banner143

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Tezmaksan Akademi, “Kadın Dostu Markalar” arasına girdi

Tezmaksan Akademi, Kadın Dostu Markalar Platformunun bu yıl 3.sünü düzenlediği “Kadın Dostu Markalar 2023 Farkındalık Ödülleri”nin kazananlarından biri oldu.

Endüstri Güncel 29.05.2023, 09:30 Melike Kaya Bayram
182
Tezmaksan Akademi, “Kadın Dostu Markalar” arasına girdi

Markaların kadın ve kız çocuklarına yönelik ortaya koydukları farkındalık projelerini ele alan Kadın Dostu Markalar Dijital Platformu tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kadın Dostu Markalar 2023 Farkındalık Ödülleri’nde kazananlar açıklandı. Talaşlı imalat sektöründe Türkiye’nin lider firması Tezmaksan tarafından 2015 yılında hayata geçirilen ve eğitimle sanayi arasında köprü görevi gören Tezmaksan Akademi, Torna ile Şekillenen Hayatlar projesi ve liderliğini Tezmaksan Yönetim Kurulu Üyesi ve TOBB KGK Üst Kurul Üyesi Fatma Aydoğdu’nun üstlendiği Sanayide Kadın Eli projesiyle ödüle layık görülen 33 marka arasında yer aldı. Ana teması “Dönüşüm” olan ve 24 Mayıs Çarşamba günü İş Sanat’ta gerçekleştirilecek “Farkındalık Ödülleri” programında kazanan firmalara ödülleri takdim edildi.

Tezmaksan’ın istihdamdaki mottosu “mesleğin cinsiyeti olmaz”

Gerek sosyal yaşamda gerekse iş yaşamında kadın erkek eşitliğinin ve bu yönde geliştirilen projelerin önemine değinen Tezmaksan Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Aydoğdu, “Teknolojiyi önemseyen, Ar-Ge ve inovasyonla üreten bir firma olmamızın yanı sıra hayatın her alanında eşitliğe de önem veriyoruz. Bu noktada biz de Tezmaksan olarak faaliyet gösterdiğimiz, erkek egemen görülen makine sanayi sektöründe eşitlikçi bir iş ortamı oluşturma hedefiyle hareket ediyoruz. İş hayatına atılacak gençlere ve kadınlara CNC’yi anlatıp mesleklerini sevdirmeye yönelik düzenlediğimiz Torna ile Şekillenen Hayatlar projesi kapsamındaki seminerlerimiz de bu noktadan hareketle ortaya çıktı. Tezmaksan Akademi ile bugüne kadar 70 farklı ilde, 40 bin katılımcıya 225 seminer verdik ve bu sayı gün geçtikçe artıyor” diye konuştu. Kadın Dostu Markalar Dijital Platformu’nun Tezmaksan’a layık gördüğü bu ödüllerin büyük bir gurur ve aynı zamanda yeni sorumluluklar almak adına çok değerli olduğuna dikkat çeken Fatma Aydoğdu, ”Halihazırda Tezmaksan’da uzun yıllardır kadınların üretimin her noktasında cinsiyet ayrımı yapılmadan yetkinliklerine göre yer almasını sağlıyoruz. Kurum olarak fırsat eşitliği sağlandığında fark yaratılacağına inanıyor, bu anlamda topluma karşı sorumluluğumuzun bilincinde olarak politika geliştiriyoruz. Kurumlarımız, paydaşlarımız ve toplumsal çalışmalarımızı ‘mesleğin cinsiyeti olmaz’ bağlamında odağımıza insanı alarak sürdürüyoruz. Bunu gerek sektörümüz gerekse hayatın her alanına yaymak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Ödüle layık görülen bir diğer proje ise TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ile ortaklaşa hayata geçirilen Sanayide Kadın Eli. Bu proje ile kadınların da sanayideki istihdama katılımını artırmayı amaçladıklarını belirten Tezmaksan Akademi Koordinatörü Yalçın Paslı, “Projemize Türkiye genelindeki illerde yer alan tüm yerel kurumların birlikteliği ile 2021 yılında pilot ilimiz Kütahya’da başladık. Şu ana kadar 18 ilde çalışma hayatına dahil olmamış 10 binin üzerinde kadının üretim hatlarında sanayiye katılımını sağladık. Bu sayede ‘Sanayide kadın çalışmaz’ algısını değiştirerek çok değerli bir farkındalık oluşturduk. Bu sonraki hedefimiz ise 81 ilde de sanayide kadın istihdamını illerin yerel kurumları ile iş birliği içerisinde devam ettirip sürdürülebilir bir yapı ile cinsiyet eşitliği dengesine katkı sağlamak” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@