banner24

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Socar Türkiye Grup Şirketlerine İkmib İhracatın Yıldızları Ödülleri’nde 3 Ödül Birden

SOCAR Türkiye grup şirketleri, İKMİB tarafından verilen 2020 İhracatın Yıldızları Ödülleri’ nde, iki kategoride üç ödülün sahibi oldu.

Endüstri Güncel 21.06.2021, 09:30 Melike Kaya Bayram
154
Socar Türkiye Grup Şirketlerine İkmib İhracatın Yıldızları Ödülleri’nde 3 Ödül Birden

Türkiye’nin en büyük endüstriyel holdingi SOCAR Türkiye, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından verilen‘2020 İhracatın Yıldızları Ödülleri’nde iki grup şirketiyle ilk iki sırada yer alarakihracatın devler liginde zirvedeki konumunu perçinledi. Türkiye’nin toplam ihracatında önemli bir paya sahip olan kimya sektöründe en yüksek ihracat rakamlarına ulaşan kurumların belirlendiği İKMİB İhracatın Yıldızları Ödülleri’nde SOCAR Türkiye grup şirketlerinden SOCAR Ticaret,Organik Kimyasallarİhracatı kategorisinde 1.’liği elde etti. Mineral Yakıtlar İhracatı’ndaSTAR Rafineri 1.olurken aynı kategoride 2.’liği de SOCAR Ticaret ile alan SOCAR Türkiye, iki kategoride de zirvenin sahibi oldu. Ödülleri,SOCAR Türkiye adına Rafineri ve Petrokimya İş Birimi CFO’suElchinIbadov aldı.

“ZORLU BİR DÖNEMDE ELDE EDİLEN BU BAŞARILARÇOK DAHA ANLAMLI”

2020 İKMİB İhracatın Yıldızları Ödüllerinde alınan başarılı sonuçları değerlendirenSOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi Başkanı ve Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov, “Pandemişartları altında geçen zor bir yıl olan 2020, özellikle rafineri ve petrokimya sektöründe büyük bir daralmaya yol açtı. Global ölçekte üretim kesintilerinin yaşandığı bu sarsıcı dönemde SOCAR Türkiye olarak grup şirketlerimiz STAR Rafineri ve Petkim’inentegre yapısı sayesinde üretimimize kesintisiz olarak devam etmeyi sürdürdük. Bu kritik dönemde grup şirketlerimizlegerçekleştirdiğimiz ihracatın yanında üretimimizi iç pazara yönlendirerekyerli sanayicimiz ve ihracatçılarımızın da kesintisiz üretim yapabilmelerine destek olduk. İhracatçılarımızı, petrokimya hammaddelerinde yaşanan küresel arz şokunun etkilerindenmümkün olduğunca koruyarak üretimlerini sürdürebilmeleri için gerekli hammaddeleri sağladık. Zorlu bir dönemde elde edilen bu başarıların çok daha anlamlı olduğunu biliyoruz. Üretimden gelen potansiyelimizi, küresel rekabette daha güçlü bir Türkiye için kullanmak bize büyük bir gurur ve mutluluk yaşatıyor”ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@