banner24

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Talaşlı İmalatta Otomasyona Hızlı Geçiş

Yeni endüstri çağında cobotlar sundukları kolaylık ve çok yönlü olmalarıyla tezgâh yükleme ve boşaltma işlemlerinin en etkili yardımcısı olarak görev alıyor.

Endüstri Güncel 11.05.2022, 17:00 Melike Kaya Bayram
441
Talaşlı İmalatta Otomasyona Hızlı Geçiş

Sanayi ekosisteminin rekabet yapısı içinde öne çıkabilmek için hızlı üretim kabiliyeti büyük önem taşıyor. Dinamikleri sürekli değişen pazarın beklentilerine göre ürünler sunabilmek için süreçlerin otomatize edilmesi ise kritik rol oynuyor. Geleneksel ve yüksek maliyetli üretim metotlarından teknolojik sistemlere geçme evresinde müşterilerinin yanında yer alan Schunk, tam da bu noktada yeni MTB uygulama kitleri sayesinde talaşlı imalat ortamının zorlu koşullarına dayanıklı, hızlı ve gelişmiş bir geçiş kiti ile cevap veriyor.

PLANLAMADAN VE ZAMANDAN MAKSİMUM TASARRUF

Esnek, kolay, sezgisel ve entegre çözümleriyle talaşlı imalat sektöründe düşük maliyetlerle yüksek verimlilik yaratan Schunk, otomasyona geçişi hızlandırmak amacıyla MTB uygulama kitlerini piyasaya sunuyor.Üç takım olarak geliştirilen MTB uygulama kitinde yer alan tutucular ve iş bağlama kuvvet blokları, talaşlı imalata tam uyum sağlarken robota özel bağlantı kitleriyle kombine edilebiliyor. Bu sayede planlama sürelerinde tasarruf sağlanırken yüzde 50'ye kadar daha hızlı yükleme ve boşaltma çevrimi yapılabiliyor.Tüm bu özellikleri sayesinde daha yüksek tezgâh kullanım performansı elde edilebiliyor.


YÜZDE 50'YE KADAR DAHA HIZLI YÜKLEME VE BOŞALTMA

Otomatik uygulamalara başlangıç yapmak için geliştirilen uygulama kitleri, tek veya çift tutuculara sahip. Bu sayede farklı uygulama alanlarına uygun olanı seçebilme esnekliği tanıyan kitler hem tezgâh alanı hem de imalat için kullanılabiliyor. Püskürtme nozülü ve sızdırmaz bir valf kutusuna sahip olan her kit,bir veya iki JGP-P çok amaçlı tutucudan oluşuyor. Schunk’un geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü yüksek performanslı iki parmaklı paralel tutucu, MTB uygulama kitlerindeki verimi bir üst noktaya taşıyor.İki tutucunun tek bir adımda tezgâhta yükleme/boşaltma yaptığı çift tutuculu paket, gerekli olan süreyi neredeyse yüzde 50 azaltarak maksimum üretkenliğin önünü açıyor. Söz konusu iş bağlama mengenesi ve tutucunun tek bir kaynakta birleştirilmesi olduğunda ise özellikle de hızlı ve kolay bir devreye alım sağlıyor. Bu noktada devreye giren Schunk, otomatik sabit iş parçası bağlama işlemi için de üçüncü bir uygulama kiti sunuyor. Kit ayrıca tam da tutucular gibi robot kontrol sistemine dahil edilebilen ve dahili bağlantı plakasıyla doğrudan makine tezgâhına monte edilebilen, kompakt ve az bakım gerektiren valf terminalli PGS3 iş bağlama kuvveti bloğuna da sahip.

ÇALIŞANLARIN İŞ YÜKÜNÜ AZALTAN DESTEKLEYİCİ FONKSİYONLAR

Kullanım kolaylığı ile öne çıkan ürün kitleri, sızdırmaz valf kutusu sayesinde talaşlı imalat ortamının sert koşullarına dayanıklı bir çözüm sunuyor.Tutucu paketlerindeki entegre püskürtme nozülü ise iş bağlama mengenesi ve iş parçasından kalan talaşları ve kalıntıları temizleyerek çalışanların iş yükünü önemli ölçüde azaltıyor.Basınçlı hava özelliği sayesinde manuel temizlik gerekliliğini ortadan kaldırırken iş bağlama alanları kesintisiz parça bağlama için güvenilirlikle temizleniyor.Kullanıcılar, robot bağlantı paketlerinde yer alan özel kablo, hortum ve benzeri bağlantı elemanları ile Schunk komponentlerinin cobot bağlantılarını birkaç adımda kurabiliyor. Bu sayede tezgâh yükleme ve boşaltma işlemlerinde makinalarını otomatik hale getirerek verimli ve yüksek performanslı bir süreç yönetimi yapabiliyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@