banner143

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Tetra Pak Bitki Bazli Içecek Üretimi Çözümlerinde Küresel Pazar Lideri

Dünyanın lider paketleme çözümleri şirketi olan Tetra Pak, bitki bazlı pazar ortamını ve üreticilerin sunduğu fırsattan nasıl yararlanabileceğini araştırıyor.

Endüstri Güncel 15.10.2021, 09:30 Melike Kaya Bayram
218
Tetra Pak Bitki Bazli Içecek Üretimi Çözümlerinde Küresel Pazar Lideri

Son yıllarda badem sütünden yulaf sütüne, soya sütünden Hindistan cevizi sütüne kadar bitki bazlı sütlerin tüketim trendi tüm dünyada büyük bir artış içerisinde. Dünyanın lider işleme ve paketleme çözümleri şirketi olan Tetra Pak, bitki bazlı pazar ortamını ve üreticilerin sunduğu fırsattan nasıl yararlanabileceğini araştırıyor ve sahip olduğu uzmanlıkla ürün denemelerini desteklemek için iş ortaklarına proses teknolojileri, gelişmiş test olanakları ve gıda teknolojisine kadar birçok alanda hizmet sunuyor.

GAYE ATAKAN: “İŞ ORTAKLARIMIZIN PAY ALMASI İÇİN UÇTAN UCA ÇÖZÜMLER SUNUYORUZ”

Dünya çapında yaptıkları araştırmalarda bitki bazlı süt ürünlerinin tüketiminin Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika bölgelerinde hızla büyüdüğünü gözlemlediklerini ve özellikle gençlerin sabah gıdası takviyesi olarak bu ürünleri tercih ettiklerini belirten Tetra Pak Türkiye ve İran Pazarlama Direktörü Gaye Atakan: “Temiz etiket, sağlıklı ve sürdürülebilir gıdalar günümüzde tüketiciler arasında oldukça popüler.  Tüketiciler daha sağlıklı yaşam biçimleri ararken, özellikle vegan diyetlere olan ilgi önemli ölçüde artmaya devam ediyor. Tüm dünyada sağlıklı alternatifler olarak öne çıkan bitki bazlı içecekler artık daha çok tüketiliyor. Bitki bazlı içecek tüketimi dünyada Çin başta olmak üzere, Amerika, Güney Afrika ve Uzak Dogu ülkelerinde yaygın olarak tüketilmekte ve toplamda yaklaşık 26 milyar litreye ulaşmış durumda. Tetra Pak olarak, bitki bazlı yiyecek ve içecek ürünleri Türkiye için de büyüyen bir ana fırsat şeklinde değerlendiriyoruz Uygulama bilgimiz ve etkinliği kanıtlanmış işleme teknolojilerimizle bu büyümeden iş ortaklarımızın da pay alması için uçtan uca çözümler sunuyoruz” dedi.

TETRA PAK BİTKİ BAZLI İÇECEK ÜRETİMİNİN HER ADIMINDA DESTEK OLUYOR

Tetra Pak’ın, bitki bazlı içecek üretimi çözümlerinde küresel pazar lideri olarak kategori konusundaki bilgisinin her geçen gün daha da derinleştiğini, soya ve bitki bazlı diğer içeceklerinüretimindeki 35 yılı aşkın deneyimden faydalanarak iş ortaklarına ilk fikirden ticari üretime ve ötesine kadar tüm adımlarda desteklediklerini belirten Atakan: “Bitki bazlı ürünler tek bir ürün veya bitki olmadığından, hazır çözümleri olmayan yeni bir alan. Bu segmente giren üreticiler için faydalı bir başlangıç ​​noktası olarak üretimdeki zorlukları, ürün formülasyonu, işleme parametrelerinin yönetimi ve bunu nasıl yapabilecekleri konusunda iş ortaklarımıza danışmanlık yapmak önceliğimiz. Başarılı üretim yapabilmek için karşılanması gereken hammadde seçiminden, verimlilik ve sürdürülebilirlik sağlayacak çözümlere kadar tüm senaryoları ele alan, bilgi ve pratik deneyime sahip uzmanlarımızın desteğiyle ayrıntılı olarak çalışıyor; içecek ve süt ürünleri üreticilerinin işleme ve paketleme – ürün kalitesi, çalışma süresi ve verimliliğini güvence altına almak için eksiksiz hat konseptleri ve teknoloji desteği sunuyoruz.  Dünya çapındaki Ürün Geliştirme Merkezlerimizle, müşterilerimizin yeni tarifler geliştirmelerine ve farklı proses parametrelerini optimize etmelerine yardımcı oluyor, her bir müşterimize özel çözümler geliştiriyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@