banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

TAZI.AI Makine Öğrenimini Erişilebilir Kılmak için Kendi Geliştirdiği Makine Öğrenimi Platformunu Piyasaya Sunuyor

İTÜ ARI Teknokent firmalarından TAZI.AI, iş kullanıcılarına yönelik geliştirdiği, patentli, sürekli öğrenen teknolojisi ile 4.6 milyon $lık tohum yatırımı aldı.

Endüstri Güncel 25.08.2022, 16:00 Melike Kaya Bayram
58
TAZI.AI Makine Öğrenimini Erişilebilir Kılmak için Kendi Geliştirdiği Makine Öğrenimi Platformunu Piyasaya Sunuyor

TAZI.AI, 18 Ağustos’ta, öncelikli olarak sigorta, sağlık ve ilaç sektörlerine yönelik kendi geliştirdiği SaaS Makine Öğrenmesi (ML) Platformu üzerine kurulu ML çözümlerinin resmi lansmanını yaptı. 40 gün gibi kısa bir sürede TAZI kullanıcıları artık makine öğrenimi modelleri oluşturabilecek ve sonuçlarını görmeye başlayacak. Lansmanın bir parçası olarak TAZI.AI, başlangıç ​​aşamasındaki B2B yazılım odaklı girişimlere odaklanan yatırım firması IlluminateVenturesönderliğinde4.6 milyon dolarlık bir tohum yatırım aldı.

Illuminate Ventures Ortağı Jennifer Savage’a göre: “Sürekli olarak öğrenen ve gelişen tahmine dayalı öngörüleri elde etmek, bir işletmenin müşterilerine daha iyi hizmet verebilmesi için kritik önem taşıyor. TAZI.AI, makine öğrenmesinin gücünü doğrudan iş kullanıcılarının kullanımına sunarak onların çok kısa bir sürede, sürekli olarak öğrenen ve gelişen tahmine dayalı modeller oluşturmasına olanak sağlıyor. TAZI.AI'nin bu yaklaşımı, sigorta ve sağlık gibi sektörlerde, makine öğrenmesinin geniş ölçekte kullanılmasına, ve bu uygulamalar için yüksek miktarda finansal yatırımlara, uzmanlara ve işlemci kaynaklarına ihtiyaç duymadan ML'den yararlanılmasına yardımcı olabilir."

TAZI sigorta şirketleri için sunduğu, gelir, verimlilik ve müşteri memnuniyetini artırabilecekleri müşteri skorlama, çapraz satış ve karlılık takip gibi çözümleriyle makine öğrenmesinden faydalanmalarına yardımcı oluyor. TAZI.AI Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Zehra Çataltepe, “Bu yatırım, ekibimizi genişletmemize ve kurumsal müşteri tabanımızı büyütmemize yardımcı olacak. Makine öğrenmesini herkes için öyle erişilebilir hale getirmek istiyoruz ki annem bile kullanabilmeli" dedi.

Caltech Üniversitesinde yapay zeka uzmanı profesör Yaser S. Abu-Mostafa'ya göre TAZI, sürekli makine öğrenmesi, açıklanabilir modeller ve kullanıcıdan da öğrenme teknolojisini bir araya getirerek, bir ML sisteminin değişen durumlara daha hızlı ve efektif bir şekilde uyum sağlamasına olanak veriyor.

Foothill Ventures'ın Yönetici Ortağı Dr. Xuhui Shaoise: "TAZI’nin teknolojisi ve iş kullanıcısı odaklılığı, makine öğrenmesi sistemleri alanında benzersiz.Bizim yapay zeka ve SaaS alanındaki deneyimimizin TAZI’nin büyüme yolculuğua destek olacağına inanıyoruz” dedi.

Diffusion Capital Partners Ortağı Alper Karagöz “TAZI'yi ilk kurumsal yatırım turundan beri destekliyoruz. Şirket müşteri tabanını genişletirken yeni finansman turuna da katılmaktan mutluluk duyuyoruz." sözleriyle TAZI’ye verdikleri desteği ifade etti.

Handshake Ventures'ın kurucusu, sektör uzmanı Bill Elmore şunları söyledi: "TAZI'nin güçlü ürünü ve tecrübeli kurucu ortakları Zehra ve Tanju’nunbaşını çektiği ekip, vizyonlarının gerçekleştirilmesine yardımcı olacak. Bu kesinlikle desteğimize değer."

TAZI'nin kurucu ekibi, 100'den fazla yayın ve 23 patent ile desteklenen makine öğreniminde kapsamlı araştırma ve sektör deneyimine sahip. TAZI, Uyarlanabilir Makine Öğrenmesi, Bulut Yapay Zeka Geliştirici Hizmetleri kategorisinde 2022 Gartner® Magic Quadrant™'ta onur ödülüne layık görüldü. Şirket, AI Core Technologies kategorisinde ise Gartner Cool Vendor olarak seçilmenin yanı sıra 10'dan fazla Gartner raporunda “Güvenilir/Sorumlu ML platformu” olarak dahil edilmiştir.

Mevcut finansman turu, Diffusion Capital Partners, FoothillVentures, Handshake Ventures ve melek yatırımcıların da katılımıyla Illuminate Ventures tarafından yönetildi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@