banner143

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

TOBB ve Beko Girişimci Kadınların Yanında Olmayı Sürdürüyor

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Beko iş birliğinden Girişimin Kadın Kahramanları Projesi kapsamında gerçekleştirilen Roadshowun On 2.durağı Antalya oldu.

Endüstri Güncel 02.12.2021, 15:30 Melike Kaya Bayram
84
TOBB ve Beko Girişimci Kadınların Yanında Olmayı Sürdürüyor

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Bekoiş birliğinde, Arçelik Perakende Akademi desteğiyle hayata geçirilen Girişimin Kadın Kahramanları Projesi’nde süren online eğitimlerin ardından belirlenen illerde verilecek yüz yüze eğitimleri kapsayan roadshowun on ikincisi Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Toplantı,TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk ve Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu’nun yanı sıra,TOBB 1. Bölge Batı Akdeniz Temsilcisi ve TOBB Antalya KGK Başkanı Serap Kocaoğlu, Arçelik PerakendeAkademive Beko yöneticilerinin katılımı ile düzenlendi. ProgramdaBeko 100 Kadın Bayi projesi kapsamında bayi olmak isteyenlere özel bir panelde detaylar aktarıldı.

TOBB KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU BAŞKANI NURTEN ÖZTÜRK:“KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ SADECE BİR CİNSİYET MESELESİ DEĞİL”

TOBB  Birliği Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, “Girişimci kadınların desteklenmesi ve güçlenmesini hedeflediğimiz “Girişimin Kadın Kahramanları” Projesi ile birçok kadının hayatına dokunacağız. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu üyelerine verilecek online eğitimler ile işlerini geliştirmeleri ve büyütmeleri yolunda destek olacağız. Kadınların ekonomik kalkınmada etkin rol almalarını sağlayan, ekonomik hayata katılımı konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatan, toplumsal ve ekonomik konumlarını güçlendiren her türlü proje bizler için çok önemli ve kıymetli” dedi.

Beklentilere göre pandemi dönemi sonrasında kadınların işgücüne dönmesinde azalma olacağına değinen Öztürk sözlerine şöyle devam etti: “Bizlerin bu durumu kabul etmesi mümkün değil.  Yapılan araştırmalar kadının girdiği her alanda başarılı olduğunu, fark yarattığını ve şirketlerin finansal performansına olumlu katkısı olduğunu gösteriyor. Gelişmekte olan ülkelerde özellikle kadınların girişimcilik ve yöneticilik yönlerini güçlendirmek, kadın-erkek eşitsizliğini azaltarak daha paylaşımcı bir ekonomik büyüme sağlamanın en önemli yollarından biri. Kadın girişimciliğinin sadece bir cinsiyet meselesi değil; aynı zamanda bir kalkınma, eşitlik ve ekonomik gelişim fırsatı olduğuna inanıyorum. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu olarak amacımız ülke geneline yayacağımız eğitimlerle kadınlara birçok alanda eğitim vermek ve kadınları her alanda desteklemek. Mevcut girişimcilerin korunması ve sürdürülebilmesi ile ancak kadın girişimci sayısını artırabiliriz. Bu nedenle var olan kadın girişimcilere koçluk desteği sağlamayı çok önemsiyoruz.”

KOÇ HOLDİNG DAYANIKLI TÜKETİM GRUBU BAŞKANI FATİH KEMAL EBİÇLİOĞLU: “KADIN BAYİ SAYIMZI 29 İLDE 61 BAYİ VE 69 MAĞAZAYA YÜKSELTTİK”

Kadınların hayatın her alanında güçlenmesini sürdürülebilir kalkınmanın vazgeçilmez unsuru olarak gördüklerini belirten Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, kadın ve erkeğin her alanda eşit hak ve sorumluluklarla birlikte yer almasını sağlamak için çalıştıklarını ifade etti. Antalya’da 37  bayi ve 52 mağaza ile var olduklarını belirten Ebiçlioğlu, burada 8 kadın bayiye sahip olmaktan  büyük gurur duyduklarını söyledi.

Beko 100 Kadın Bayi Projesi ile kadın işi erkek işi ayrımını ortadan kaldırarak klişeleşmiş toplumsal tabuların önünde durduklarına dikkat çeken Fatih Kemal Ebiçlioğlu sözlerine şöyle devam etti: “Eylül ayında başladığımız roadshow kapsamında Erzurum’dan Ankara’ya; Şanlıurfa’dan Aydın’a; Nevşehir’den Gaziantep’e kadar Türkiye’nin dört bir yanındaki kadın girişimcilerle bir araya geldik. Ne mutlu bize ki, bu buluşmalarımız sayesinde Aksaray’da bir kadın girişimcimiz Beko bayileri arasına katıldı.  On iki kadın girişimcimizin süreci devam ediyor.

Bugüne kadar 100 Kadın Bayi Projemiz sayesinde 3 binin üzerinde rekor bir başvuru aldık. Projeye başlarken, bin 200 Beko bayi içinde 10 kadın bayimiz varken, bu sayı projeyle birlikte 29 ilde 61 kadın bayi ve 69 mağazaya yükseldi. Yeni kadın bayilerimiz sayesinde 163’ü kadın olmak üzere 298 kişiye de istihdam olanağı sağlamış olduk. Umarım bugün bu salonda bulunan girişimci kadınlarımızı da Beko bayisi çatısı altında görebiliriz.”

Tüm bölgeleri kapsayan Girişimin Kadın Kahramanları Projesi eğitim toplantıları 2021 Aralık’a kadar sırasıyla; Karabük, İzmir, Çanakkaleve Düzce’de TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Beko iş birliğinde, Arçelik Perakende Akademi desteğiyle devam edecek.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@