banner143

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Tav Technologies, Semerkant Havalimanı'nın Dijital Dönüşümünü Gerçekleştiriyor

TAV Technologies, Semerkant Havalimanı’nın tüm operasyonlarını uluslararası standartlarda dijitalleştirmek için hayata geçirdiği projenin ilk fazını tamamladı.

Endüstri Güncel 21.07.2022, 16:45 Melike Kaya Bayram
28
Tav Technologies, Semerkant Havalimanı'nın Dijital Dönüşümünü Gerçekleştiriyor

TAV Havalimanları’nın iştiraki TAV Technologies, Semerkant Havalimanı’nın dijital dönüşüm projesini genişletmek üzere havalimanı işletmecisi Air Marakanda ile anlaşmaya vardı.TAV Havalimanları Murahhas Yönetim Kurulu Üyesi  Franck Mereyde, TAV Technologies Genel Müdürü Kerem Öztürk ve Air Marakanda'nın İcra Kurulu Başkanı (CEO) Gairat Neimatov anlaşmanın ikinci fazı için düzenlenen imza töreninde bir araya geldi.

TAV Technologies Genel Müdürü M. Kerem Öztürk “Havalimanı ve yolcu operasyonlarının tamamen dijitalleştirilmesini hedefleyen böylesine önemli bir projede Semerkant Havalimanı'nın teknoloji ortağı olmaktan mutluluk duyuyoruz. Ürün uygulamaları hem yolcu deneyimini doğrudan iyileştirecek hem de operasyonel verimliliği artıracak” dedi.

Air Marakanda İcra Kurulu Başkanı Gairat Neimatov “Özbekistan havacılık sektöründe benzeri görülmemiş düzeyde bir hizmet sunmak üzere Semerkant Uluslararası Havalimanı'nın operasyonlarını tamamen dijitalleştirmek için son adımı atmaktan mutluluk duyuyoruz. Yeni çalışmalar yakın zamanda açılan yeni terminali de kapsama alacak. Modern altyapısı, kolaylaştırılmış süreçleri ve teknoloji destekli hizmet sunumu ile Semerkant Havalimanı, Özbekistan'ın en önemli tarihi şehrine yapılan seyahatlere yeni bir standart getirecek. Havalimanı teknoloji çözümlerinde TAV Technologies'in pazar lideri uzmanlığını kullanmaktan dolayı mutluyuz "dedi.

Semerkant Havalimanı’nın yolcu kapasitesini üç katına çıkaran yeni terminal Mart 2022’de hizmete açıldı. Tarihi İpek Yolu üzerindeki önemli duraklardan biri olan Semerkant, Özbekistan’ın başlıca turistik destinasyonlarına erişim sağlıyor.

TAV Technologies proje kapsamında kendi geliştirdiği yazılım ve donanım çözümlerini kullanıyor. Uçuş yönetimi, havalimanı kaynak yönetimi, kapasite planlaması, ticari yönetimi ve yer hizmetlerini kapsayan, mevcut sistemlerle uyumlu entegre yönetim platformu Total Airport Management Suite (TAMS) şirketin sunduğu çözümler arasında yer alıyor.

Aynı zamanda,yolcuların havalimanında bekleme süresini azaltarak yolculuğu kolaylaştıran “Passenger Flow Management” modülü ve maliyet yönetimi ile fatura takibini dijitalleştiren “Commercial Management”modülü de Semerkant Havalimanı’nda  kullanılacak.TAV Technologies’in Air Marakanda’ya sunduğu  diğer yenilikçi sistemler, yolcu işlemlerini kolaylaştıran “Common Use Passenger Processing System (CUPPS)” ve “Common Use Self Service (CUSS)” çözümleri olacak.IATA sertifikalı bu çözümler  birden fazla havayolu için ortak kullanılabilen  self-servis check-in kioskları ile yolcu deneyimi iyileştirilecek.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@