banner24

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Tosyalı Holding İtalya'da Gövde Gösterisi Yaptı

Tosyalı Holding, İtalya’ da düzenlenen dünyanın en önemli demir-çelik fuarlarından biri olan Made in Steel' e ‘Tosçelik Profil ve Sac’ şirketi ile katıldı.

Endüstri Güncel 17.05.2023, 14:30 Melike Kaya Bayram
58
Tosyalı Holding İtalya'da Gövde Gösterisi Yaptı

Dünyanın sayılı yeşil çelik üreticilerinden Tosyalı Holding,dünyanın en önemli demir-çelik fuarlarından biri olan Made in Steel Fuarı’nda gövde gösterisi yaptı. İtalya’nın Milano şehrinde düzenlenen fuara Tosçelik Profil ve Sac şirketi ile katılan Tosyalı Holding, büyük bir alanda ziyaretçilerini ağırladı. Tosyalı Yönetim Kurulu üyeleri Şerif Tosyalı ve Kadir Tosyalı’nın da katılım gösterdiği fuarda Tosyalı şirketlerinin;“Boru”, “Profil”, “Sac”, “Filmaşin” ve “Hadde” ürün gruplarındaki yenilikçi ürünlerinin sergilendiği stant alanıilgi odağı oldu.

İhracatın yüzde 40’ı Avrupa pazarına

Tosyalı Holding şirketlerinin toplam ihracatının yaklaşık yüzde 40’ını gerçekleştirdiği Avrupa pazarındaki demir-çelik sektörü müşterilerinin büyük önem verdikleri bu fuarda Tosyalı Holding yeşil çelik üretimine yönelik yatırımlarıyla AB Yeşil Mutabakat sürecindeAvrupa pazarı için önde gelen yeşil çelik üreticilerinden biri olacağını gösterdi.

Yönetim Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı: “Dünyanın en büyük fuarlarından birineTosçelik ile katılarak hem küresel pazarlardaki etkinliğimizi pekiştirdik hem de çelik sektörünün yeşil dönüşümüne Tosyalı Holding ve grup şirketleri olarak hazır olduğumuzu uluslararası müşterilerimize bu platformda da göstererek bir kez daha tescilledik.

Yönetim Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı, dünyanın en büyük demir-çelik fuarlarından biri olan Made in Steel Fuarı’na Tosçelik ile katılarak bu fuara ne kadar büyük bir önem verdiklerinidile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu fuarsac ve boru profil kategorisindeki ürünleri hedefliyor. Biz de Tosçelik ile bu ürün gruplarında dünyanın önde gelen yeşil çelik üreticilerinden biriyiz. Üretim için gün saydığımız İskenderun 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Tosyalı Demir Çelik Sarıseki Tesisi’nde gerçekleştireceğimiz yassı çelik başta olmak üzere farklı kategorilerdeki nitelikli çelik üretimiyle birlikte yeşil çelik üretimindeki gücümüzü daha da artıracağız. Daha düşük elektrik enerjisi tüketimi sağlayan Quantum Furnace teknolojisinin Türkiye’deki ilk kullanıcısı olacak bu tesisimiz kullandığı ileri teknolojilerle, %30 daha az elektrik ve %15 daha az doğalgaz tüketecek. Yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ve daha verimli hurda kullanımı sayesinde yüksek fırınlara göre %70, geleneksel ark ocaklarına göre %20 daha az karbon ayakizi üretecek. Yeşil Çeliğin Türkiye’deki Merkezi olan bu tesisimizle, yeni ürün gruplarıyla hem iç pazarda hem de yeni ihracat pazarlarında müşterilerin nitelikli ve yeşil çelik ürün taleplerine daha güçlü bir şekilde cevap verebileceğiz. Tosyalı Holding olarak yeni tesisimizle birlikte toplam kapasitemiz 10 milyon tona çıkarken daha önce hiç üretmediğimiz ürünleri de pazara sunarak küresel çelik pazarındaki büyümemizi sürdüreceğiz.”

Tosyalı Türkiye’nin en büyük filmaşin üreticisi oluyor

Tosyalı Demir Çelik Sarıseki Tesisi’nin açılışıyla Tosyalı Holding, birçok nitelikli çelik ürününü üretebilir hale gelecek. Dünyanın en hızlı slab dökümünü gerçekleştirecek endüstri 4.0 uyumlu tesis, 500 değişik kalitede çelik üretebilecek. S235’den X100’e kadar uzanan kalitelerde sac, 1700mm genişlik ve 1 ila 25 mm kalınlıklarda ve 40 tona varan ağırlıklarda bobin üretebilecek. Yeni nesil haddeleme sistemiyle ultra düşük karbonlu çelikler, IF çelikleri olarak bilinen derin çekme Çelikleri, Kutu Kola çelikleri, Köprü ve Mobil İş Makinelerinde kullanılan S700 MC serileri ve Türkiye’de ilk defa X100 kalite doğalgaz borusu çelikleri üretebilecek. Bu tesis ile birlikte Tosyalı’nın toplam filmaşin kapasitesi 1.3 milyon tona çıkarken Türkiye’nin en büyük filmaşin üreticisi de Tosyalı olacak. Filmaşin ürün yelpazesi genişleyecek; bu kategoride orta ve yüksek karbonlu yeni ve daha kaliteli ürünler üretilebilecek. Tosyalı ve diğer tesislerindeki yeni yatırımlarıyla birlikte ayrıca krom kaplı teneke üretimi de dahil birçok farklı formatta teneke üretimi gerçekleştirecek.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@