banner24

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Tarım Sektöründe Küresel Devrim

Yerli sermaye ile küresel başarı elde eden Doğuş Çay, 70 bin çiftçi ve 4 bin kişilik istihdamı ile 38 yıldır emek verdiği bu topraklarda büyümeye devam ediyor.

Tarım Sektöründe Küresel Devrim

38 yıldır hizmet verdiği tarım sektöründe: çay, şeker, salça, soğuk çay, limonata ve cips kategorilerinde yüzde 100 yerli sermaye ile üretim yapan Doğuş, Türkiye’nin dört bir yanındaki tüketicilerine kaliteli ve taze ürünler sunmaya devam ediyor. Her yıl 70 bin çiftçiyle işbirliği yaparak yılda 1 milyon 300 bin ton tarım ürünü alımı gerçekleştiren şirket, bünyesinde 4 bin kişilik istihdam sağlayarak aynı zamanda büyük bir sosyal sorumluluk üstleniyor. ‘En Güzel Çay Doğuş Çay’ sloganı ile akıllara yer edinen marka, Doğuş Şeker, Doğuş Salça, Cipso, Patso ve Çerezos gibi farklı ürünleri kendi tesislerinde üreterek tüm markalarını aynı çatı altında buluşturuyor. Aynı zamanda tarım sektörü dışında 2023 yılında Afyonkarahisar’da güneş enerjisi paneli üretimine de 70 milyon dolarlık yatırım yaparak Karakan Enerji ile güneş enerjisi pazarına giriş yapıyor. Doğuş markası, tarımsal sulama aboneliği ile güneş paneli bahçeleri kurmayı da hedefliyor.

“YÜZDE 100 SERMAYE İLE BÜYÜYEN NADİR TÜRK ŞİRKETLERİNDEN BİRİYİZ”

Doğuş Çay Yönetim Kurulu Üyesi Harika Karakan Batallı, çayın Türkiye ekonomisi, tarımı ve bölge insanının yaşamı açısından büyük öneme sahip olduğunu ifade ederek, Doğuş Çay'ın Türkiye tarımında yüzde 100 yerli sermayeyle büyüyen nadir Türk şirketlerinden biri olduğunu vurguladı. Karakan Batallı, şirketin 1985 yılında dökme çay üretimiyle yatırımlara başladığını belirterek, ‘Doğuş Çay, Rize'deki 5 üretim fabrikası ve Ordu'daki paketleme fabrikasıyla yıllık 50 bin ton çay üretmektedir. Karadeniz'in lezzetini taşıyan bu taze çaylar, yüksek teknolojiyle harmanlanarak Türkiye'nin dört bir yanına ulaştırılmaktadır. Türkiye, dünyada çay tüketiminde birinci, üretiminde ise beşinci sırada yer alıyor’ dedi.
Çayın, suyun ardından en çok tüketilen içecek olduğunu belirten Karakan Batallı, Türkiye'de üretilen çayın diğer ülkelerde üretilen çaylara göre önemli bir üstünlüğü olduğunu vurgulayarak, ‘Türk çayı tarlada kar altında yetişen tek çay ve bu özelliğiyle lezzet açısından önemli bir avantaja sahip. Doğuş Çay olarak, dünyanın en modern teknolojisiyle donatılmış tesislerde 55 bin çay çiftçimizle, çay sektöründe çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Tüketicilere kaliteli ürünler sunarak işimizi aşkla yapıyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz tüm sektörlerde hem iç hem de dış piyasada uluslararası sertifikasyonlarla sürekli gelişim ve ilerleme için çaba harcamaya devam ediyoruz’ ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@