banner24

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Tüm Dünyanın Gözü Türk Mobilyasında Olacak

IIFF – Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı’na Ticaret Bakanlığı’nın uzak ülkeler stratejisi kapsamındaki ülkelerden alım heyetleri katılacak.

Endüstri Güncel 03.01.2023, 13:15 Melike Kaya Bayram
47
Tüm Dünyanın Gözü Türk Mobilyasında Olacak

24-29 Ocak 2023’te gerçekleşecek olan mobilya sektörünün Avrupa’daki en büyük buluşma noktası İstanbul Mobilya Fuarı’na ilişkin değerlendirmede bulunan İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Özkan, “Sektörü temsil eden birlik olarak fuarımızın tanıtım çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Ülkelere olan ziyaretlerimizi artırdık. Hem yeni pazar araştırmaları hem de fuar için birçok ülkede faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Özellikle ticari heyetlerin fuara katılımını sağlamak için görüşmelerimiz devam ediyor” dedi. Gittikleri her ülkede IIFF 2023’ün duyurusunu yaptıklarını bildiren Erkan Özkan, ülkelerde iletişim kurdukları şirket yetkililerini mutlaka fuara davet ettiklerini kaydederek, “Ülkelerde alım heyetleri ile görüşmeler yapıyoruz. Birlik olarak sektörün üretim ve ihracatının büyütmesi için elimizden gelen çabanın fazlasını gösteriyoruz. Fuarımıza ülkelerden yoğun talep var” dedi

11 farklı sektörden firma temsilcileri 200’ün üzerinde ikili görüşme gerçekleştirdi

Haziran ayında Milano Fuarı’nı, aralık ayının ilk haftasında ise Hindistan Fuarı’nı ziyaret ettiklerini açıklayan Erkan Özkan, “2023 yılı itibarıylaAmerika’daki High Point Fuarı’na milli katılım planlıyoruz.Bu yılTİM organizasyonunda yapılan Güney Kore Ticaret Heyeti’nde yer alan 11 farklı sektörden firma temsilcilerimiz, Koreli firmalar ile 200'ün üzerinde ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi. Bunların yanı sıraDünya Tasarım Başkenti unvanını taşıyan Valencia'da Feria Habitat Valencia 2022 Fuarı’na katılarak Türk mobilyasını dünyanın çeşitli ülkelerinden katılan ziyaretçi ve satın almacılara tanıttık. Bunları yaparken de tabi kendilerini Ocak 2023’deki fuarımıza davet ettik” dedi.

“Neredeyse bütün ülkelerden alım heyetleri gelecek”

IIFF 2022’de 135 ülkeden 14 bine yakın yabancı ziyaretçiyi ağırladıklarını anımsatan Erkan Özkan, IIFF 2023’te ise 150 ülkeden 15 binin üzerinde yabancı ziyaretçi beklediklerini söyledi. Ticaret Bakanlığı’nın koordinasyonu İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman ürünleri İhracatçıları Birliği organizasyonunda Kanada, Brezilya, Meksika, Hindistan ve Rusya’dan alım heyetlerinin fuara katılacağını vurgulayan Erkan Özkan, “Fuarımızda tüm dünyanın gözü Türk Mobilyasında olacak. Avrupa ve hatta Amerika mobilya ihracatımızın son yıllarda yükseldiği kıtalar. Bunun yanında başta Kuzey Afrika olmak üzere Körfez Ülkeleri ve Hindistan’dan yoğun ziyaretçi bekliyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@