banner24

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

TAV’ın Altı Havalimanına Krakow’da Hizmet Kalitesi Ödülü

Dünya Havalimanları Konseyi’nin (ACI World) bu yıl Polonya Krakow’da düzenlediği yolcu deneyimi zirvesinde TAV’ın Altı Havalimanı Hizmet Kalitesi Ödülü Aldı.

Endüstri Güncel 15.09.2022, 13:40 Melike Kaya Bayram
12
TAV’ın Altı Havalimanına Krakow’da Hizmet Kalitesi Ödülü

Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları’ın işlettiği İzmir Adnan Menderes ve Üsküp havalimanları, Havalimanı Hizmet Kalitesi (Airport Service Quality-ASQ) programı kapsamında kendi kategorilerinde “en iyi havalimanı” ödüllerini kazandı. İzmir “5-15 milyon yolcu”, Üsküp “2-5 milyon yolcu” kategorisinde ödüllendirildi.

İki havalimanı aynı zamanda, Ankara Esenboğa, Tiflis, Zagreb ve Medine havalimanlarıyla birlikte  pandemiden sonra oluşturan “en iyi hijyen uygulamaları”  kategorisinde ödüllerini aldı. ACI World tarafından yolcu değerlendirmeleriyle belirlenen ödüller, bu yıl Krakow’da düzenlenen ACI Customer Experience Global Summit sırasında gerçekleşen törenle sahiplerine teslim edildi.

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan “Faaliyet gösterdiğimiz her havalimanında yolcularımızın ihtiyaçlarını ve beklentilerini gözeterek, iyi birseyahat deneyimi sunmak için çalışıyoruz.Doğrudan yolcu değerlendirmelerine dayanan ASQ listesinde altı havalimanımızla yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Pandemiyle hızlanan dijitalleşme ve akıllı havalimanı çalışmalarıyla önümüzdeki dönemde yolcularımıza giderek daha kişiselleştirilmiş bir havalimanı deneyimi sunuyoruz. Bununla birlikte, yolcu memnuniyetinin odağında çalışanlarımız yer alıyor. Bu başarıda emeği olan tüm TAV çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

ACI üyesi havalimanlarına yolcu memnuniyetini, iş performansını ve havalimanı hizmet kalitesini ölçmek ve iyileştirmek için araçlar sunan ASQ programı kapsamında 2021’de 370 binden fazla yolcuyla anket gerçekleştirildi. ACI World, 185 ülkedeki 1950 havalimanını temsil ediyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@