banner143

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Teknopark İstanbul şirketleri yerli ve milli teknolojileri dünyaya tanıtıyor

Teknopark İstanbul, MWC’de Kurulan Türkiye Pavilyonunda Yerli Ve Milli Teknolojileri Dünyaya Tanıtıyor.

Endüstri Güncel 01.07.2021, 16:30 01.07.2021, 16:24 Melike Kaya Bayram
285
Teknopark İstanbul şirketleri yerli ve milli teknolojileri dünyaya tanıtıyor

İstanbul Ticaret Odası’nın davetiyle İspanya'nın Barselona şehrindedüzenlenenve mobil endüstri alanında Dünya’nın en büyük fuarlarından biri olan Dünya Mobil Kongresi'ne (Mobile World Congress) katılan Teknopark İstanbul şirketleri yerli ve milli teknolojileri dünyaya tanıtıyor.T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Barselona Başkonsolosu Selen Evcit, Barselona Ticaret Ataşesi Elif Berrak Taşyürek ve Türk Telekom CEO'su Ümit Önal’ın ziyaret ettiği Türkiye Pavilyonunda Teknopark İstanbul’da faaliyet gösteren; CTechBilişim, Andasis, ScalarVision ve Tea Networks yer aldı. Heyet üyeleri fuara katılım sağlayan şirketlerle görüşerek sektörün önemi ve inovatif çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulundu.

YERLİ VE MİLLİ TEKNOLOJİLER BARSELONA’DA SERGİLENİYOR

Dünya’nın en prestijli mobil endüstri fuarlarından Mobile World Congress (MWC) bu yıl “Bağlantının Gücü” odağında İspanya’nın Barselona şehrinde düzenleniyor. Organizasyonda farklıülkelerden gelen mobil operatörleri, teknoloji sağlayıcılarını, cihaz üreticilerini, yazılım şirketleri, endüstri liderleri, satıcı ve geliştiricileri temsil eden profesyoneller bir araya geliyor. Dünya devleri ve büyümekte olan bütün girişimciler için önemli bir buluşma ortamı sağlayan mobil iletişim fuarında yeni teknolojiler, geleceği şekillendiren yenilikçi ürünler, hizmetler ve büyük fikirler sergileniyor.

İstanbul Ticaret Odası’nın davetiyle fuara katılım sağlayan Teknopark İstanbul şirketleri; CTechBilişim, Andasis, ScalarVision ve Tea Networks gibi yerli ve milli teknolojiler Türkiye Milli Pavilyonu’nda ziyaretçilerle buluşuyor. Fuara katılım sağlayan Teknopark İstanbul şirketlerindenCTech Bilişim; haberleşme, siber güvenlik ve modelleme-simülasyon teknolojilerinde faaliyet gösteriyor. Andasis Elektronik, askeri ve endüstriyel standartlarda, elektronik cihaz tasarımı ve üretimi alanlarında çalışmalar yapıyor.  ScalarVision bilgisayar tabanlı 3D yazılım ve donanım teknolojileri geliştirerek 3 boyut teknolojilerini hayatın her alanına taşımayı amaçlıyor. Tea Network ise yapay zeka ve makine öğrenmesi teknolojilerini kablosuz ağlara getirme misyonuyla kurulmuş yenilikçi bir Ar-Ge şirketi olarak çalışmalarını sürdürüyor. 

“ÜLKEMİZİN TEKNOLOJİ ALANINDAKİ YETKİNLİĞİNİ DÜNYAYA TANITMAK BİZİM İÇİN MUTLULUK VERİCİ”

MWC’de Türkiye Pavilyonunda birbirinden değerli Türk şirketlerini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden İTO Başkanı ve Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şekib Avdagiç: “İstanbul Ticaret Odası olarak ülkemizin milli teknoloji geliştirme kapasitesine inanıyoruz. Bu kapsamda fuarda ağırladığımız şirketlerimizin teknoloji alanındaki yetkinliğini dünyaya tanıtmak bizleri mutlu etti. Fuarın temasıyla örtüşen teknoloji ve çözümler geliştiren Teknopark İstanbul şirketleri, MWC’de göz doldurdu. Teknoparkİstanbul, milli teknolojilerimizin daha da geliştirilmesi için şirketlerimiz ve girişimcilerimiz için önemli ve önemli fırsatlar oluşturduğunu bir kez daha gösterdi.” diyor.

“ULUSLARARASI ALANDA ÜLKEMİZİ EN PRESTİJLİ ORGANİZASYONLARDA TEMSİL ETMEYE GAYRET EDİYORUZ”

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, “Teknopark İstanbul olarakev sahipliği yaptığımız şirketler ve yerli teknolojilerimizle dünyanın en prestijli mobil endüstri fuarı olan MWC2021’de yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın ŞekibAvdagiç’e yerli ve milli teknolojilerimizin böyle bir fuarda sergilenmesine katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Şirketlerimiz MWC fuarı vesilesiyle dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilere yerli ve milli teknolojilerle geliştirilmiş ürünlerini sergileme fırsatı buluyor. Teknopark İstanbul olarak uluslararası alanda ülkemiziprestijli organizasyonlarda temsil etmeye gayret ediyoruz.”

198 Ülkeden 109.000’i Aşkın Ziyaretçi Bekleniyor

120.000 metrekare alana kurulu ve 2.400'ü aşkın firmanın yer alacağı fuara 198 ülkeden 109.000’i aşkın ziyaretçinin katılması bekleniyor. 7.900 CEO ve 3.640 uluslararası medya mensubunun da katılım sağlayacağı fuarda 5. Nesil mobil teknolojileri, finans, otomotiv ve sağlık teknolojileri, nesnelerin interneti ve yapay zeka alanında çalışmalar yapan firmalar çalışmalarını sergileme fırsatı bulacak.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@