banner143

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Tarfin Türkiye’nin Tarım Alacaklarına Dayalı Vdmk İhracının Yenisini Gerçekleştirdi

Tarfin’in 100 milyon TL tutarında ortalama 199 gün vadeli varlığa dayalı menkul kıymet ihracı cuma günü tamamlanmıştır.

Endüstri Güncel 01.03.2022, 12:00 Melike Kaya Bayram
114
Tarfin Türkiye’nin Tarım Alacaklarına Dayalı Vdmk İhracının Yenisini Gerçekleştirdi

Bu ihraç Türk tarımının yatırım kaynaklarıyla buluşmasında önemli rol üstlenen Tarfin’in VDMK ihraçlarının 2021-2022 tarımsal üretim sezonunun dördüncüsü, aynı zamanda Tarfin’in kaynak kuruluş olduğu on üçüncü VDMK ihracıdır. Pasha Yatırım Bankası A.Ş ve OMG Capital Advisors danışmanlığıyla Tarfin’in 100 milyon TL tutarında ortalama 199 gün vadeli varlığa dayalı menkul kıymet ihracı cuma günü tamamlanmıştır.

           

TARFİN 13.ÜNCÜ VARLIĞA DAYALI MENKUL KIYMET İHRACINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Türkiye’nin lider dijital tarım platformu Tarfin, 2022 yılına güçlü büyüme hedefleriyle girdi. Şirket bu yıl yurt içinde büyümesini sürdürürken yurt dışına da açılacak. Yurt içinde özellikle gerçekleştireceği yeni vadeli menkul kıymet ihraçları Tarfin’i finansal olarak güçlendirecek. İlk VDMK ihracını Haziran 2018’de gerçekleştiren Tarfin, 2021 yılında da dört VDMK ihracına imza atmıştı. 2022 yılının ilk VDMK ihracıyla sermaye piyasalarından tarımsal üretime şu ana kadar 442 milyon TL’lik bir kaynak sağlayan şirket, bu VDMK ihracı sayesinde yaklaşık 6,300 çiftçinin tarımsal girdi ihtiyacını karşılamıştır. Bu ihraç hem Tarfin’in daha fazla çiftçiye destek vermesini sağlamış hem de piyasalarda yaşanan olağanüstü belirsizliğe rağmen VDMK gibi yenilikçi sermaye piyasaları enstrümanlarının reel sektörün finansmanında oynadığı kritik rolü bir kez daha göstermiştir.

Geride bıraktığımız 2021 yılı Tarfin için büyüme ve çiftçiye sağladığı destek anlamında güçlü performans sergilediği bir yıl oldu. Gerçekleştirdiği VDMK ihraçlarının yanında aldığı uluslararası krediler ve yatırımlar da Tarfin’in finansal yapısına ve büyüme ritmine ivme kazandırdı. Aralık ayında 8 milyon dolarlık Seri B öncesi köprü yatırım turunu tamamlayan Tarfin 80’i aşkın şehirde 880 yetkili satış noktasında çiftçilere gübre, tohum, yem ve benzeri tarım girdilerini rekabetçi fiyat ve çiftçilerin nakit akışlarına uygun vade imkanlarıyla ulaşmasını sağladı.

“TARIMSAL EKONOMİYİ GÜÇLENDİRECEK PROJELER GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Başarılarla geçen 2021 yılının ardından 2022 yılına da güçlü büyüme hedefleriyle girdiklerini belirten Tarfin CEO’su Mehmet Memecan, “Karadeniz’de üzülerek takip ettiğimiz savaştan dolayı ülke hububat üretiminin bu denli önemli olduğu bir zamanda, VDMK yatırımcılarımızın da desteğiyle Türk tarımsal üretimine destek olmaktan dolayı gururluyuz. VDMK ihraçları, aldığımız yatırımlar ve uluslararası finansman kaynakları ile üreticiden tüketiciye giden yolda katma değer yaratmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@