banner24

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Sürdürülebilirlik Çalışma Ortamı Endeksi 2021’ açıklandı

Yeşil teknolojilere en çok Türkiye’deki şirketler inanıyor.

Endüstri Güncel 09.04.2021, 17:30 09.04.2021, 17:02 Melike Kaya Bayram
413
Sürdürülebilirlik Çalışma Ortamı Endeksi 2021’ açıklandı

Global teknoloji lideri Epson yeni Sürdürülebilirlik Endeksi Raporu’nu açıkladı. Rapora göre Türkiye, yüzde 73 ile şirketlerin sürdürülebilirlik için yeşil teknoloji kullanması gerektiğine en çok inanan ülke çıktı. Salgın döneminde Hollanda, İspanya, Belçika ve Almanya en yüksek uzaktan çalışma tercihine sahip ülkeler olarak sıralanırken Türkiye, yüzde 22 ile en az istekli ülke oldu.

Epson, söz konusu rapor için B2B International araştırma şirketi ile birlikte çalışarak, 26 ülkede1 4.000’den fazla çalışanı araştırdı. Epson Sürdürülebilir Çalışma Ortamı Endeksi 2021 Raporu’nun öne çıkan sonuçları ise şöyle oldu:

SALGIN SONRASI UZAKTAN ÇALIŞMA İSTEMİYORLAR

Rapora göre Covid-19 salgını sonrasında uzaktan çalışma tercihleri dünyada artıyor. En istekli olan ülkeler Hollanda (Yüzde 37), İspanya (Yüzde 35) ve Belçika (Yüzde 34) olurken en az istekli ülkelerin başında yüzde 22 ile Türkiye geliyor.

YEŞİL TEKNOLOJİYİ EN ÇOK TÜRKİYE İSTİYOR

Şirketlerin sürdürülebilirliği iyileştirmek için yeşil teknoloji kullanması gerektiğine inanan ülkelerin başında ise yüzde 73 ile Türkiye var. Rapora göre tüm katılımcıların yüzde 65’i salgın sonrasında sürdürülebilirliğin daha önemli olacağını düşünüyor.

İŞVERENLER ÇALIŞANLARIN YARISI KADAR İNANMIYOR

İşverenlerin yeşil teknolojilerin genel olarak sürdürülebilirliklerini iyileştireceğine olan inancı yüzde 41 çıktı. Çalışanlarda ise bu oran yüzde 83’ü buluyor.

TEMASSIZ TEKNOLOJİ İSTİYORLAR

Rapora göre salgın sonrasında cihaz kullanımında değişiklik görülme olasılığı en yüksek ülkeler Ortadoğu, İspanya ve Türkiye oldu. Çalışanların yüzde 16’sı işte daha fazla temassız ve akıllı teknoloji görmek istediğini söyledi.

ÇALIŞAN İKİ KAT FAZLA İSTEKLİ

Tüm katılımcıların verdiği cevaplara göre çalışanlar yüzde 28 ile uzaktan çalışmayı benimseme konusunda işverenlerine göre (yüzde 12) iki kat daha istekli.

YÜZDE 70’İ TASARRUFLU ÜRÜN İSTİYOR

Hem ofisten çalışanlar hem de evden çalışanlar, çevre faktörlerinin, kendi kullanımları için sağlanan ürünlerde önemli bir rol oynaması gerektiğini söyledi. Katılımcıların yüzde 70’i, evden çalışma teknolojilerinin uzun ömürlü, enerji verimliliğine sahip veya israfı azaltıyor olması gerektiğini öne sürüyor.

SALGINDA BİLE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KONUŞULDU

Epson, teknolojinin sürdürülebilir işletmeler kurmada oynayacağı rolün çok önemli olduğuna inanıyor. Epson bu hedefle, başkalarının görüşlerini ve konumlarını anlamak için yola çıktı. Pandeminin ortasında bile sürdürülebilir girişimlere yönelik hevesi keşfetmek için çok sayıda panel tartışmasına ev sahipliği yapan Epson, cesaret verici sonuçlara ulaştı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@