banner143

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Tezmaksan, parkurda.com ile Deprem Bölgesindeki Sanayicinin Yanında Olmayı Sürdürüyor

Tezmaksan, Türkiye’nin ilk ve tek B2B CNC dijital platformu olarak geliştirdiği parkurda.com ile deprem felaketinden etkilenen sanayicinin yardımına yetişiyor.

Endüstri Güncel 17.04.2023, 11:00 Melike Kaya Bayram
13
Tezmaksan, parkurda.com ile Deprem Bölgesindeki Sanayicinin Yanında Olmayı Sürdürüyor

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve geniş bir alanda milyonlarca insanın yaşamını etkileyen deprem felaketi, bugünün ve geleceğin sanayi üretimine yönelik teknolojik çözümler üreten Tezmaksan’ı da ilk günden itibaren harekete geçirdi. Fason iş yaptırmak ve almak isteyenleri buluşturduğu dijital platformu parkurda.com aracılığıyla, bölgede meydana gelen üretim kaybının önüne geçmek için fason iş ilanları ana sayfasında Afet Bölgesi İlanlarıbölümünü hazırlayan firma, bölgede farklı sektörlerde üretim gerçekleştiren işletmeler ve sanayici arasında iş birliği yaratıyor. Sadece deprem bölgesindeki 10 ilden teklif verilecek şekilde kurgulanan ilanlar, sanayi üretiminde yaşanan üretim aksamalarını yavaşlatmak ve bölgenin yeniden eski üretim gücüne kavuşmasına yardımcı oluyor.

240 milyon dolar değerindeki makinelerin bir kısmı zarar gördü

Türkiye’nin sanayi üretimine ciddi oranda katkı veren deprem bölgesi ve çevresinin yaşadığı kaybın önüne geçmek için topyekün bir birliğe ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, “Deprem bölgesindeki tesislerde değeri 240 milyon dolara varan takım tezgahları makineleri bulunuyor. Deprem sonrasında kullanılamaz hale gelen makinelerdeki zarar ise 15 – 20 milyon dolar civarında. Hasarlı olan 5-6 milyon dolar değerindeki makinelerin bakımlarını ücretsiz yapıyor ve tekrar sisteme kazandırıyoruz” dedi. Metal, otomotiv ve savunma sanayinin yüzde 60’ının Marmara Bölgesi’nde faaliyet gösterdiğine de dikkat çeken Hakan Aydoğdu, teknoloji üretiminin Marmara’dan Anadolu’ya yayılması gerektiğini ifade ederek, “Talaşlı imalatta kullanılan makinelerin yüzde 20’i deprem bölgesinde yer alıyor. Önerimiz sektör üretiminin deprem bölgelerine kaydırılması. İşte Parkurda ile bunu sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Parkurda.com, “Afet Bölgesi İlanları” ile sanayiye destek oluyor

Türkiye sanayisinin çözüm ortağı olma misyonu doğrultusunda deprem bölgesindeki illerin üretim ve istihdamına olan katkısının da bilinciyle ilk günden bu yana destek verdiklerini ifade eden Aydoğdu, sözlerine şöyle devam etti: “CNC iş platformumuz parkurda.com üzerinden, afet bölgesine yer alan illere iş vermek ya da kendiişlerini yönlendirmek isteyen sanayicilerimiz için fason iş ilanları ana sayfasında Afet Bölgesi İlanları bölümünü hazırladık. Bu bölümde yayınlanan ilanları ise sadece deprem bölgesindeki Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis ve Kahramanmaraş illerinden teklif verilecek şekilde kurguladık.Bunun yanı sıra yakın zamanda hayata geçireceğimiz Parkurda Pazaryeri projesiyle de bölgedeki sanayiciye özel fırsat sunacağız. Bu sayede büyüme arzusunda olan küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ) ve büyük kurumsal işletmelere, dijital dünyada yeni bir satış ve pazarlama kanalı sunarak daha fazla potansiyel müşteriye ulaşmalarını ve karlılıklarını artırarak büyümelerini sağlayacağız. Bu zor günleri birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde aşacağımıza inanıyoruz.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@