalışacak. Şirketimizin en büyük paydaşları olan bayilerimizin bugün geldiğimiz noktada emeği çok büyük. Bazıları aramızdan ayrılsa da 60 yıldır iş birliği içerisinde olduğumuz bayilerimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu uzun soluklu iş birliklerimiz bizim için gurur ve mutluluk kaynağı. Bayilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Silkar Endaş şirketimiz her geçen yıl cirosu, ürün gamı ve piyasa payı ile büyümeye devam ediyor. Bu büyümede katkısı olan başta yöneticilerimiz olmak üzere satış, tedarik, depo ve sevkiyat, mali ve idari işler olmak üzere bizimle yol arkadaşlığı yapmış ve yapmaya devam eden çalışanımızla yolumuza devam ediyoruz” dedi.

“AİLEMİZİN ÜÇÜNCÜ NESLİ BAŞARILI ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR”

Silkar Endaş Kurucusu ve Onursal Başkanı Sezai Silahtaroğlu, “Silkar Endaş’ın 60’ıncı kutlamak vesilesiyle sizlerle bir araya geldiğimiz için çok mutluyuz. Silkar firması Silahtaroğlu Kardeşler tarafından kuruldu. Çoğunuzun bildiği gibi Silkar ismi, Silahtaroğlu Kardeşler isminin ilk hecelerinden oluşmaktadır. Biz bu şirketi Kenan Silahtaroğlu, Adnan Silahtaroğlu, Burhan Silahtaroğlu ve Orhan Silahtaroğlu ile birlikte kurduk. Bugün hayatta kalan tek kişi benim. Silkar Endaş kurulmadan birkaç sene önceye gidersek rahmetli ağabeyim Burhan Silahtaroğlu Almanya’da üniversite tahsili yaptıktan sonra 2 yıl kadar bir şirkette görev yapmıştı. O zaman şirket yöneticileri tarafından beğeni kazandığı için kendisine Türkiye Mümessilliği teklif edilmişti. 60 yıl önce Türkiye Distribütörü olarak firmamızı kurduk ve bugünlere geldik. Ben 8 sene önce görevden ayrıldım ama ailemizin üçüncü nesil üyeleri görevlerini başarıyla sürdürmeye devam ediyor. Çalışmalarını yakından takip ediyor ve daha da başarılı olmalarını diliyorum” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@