banner143

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Siltaş Yapı Sürdürülebilir Projelere Yatırım Yapıyor

Konut tercihlerinde sürdürülebilirlik bilincinin arttığını belirten Siltaş Yapı Satış ve Paz. Koord. Erdinç Tunç, çevre dostu projeleri hakkında bilgi verdi.

Endüstri Güncel 06.06.2022, 12:30 Melike Kaya Bayram
71
Siltaş Yapı Sürdürülebilir Projelere Yatırım Yapıyor

Küresel ısınmanın etkisini artırmasıyla sürdürülebilirlik tüm sektörlerde olduğu gibi inşaat sektöründe de öncelik kazanıyor. Sürdürülebilirlik bilincinin artmasıylainsanların yaşam alanlarından beklentileri de değişiyor. Projenin kalitesi,bulunduğu semti, yatırım değeri gibi faktörlerin yanı sıra yeşil alanı bol, enerji ve su verimliliği sağlayan çevre dostu özelliklerinin olması önem kazanıyor.5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında açıklamada bulunan Siltaş Yapı Satış ve Pazarlama Koordinatörü Erdinç Tunç, çevre dostu proje yatırımlarının arttığını ve sürdürülebilir kentsel dönüşüme yoğunlaştıklarını söyledi.

“Sürdürülebilir bir gelecek için çevre dostu projelere yatırım yapıyoruz”

Sürdürülebilir bir gelecek için çevre dostu projelere yatırım yapmak gerektiğini belirten Tunç,“Kentleşmenin artmasıyla çevre dostu projelere olan ihtiyaç da artıyor. Enerji kaynakları gün geçtikçe azalırken enerji ihtiyacı da artıyor. Bu kapsamda verimlilik ve tasarruf büyük önem kazanıyor. Diğer taraftanülkemiz birinci derece deprem kuşağında bulunuyor. Depremi önlemek mümkün olmasa da zamanında alınacak önlemlerle kayıpları en aza indirmek elimizde. Bu noktada Siltaş Yapı olarak hem çevre bilinci hem de deprem gerçeğine karşı ortak bir bilinçle hareket edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Yatırımlarımızı da bu alanda yoğunlaştırıyoruz. Bu yönde hayata geçirdiğimiz son projemizi ve yapımı devam eden projemizi çevreci akıllı ev altyapısı ile kurguladık.” şeklinde konuştu.

LifeX konsepti ile doğaya dost yaşam alanları inşa ediyor

Son projeleri olan Siltaş Marina’nın yüksek ağaçlarla, ferahlık hissi oluşturan peyzaj düzenlemesiyle insana ve doğaya dost bir proje olarak öne çıktığını ifade eden Tunç, sözlerine şöyle devam etti; “İlk kez Siltaş Marina’da hayata geçirdiğimiz LifeX konsepti ile sadece bir ev değil, insan ve doğa dostu bir yaşam alanı vadediyoruz. Bu projemizin yüzde 75’i yeşil alan ve sosyal donatılardan oluşuyor. Projede elektrikli araçlar için e-şarj istasyonu da bulunuyor.Yapımı devam eden ve gelecek tüm projelerimizde de çevre dostu LifeX konseptimizin yer almasını planlıyoruz.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@